• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Nevíte prosím o nějakém kosmetickém salonu v Praze, který by pracoval přírodní kosmetiku? Našla jsem tu pár odkazů na Hauschku, ale to je spíše čištění a ošetření. Jde mi o líčení, make-up.. Díky moc! :-)
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    NIKKITA: nechci ti kazit radost, ale normalne v tom nema glycerin co delat : jen olivovy olej, vavrinovy olej, voda a sodium hydroxid.
    Poznas to tak, ze prave aleppske mydlo plave na hladine.
    Prave aleppske mydlo take neni tekute.
    Je to sucha, nemazlava, vysusena kostka.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Tak aleppské mýdlo dnes zakoupeno (v Lee chocolate, mají ho tam normálně na krámě, netřeba objednávat), mám to 40%, první dojmy dobré, i na obličej je mírnější než jiná olivová mýdla, co mám, zřejmě díky přítomnosti glycerinu, je to teda velká kostka, za ty peníze dobrý :)
    Jinak složení tohoto mýdla je - Sodium olivate, Sodium laurus nobilis oil salt, Aqua, Sodium chloride, Glycerin, Sodium hydroxide.
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    Ahoj zensky, kdo ma znicene vlasy po barveni jako ja, nebo jinak jemne doporucuji sampon od Sante. Nadhera. Uz po prvnim myti krasa. Jsem spokojena. Jo a pro mastny je tam sampon s lavou. to bude testovat manzel. Linky: http://www.biobeauty.cz/42403-shampoo-natural-balance/
    Jo ale urcite k tomu kondicioner.
    BUBLANINA
    BUBLANINA --- ---
    KETA: Děkuji, vyzkouším:)
    KATKA119
    KATKA119 --- ---
    LOMILOMI: v receptu co mám, bylo 45ml růžový vody a jelikož jsem si kupovala ještě v dmku tak jen tahle složka přišla na 100,- ale už i to větší balení se vyplatí, takže je to ok. jinak jak jsem sem dávala odkaz na tu úplně nejlevnější vodu, tak mi přišla odpověď, že se jedná o vodu s ruzovou esenci (extract). jako konzervant jsem použila grepový extrakt..
    BUBLANINA
    BUBLANINA --- ---
    Ženy mám dotaz, existuje něco přírodního na podporu vlnitých vlasů?
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    KATKA119: na krem na ruce snad nepotrebujes hafo ruzovy vody. Proc nepouzijes obycejnou vodu a esencialni olej? Das ho tam podle chuti a stejne budes muset pridat nejaky emulgator.
    Jen pro zajimavost, jaky pouzijes konzervant?
    KATKA119
    KATKA119 --- ---
    PINK_CICINKA: např. tato http://www.cestaprirody.cz/index.php?productID=7061 to má ve složení jinak než ta od purity vision, ale na ty ruce to řešit nebudu, koupím si tedy nějakou levnější
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    PINK_CICINKA: souhlas, v Turecku jsem nakoupila olejicky taky za smesne ceny a jsou super

    mimochodem, cotton olejicek a vlci mak - mate nektera zkusenosti?
    PINK_CICINKA
    PINK_CICINKA --- ---
    KATKA119: Já bych se té levnější nebála. Kupovala jsem zásoby růžové vody v Bulharsku, kde se hojně vyrábí a cenově vyšla na pakatel. Mám i tu od Purity Vision a nevidím rozdíl. Mimochodem ta z Bulharska má podobnou "pouťovou" lahvičku.
    PINK_CICINKA
    PINK_CICINKA --- ---
    KATKA119: Růžový esenciální olej je hrozně drahý, ten by do vody určitě nemíchali...
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    KATKA119: Tyjo, díky moc za odkaz na tu Purity vision! Netušila jsem, že se to dělá i v takhle velkém balení, to vyjde mnohem levněji než rozprašovače a přelít se to dá vždycky. Super! :-)
    KATKA119
    KATKA119 --- ---
    každopádně i kdyby to tedy byla voda smíchaná s esenciálním olejem, myslíte, že na krém na ruce to stačí?
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    KATKA119: Aha, no tak to v tom případě bude asi nejlepší. Možná tam to složení neuváděj schválně právě z toho důvodu, co píšeš
    KATKA119
    KATKA119 --- ---
    já jsem někde slyšela, že ta kvalitnější je destilovaná z okvětních plátků a ty levnější, že je demineralizovaná voda smíchaná s esenciálním olejem, to by ale mělo být napsané ve složení, zkusím tam asi napsat
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    KATKA119: Nějak tam nikde nevidim, z jaký je to růže, napadá mě jedině, že ten markantní cenový rozdíl může být daný druhem, ze které ta voda je.
    KATKA119
    KATKA119 --- ---
    chtěla bych se zeptat jaký je rozdíl mezi touto růžovou vodou http://www.cestaprirody.cz/index.php?productID=9282 a touto http://www.repraha.cz/www-repraha-cz/eshop/0/3/5/502-Ruzova-voda, je mi jasné, že ta druhá je méně kvalitní, ale nevím jestli se nejedná třeba o pouze "ovoněnou vodu" na obličej používám tu od purity vision, ale do krému na ruce bych ráda sehnala něco levnějšího, nemáte s tímto někdo zkušenost?
    KATKA119
    KATKA119 --- ---
    neměla byste některá přebytečné prázdné skleněné lahvičky se sprejem, objem nejlépe od 70 do 150 ml? (Praha), alespoň 3, aby se mi pro to vyplatilo jet
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam