• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LOVETHIEF: a jakej primo kupujes?
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    KEMENTARI: ja si nemuzu vynachvalit konopny olej
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    FLEUR: Luxusní! Tohle se mi tedy nepodařilo obejvit, když jsem hledala kosmetičku. Kadeřnici jsem vzdala předem a hle - existuje! :-)
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    KEMENTARI: ja mam plet smisenou s castymi nechtenymi drobnostmi v T zone a od Saloosu mi nejvic sedely prave oleje urcene pro mastnou plet - medunka, lemon tea tree, rosalina, tea tree-manuka. Ted mam levanduli a zkousela jsem jeste ruzi a neni to ono, nemam po nich cistejsi plet ani pory... takze ja bych vyybirala dle rozdeleni typu pleti na jejich strankach.
    AIJA
    AIJA --- ---
    GIRAFFKA:
    No právě! Nedaří se mi najít někoho s osobní zkušeností. Složení jsem si pročetla taky...
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    jinými slovy ony dvě zmíněný složky ve mně nevyvolávaj potřebu to zkušet na obličej. (jinak se mi na holený třísla osvědčil nejlíp právě parafínovej miminí olejíček)
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    AIJA: já vylovila toto http://www.bio-oil.com/en/product/ingredients a troufám si hádat,že parafínovej olej si tu nikdo na obličej dávat jen tak nebude:-), stran bht =butylhydroxytoluen nevim nevim... afaik je to konzervat,nakolik hnusnej prot jinejm nevim,ale mně se nelíbí už ten toluen v názvu.-)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    KEMENTARI: já jsem vyzkoušela několik druhů olejů, od kokosáku různých kvalit po tyhle saloosy a nikdy jsem nepoznala rozdíl, tzn. vybírám podle vůně, co mi zrovna sedí a líbí se. Aktuálně jedu na jasmínovym saloosu a nemůžu si stěžovat.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Zahlédla jsem v tv trochu ponurou reklamu na Bi-oil, víte o tom něco, zkoušela jste to některá?
    FLEUR
    FLEUR --- ---
    Chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenost a tip na kadeřnici/kadeřnictví v Praze, které používá přírodní kosmetiku a neustřihne mi pět centimetrů, když budu chtít jenom zastřihnout konečky? :D Já do kadeřnictví moc nechodím, protože se z té návštěvy moje vlasy vždycky tak dva týdny vzpamatovávají. Mám dlouhé jemnější vlasy, ale nemám jich málo a vždycky po umytí šamponem a kondicionérem se silikony je mám zplihlé, slizké a elektrizující.

    Tady jsem filtrem nic nenašla a strýček Google našel toto:
    Přírodní Bio kosmetika Praha,přírodní Bio barvy na vlasy Praha a Bio kadeřnictví Praha
    http://www.4kbiostudio.cz
    Máte s tím některá zkušenost nebo vůbec neznáte?
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    KEMENTARI: Meruňkový mi na obličej připadá ideální, měla jsem ten samý a chystám se ho pořídit si znova. Ostatní by mohly být na obličej zbytečně hutné, ale spoň mě to tak připadá. Možná bych ještě doporučila občas střídat s arganovým, ale na běžnou denní péči tu meruňku.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    Misto nocniho pletoveho kremu jsem zacala pred par mesici pouzivat merunkovy olej (od Saloosu). Jsem s nim spokojena, urcite mi nijak neskodi (neucpava pory atd.) a je celkove prijemny. Ted mi dochazi a chci si koupit novy. Je nejaky dalsi pletovy olej, ktery mam vyzkouset, nebo mam vzit znovu merunku? Preferuju nakup v kamennem obchode v Praze, brzo jedu do ciziny a na objednavani uz nemam moc chut.
    Plet mam normalni/smisenou, porad jeste mladou :) a s castymi sabotazemi (pupinky, ucpane pory apod).
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    TAMARIX: díky!
    TABBY
    TABBY --- ---
    Mate nekdo zkusenost s vyrobky z bambuckeho masla z http://www.lulalu.cz/ ?
    Vypada to velmi vyhodne, nicmene... nerada bych se spalila.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Jo a mimochodem jsem se teď poprvý setkala s případem (asi jsem měla štěstí), že ač certifikovaný výrobek (Ecocert), tak v něm byl umělej parfém, ne z esenciálních olejů, jako to u přír. kosmetiky bejvá, jednalo se o sprcháč od Yves Rocher z tý jejich bio řady. Docela mi to vzalo iluze i o certifikátech, konkrétně o tomto. Takže bacha.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    PSYCHOPATICK: Přesně, přírodní to ve skutečnosti není, typickej podfuk, co používaj veškerý rádobypřírodní firmy - dám kytičku na obal a lidi si budou myslet, že je to přírodní. Jediný, co tam podle mě je v pohodě, je to stoprocentní bambucký máslo, jinak je to chemka jako každá jiná, jen v přírodním hávu.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Nedávno se tu řešila kosmetička, která používá přírodní kosmetiku (nejde mi o líčení), ale nedaří se mi vyfíltrovat odkaz, nevěděl by někdo?
    AIJA
    AIJA --- ---
    PSYCHOPATICK:
    Zkoušela jsem pár vůní a krémů na zápěstí a pak se nemohla zbavit ekzému. Bůhví, co v tom je...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PSYCHOPATICK: většina věcí není přírodní ani náhodou.
    ISCH
    ISCH --- ---
    PSYCHOPATICK: No, mám tucha, že ve složení jsou dost často i nějaký silicony atd...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam