• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    XAJA: Ten glycerín by tam ani tak nevadil, mě vadí, že dovozce přelepí složení uvedené na krabičce a neobtěžuje se ho přepsat celé, sakumprásk. Už jsem ten štítek vyhodila, ale vím, že na něm snad byly jen dvě složky. A jestli na to chtěl syrský výrobce poukázat, pak mu to český prodejce překazil :)
    Přesně tak, jak říká MARGARITKA, člověk je pak akorát zmaten.
    XAJA
    XAJA --- ---
    MARGARITKA: no tak niečo zásadité tam byť musí, ak nie naoh, tak možno koh?

    preto ma napadlo, či to nie je proste chovaním zákazníkov - glycerín je vo všeobecnosti cenená kozmetická surovina, tak možno sýrsky výrobca chce na to poukázať ako na bonus, že ide o určitý luxux, keď jeho mydlá ho obsahujú, kdežto tu sú takéto mydlá vnímané ako super prírodné a okruh zákazníkov bude iný - tí zase nechcú nič "naviac" a preto sa dovozca rozhodne nevypichovať túto skutočnosť. klamať pritom nemusí ani jeden - mydlo ho môže obsahovať prirodzene (výrobca neklame), ale ako vstupná surovina použitý nebol, takže neklame ani dovozca (resp. ho nemusí deklarovať).

    ale tak je možné, že máte mydlá, ktoré boli o glycerín obohatené v procese výroby, bohvie. len som proste zareagovala, lebo ma zarazilo to podivovanie sa nad obsahom glycerínu v mydle.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    XAJA: tak u toho Aleppskeho neni uvedeno ani NaOH a jde hlavne o to, ze prodejce misto aby to tak hezky vysvetlil, jako ty! (kdyz na krabicce glycerin je, na prelepenem stitku ne, clovek, ktery tomu prilis nerozumi, je zmaten), tak nepodal zadnou rozumnou odpoved, jen se ohanel normama, ale nasi zvedavost tim neukojil :)
    XAJA
    XAJA --- ---
    tak konkrétne mám v ruke toto: http://www.mydloteka.cz/...ka/eshop/1-1-Prirodni-mydla/14-2-Mydlarna-U-Dvou-kocek/5/32-Extra-virgine

    výrobca uvádza, že ide o výrobu procesom za studena. pri tomto procese sa glycerín odstrániť nedá. a v zložení uvedený nie je. takže?

    ak nechcete glycerín v mydlách, používajte jadrové mydlá, no. v tých akosi z princípu výroby nie je:)
    XAJA
    XAJA --- ---
    NIKKITA: tak mám tu niekoľko "prírodných" mydiel, väčšinou vyrábaných za studena (z českej produkcie) a ani na jednom glycerín uvedený nie je. len oleje a naoh, plus nejaké ďalšie zložky - éterické oleje či priamo byliny.

    neviem, čo hovorí legislatíva, ale predpokladám, že sa uvádzajú zložky, ktoré sa použili pri výrobe. a to glycerín v týchto prípadoch nie je, je proste produktom chemickej reakcie pri výrobe.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    XAJA: No většinou to ve složení bývá uvedeno, když je nějaká ingredience složkou nějaké jiné složky (například takový limonen, který je součástí éter. olejů), ale není to z toho znát.
    XAJA
    XAJA --- ---
    glycerín je predsa prirodzenou súčasťou takto vyrábaných mydiel. na rozdiel iných výrobcov, ktorí ho proste pri výrobe za tepla oddeľuju a predávajú, tak možno chce tento výrobca zdôrazniť, že v priebehu jeho výroby sa glycerín neodstránil - nemôže byť ten problém len v tomto?

    AIJA
    AIJA --- ---
    MARGARITKA:
    Mně vyhovuje jejich 70%konopná mast.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    AIJA: Topvet ale neni plne prirodni, ikdyz je fajn... obsahuje PEGy apod...

    HELLEJU: mrkni i na Cannaderm (ceska prirodni kosmetika) a Bayer & Romsy - ti maji taky prijemne pletove kremy, ale nejsem si jista jejich 100% prirodnosti... pak mam rada jeste Cannabios, ale ti bohuzel nedelaji pletovou radu...
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    NIKKITA:
    AIJA:
    Moc děkuju mrknu na vaše doporučení.
    AIJA
    AIJA --- ---
    HELLEJU:
    Konopnou i jinou přírodní kosmetiku kupuju tady http://www.topvet.cz/
    TABBY
    TABBY --- ---
    MARGARITKA: Teda jestli se "zastupce firmy" snazi napravit reputaci, tak to dela s eleganci slona v porcelanu.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    VEP: "Zde v ČR nejste ale mezi Araby. Kdyby neprošlo, nebylo by prodejné." a proto se rok co rok objevujou na netu seznamy,ve kterejch hračkách byly nalezený ftaláty, proto z dmka stahujou šarže potravin,ve kterejch byly nalezený mykotoxiny atp...

    na tvých/vašich příspěvcích je nepříjemný předevšim to, že jsou dost zamotaný a nemaj moc hlavu a patu...
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    VEP: koukám, že zástupce firmy se asi namíchl a přispěchal si na nyx opravit reputaci (?) a ikdyby ne, tak na to nejde říct víc než "lol" (nikdy jsem neřekla nic špatného o aleppském mýdle, právě naopak, myslím, že je to z mých příspěvku jasné), kritizovala jsem pouze postup firmy, která neuvádí plné informace a u jiných výrobků ani informace, které tam ze zákona být mají. Čokolády bez složení a doby spotřeby, arašídy většinou pomuchlané bez čitelné doby spotřeby, jen na jedněch šel ještě trochu přečíst vyražený rok 2012. To nepovažuji za seriózní jednání a věřte, že mám s čím srovnávat, není to můj první internetový kup :-)
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    NIKKITA: "údaje na českém štítku aleppských mýdel jsou PŘESNĚ dle pokynů a nařízení Státního zdravotního ústavu - Národního referenčního centra pro kosmetiku, který zhodnotil bezpečnost aleppských mýdel a provedl jejich dermatologické testy, a zároveň jsou tyto údaje v souladu s právními předpisy České republiky a EU." - zajímavé...:-/
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    HELLEJU: Co do složení je to prakticky v pohodě, dali si práci to tam rozepsat i pro laiky, nevím teda, proč je tam hned na druhém místě kukuřičný škrob, ale budiž. Otázka je, proč žádný certifikát nemají (těžko říct). Možná by nebylo od věci si vyžádat vzoreček, a to kvůli konzistenci, některé krémy mohou být třeba moc hutné, nebo lepit, nebo naopak stahovat pleť (asi jako každý krém). Není to úplně nejlevnější, tak by se to možná vyplatilo. Ale dle mého to vypadá dobře. Jinak ještě je značka Cannaderm, taky povětšinou přírodní (je to u každého výrobku napsané), tak můžeš hledat alternativu i u nich, nebo si také nabrat nějaké vzorečky, pár jsem jich měla a byly v pohodě.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    VEP: Tak mají nebo nemají to podchycené, kde by to prošlo a kde neprošlo, mají nebo nemají správné složení na krabičce...??? Jsem z tvého komentáře rozpačitá, nevím, co teda dělají a nedělají a jak to podle tebe teda je a není. A na obalech konvenční kosmetiky je z přední strany napsaných slibů hory doly, ale složení z druhé strany je nechutné, ale to u chemické kosmetiky nikdo nečte nebo tomu nerozumí, jinak by si to na ksicht nikdo s tak lehkým srdcem nedával. Každopádně já složení řeším.
    Když jsem se u mýdla Visaka ptala dovozce, řekli mi, že v tom mají Indové i oni trochu binec, a taky že jo, jinak jak by se stalo, že ve dvou krabičkách s totožným složením byla dvě barevně úplně odlišná mýdla... proto jsem na to háklivá, když už jednou řeším, co si na sebe patlám a co ne, tak se snažím být důsledná a když za něco dávám prachy, tak chci vědět za co, to je vše.
    VEP
    VEP --- ---
    Myslíte, že kdybyste sama něco dovážela, investovala peníze a čas, stala se výhradním dovozcem, že by vám to za to stálo nemít v pořádku testy a neřídit se zákony apod? Já myslím, že ne a kor když by Vás to třeba i bavilo. A berte to i z ekonomického hlediska.
    Nezapomínejte, že mýdlo je vyrobené Araby :) Kdo se v tomhle světě často pohybuje, velmi rychle pochopí. Takže na krabičce je A a ve skutečnosti může být B. Za to jaký obal dostane firma od výrobce nemůže a to myslím obecně na jakýkoliv výrobek (další věc je dovoz kvanty výrobků různého druhu od potravin po kosmetiku, které se přebalují, porcují a spotřebitel to ani netuší). A jakým způsobem probíhá výroba najdete i na fotografiích. Zde v ČR nejste ale mezi Araby. Kdyby neprošlo, nebylo by prodejné. Kdyby všechny Vaše oblíbené výrobky nemusely udávat pravdivé složení dané zákonem, co myslíte, že by Vám tam napsali? 100% nature (budete krásná, štíhlá bez vrásek navěky? nebo nesmrtelná?), ale ve skutečnosti plné chemie v tesco kvalitě a to myslím stojí za promyšlení.. Neblázněte :) A i když se Vám očividně můj názor nelíbí, ale tak to funguje a logicky to i vám musí dojít.. Hezký večer a jdu si užít vanu s aleppským mýdlem a lufou ;)
    HELLEJU
    HELLEJU --- ---
    Mamka (66 let) by ráda nějaký konopný krém na obličej, dala mi letáček s tímhle krémem http://www.konopnyshop.cz/e-shop/carun/546-konopny-pletovy-krem-carun.html Koukala jsem na složení, ale přiznám se, že se v tom moc neorientuju, takže nevím, jestli tam je něco vyloženě špatnýho, každopádně ecocert nemají. Poradíte, jestli je složení v pohodě? Nebo nemáte některá zkušenost klidně i s jiným kvalitním, ne konopným, krémem pro tento věk? Cenově tak do 500 Kč. Díky!
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    VEP: No ony jsou na to zákony, v případě že by to tak nebylo, je firma pokutována, pokud se nepletu. U zavedených firem by to byl skandál, o to větší u firem, které vyrábějí biokosmetiku, a kde uživatelé na prvním místě řeší složení výrobku a původ surovin. Pro takového výrobce by bylo něco takového sebevražda.
    V případě tohoto alepského mýdla se jedná o ruční výrobu, kde je to mýdlo přírodní se vším všudy, nepředpokládám, že se při jeho výrobě dodržují nějaká přísná hygienická pravidla, ale to se mi na tom líbí. Trochu mě znejisťuje překlep v původním složení, uvedeném na krabičce, ale stále pevně doufám, že to, co je tam napsáno, mýdlo obsahuje, ale ne nic navíc (jako se mi stalo u mýdla Visaka). Problém nastává ve chvíli, kdy český distributor vyrobí cedulky a napíše na něj jen kusé informace, zatajující několik položek složení výrobku a pak jimi přelepí původní složení uvedené na originální krabičce.
    Na základě čeho jsi tedy u tohoto mýdla v klidu? Prošlo laboratorními testy?
    VEP
    VEP --- ---
    Holky, na krabičku Vám kdokoliv vytiskne cokoliv budete chtít a nejen na krabičku (ať už od laverde, ryoru nebo L´Orealu)... ;)
    Vyprávěla mi o testování kolegyně v práci. Její máma pracuje v laborce, kde se výrobky testují (testují make-upy, rtěnky, šampony, atd.. nejen zmíněných výrobků). Věřte mi, že o tom vím víc jak vy a proto jsem naprosto v klidu s těmito mýdly, díky ní. Takže nemá cenu se s Vámi přít a diskuzi na dlouho zase končím. Mějte se...
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    VEP: ??? Kdo tu co řekl blbýho o Sýrii? Mně jen vadí, že si protiřečí složení uvedené na krabičce s českým přelepem, člověka matou a neuvádějí mu komplexní pravdivou informaci o tom, co si kupuje a ještě si dovolí přelepit originál, takže když to člověk nesundá, nedozví se, že ingredience od výrobce a od prodejce se markantně liší. Na výrobce tu nenadává nikdo, ale na toho blba, co přelepuje složení na krabičkách, ano.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam