• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Nevíte, kde sehnat kostivalovou mast nebo něco á la koňská mast (potřebuju na zánět v lokti), ale opravdu přírodního? (tzn. ne s ropnými přísadami, s vazelínou, umělejma parfémama apod.). Díky.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    MART1NKA: No zní to asi moc zaujatě, ale krom certifikovaných přírodních značek má co dočinění s testováním dle mého každá firma, která do svých výrobků cpe nějakou chemku, ta se logicky testovat asi musí, nebo minimálně dříve testována byla.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    AIJA: Debatujeme o tom s holkami v praci. Niekto do jedneho z kosmetickych auditiek cca pred pol rokom daval podobne stranky, tak som kolegyni chcela ukazat tie, co netestuju.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MART1NKA:
    proč to vlastně chceš? Vždyť i firmy, které se honosí tím, že netestují na zvířatech, platí firmu, která to testuje za ně?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    holky mate niekde stranky so zoznamom firiem, co testuju a netestuju na zvieratach? dik
    GREENFAIRY
    GREENFAIRY --- ---
    máte nějaký přírodní korektor na kruhy pod očima? Zkoušela jsem Alverde a je to teda hrůza.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Holky, nemáte některá doma nepoužívaný žlutý citrónový parfém od alverde, už není k dostání a ráda bych se ho za rozumnou cenu ujala. Případně jestli víte ještě o dmku v Praze, kde ho sehnat, budu vám vděčná (ale tuším, že už ho nemají nikde). Díky.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    BOSSORKA: Normální kůže by měla mít seberegenerační schopnost a měla by sama od sebe nebýt ani suchá, ani mastná, pakliže není vystavena nějakým extrémnějším podmínkám (zima, horko, sucho, hodně prachu) nebo není pod náporem hormonálních změn. Nemělo by se stávat, že bez pravidelného přísunu nějakého přípravku se začne loupat nebo naopak mastit. Jak přibližně vypadá tvoje denní péče o pleť? Včetně mejkapu, odličování atd.
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    NIKKITA: já bych se taky rád nemazala ničím, ale mám plet tak dehydratovanou ze po cca 8 hodinách už se mi uplne loupe achjoooo :-((((
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    FI_YOU: Podobný problém jsem řešila s mýdlem Visaka od téže firmy - ve stejném obalu se stejným složením na ní uvedeném lze objevit dvě odlišná mýdla s totálně odlišným zbarvením (jedno je nažloutlé, druhé sytě zelené). V tom aby se čert vyznal. Ptala jsem se na to nepřímo u dovozce a ten sám připustil, že se liší tamní a dovozové a že je v tom trochu binec. Tahle "značka" mě trochu zklamala, mimo jiné proto, že ne všechny výrobky jsou přírodní, v jednom z mýdel je dokonce triclosan (prostě fuj) a obecně jim nevěřím, že složení koresponduje alespoň zčásti s obsahem, fakt škoda no.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    WOCKOO: Jo no, je to prostě většinou daný tim mechanickym odíráním toho jemnýho očního okolí, plus alkohol v pleťový vodě, tampónek z umělejch vláken a červený pupínky jsou na světě, proto se snažim se odličovat co nejjemnějc, bavlnou a olejem, protože to vypadalo fakt blbě. Připadá mi zbytečný na to něco plácat, kor kortikoidního.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    BOSSORKA: No hydratační v sobě má prakticky vždycky vodu a alkohol, alespoň mám ten dojem. Možná měsíčková lavera (ale tam je alkohol taky). Ta voda fakt neni nic těžkýho a je to dle nejlepší hydratační prostředek, já sekolikrát ani nemažu ničím, jen si popatlám nebo postříkám obličej touhle vodou.
    Jinak avokádový olej od saloosu vřele doporučuju, "hydratuje" ze všech nejlíp, byla to první věc, kterou když jsem si namazala v zimě suchý lejtka, tak byly ještě další dva dny krásně hebký.
    PINK_CICINKA
    PINK_CICINKA --- ---
    WOCKOO: Občas se mi dělaly prasklinky a šupinatá kůže ve vnitřním očním koutku, pomáhá mi na to mastička z rybího tuku a vazelíny. A dobré zkušenosti mám s touto paní doktorkou http://www.koznipraha4.cz/ .
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    FI_YOU: to je spolecne se Sumudu ma nejoblibenejsi a ziju v tom, ze je 100% prirodni, tak snad to nezatajili... rikala jsem si, ze kdyz ma i ISO certifikaci, tak bude na dobre urovni a nebudou si moct dovolit to sidit :-/
    FI_YOU
    FI_YOU --- ---
    caute,
    kamarad mi privezl baleni zubni pasty Supirivicky ze Sri Lanky, na jejimz papirovem obalu ctu, ze obsahuje SLS. Kdyz jsem ji kupoval v CR, ve slozeni jsem SLS hledal marne. Je mozne, ze se jedna o dve rozdilne distribuce? Lisi se pouze vnejsim potiskem papirove krabicky, obal samotnych past je u obou identicky.
    TABBY
    TABBY --- ---
    WOCKOO: To jsem u sebe pozorovala uz vickrat - nejlepe se plet spravi v prirode, na vzduchu, s minimem hygieny :-)
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    NIKKITA: já osobně myslim, že to mám z prachu, vedle v baráku rozjeli v létě jakousi stavbu a ta prašnost je prostě znát i když člověk uklízí jak blázen..
    zmizelo mi to na horách, kde byl vrchol hygieny přejetí obličeje odličovacíma ubrouskama Altera, opláchnutí ve studánce a natření olejem
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    WOCKOO: BRUSINKA: nejsou v tom antibiotika, nýbrž kortikoid (jak z názvu vyplývá) a je to opravdu na předpis.
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    NIKKITA: a nemas tip na nejaky hydratacni krem pro citlivou smisenou plet bez alkoholu? tu pletovou vodu zkusimk onecne vyrobit, vim, ze jsi mi psala navod do posty, ale jeste jsem se k samotny vyrobe nedostala...

    uvazuju ze vyzkousim avocadovy olej, ale nevim, jestli mam jit do toho od saloos? jakej byste doporucili vy?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam