• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    MARGARITKA: Asi jak v který pobočce :/ DM, který mám nejblíž, má naopak testery u dekorativky, což je zvlášť v tom umělým světle poměrně na prd... Ale ono zrovna tohle konkrétní DM stojí dost za bačkoru.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    NIKKITA: tak mne teda nedavno v DM mile prekvapili, ze maji u Alverde testery vetsiny kremu a oleju na plet, coz neni uplne bezne... ale je fakt, ze u dekorativky je to casto problem. Taky jak jsem nedavno vybirala ten makeup, tak jsem koupila trochu svetlejsi odstin, protoze ten kompaktni mi prisel moc tmavy a oranzovy a u mineralniho chybel jediny odstin, asi ten nejtmavsi, ktery by byl zrovna idealni :-) a tak mi doma chudak jen lezi, pouzila jsem ho 2x a ac je velmi prijemny, pripadam si v nem jak maska a to jsem si myslela, ze jsem bleda dost...
    LABARCHA
    LABARCHA --- ---
    NIKKITA: já vám, používám certifikovanou kosmetiku snad na 99%. Jen jsem ten vzorek dostala a zajímalo mne co je tam tak špatného - co se týká té Manufaktury..

    to druhé složení je krém od Nobilisu, tady jsem si myslela, že nic takového neupoužívají...

    Díky za rady. Včera jsem pořídila od Weledy mandlový hydratační a a dostala jsem vzorek toho granátového jablka - ten je parádní, hodne lehoucky - tak na léto :)

    Jinak mi paní doporučovala pro velmi citlivou plet kremiky od Primavery...ovsem cenová relace uz dost nekde jinde.......Ježíšek to zařídí :)))
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    SHAHLAH: Aha, dík za radu, s tvářenkou to zkouším nově, až teprve teď mi došlo, že pakliže se v zimě potřebuju namejkapovat, bez tvářenky vypadám, jak když mě políbila smrt. Odstín beru teda tutově tenhle a těší mě, že i vydrží, nebaví mě se desetkát denně přepudrovávát. S testerama mě alverde sere obecně, nevim, jestli je někdo krade, nebo jestli jsou jen líný je tam dát, ale takovejch znehodnocenejch kusů kvůli tomu.. :( a o doplňování sortimentu radši nemluvim, věčně jim chybí aspoň jeden odstín (viz cream to powder conclearer, díky tomu mam doma primalex odstín, která mi z mejch kruhů pod očima udělá lila kruhy, ale tmavší tehdá nikde neměli, až teď jsem narazila na odstín caramel)
    Ruka je docela zavádějící místo na testování linek :( pakliže si to oko nemneš nebo nebrečíš, tak drží, přišla jsem tehdy domů cca v 7 ráno a byly tam :) Bázi nepoužívám (ani nevím, na co je to dobré). Já si je koupila proto, že je chci používat maximálně na páteční večery, ty od essence nebo od čeho mě dost pálily na oku (a to jem byla ochotná chemku kvůli výdrži jednou týdně zkousnout), tak jsem pořídila tyhle a potěšil mě ten houbičko-štětec, jsem fakt na malování tekutejch linek jelito (klasickej panda efekt po hodině snahy o symetrii na očích) a měla jsem to hned na první pokus a to že vydržely mě potěšilo ještě víc. Ale víckrát jsem je nezkoušela, ale zatěžkávácí zkouška, že vydržely až do rána je pro mě dostačující :) Kéž by apgrejdovali i řasenky tak, aby vydržely a nerozmazávaly se.
    SHAHLAH
    SHAHLAH --- ---
    SHAHLAH: Ale nezkoušela jsem ty gelové linky - nebyly. Zkoušela jste je některá? Na ty jsem četla celkem pozitivní recenze a už jsou konečně zase v obchodech.
    SHAHLAH
    SHAHLAH --- ---
    NIKKITA: Já flamingo mám a jsem z ní nadšená. Je to pěkná červeno-růžová (ani náznak hnědé, oranžové apod.), jsem studený typ a sedí mi. Je dost pigmentovaná (já dávám jen trošku - chce to mít lehkou ruku, jinak by rychle mohl nastat "marfuša efekt" :) a vydží celý den. Akorát teda sehnat nějakou, do které nikdo nešáhl, to byl boj... nechápu, proč nemají tester :/

    NIKKITA: Celou noc? Tak to je možná ještě jednou zvážím. Dáváš pod ně bázi? Já asi 3x všechny alverdí linky testovala na ruce (bez báze) a po chvilce se všechny odloupaly. Nejdéle vydržely ty v celozeleném obalu.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Jo a chtěla bych doporučit Alverdí tekutý linky, ty s dlouhým zeleným vrškem a malým černým dolejškem. Překvapilo mě, že mi vydržely celou noc a maj dobrej nanášecí konec, dobře se sním maluje, líp než se štětečkem.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    LABARCHA: To je samozřejmě na tobě, mě by jen vadilo si na obličej dávat něco, co vypouští formaldehyd a ještě za to tý firmě, co to vyrábí, platit, když existujou daleko kvalitnější a opravdu přírodní alternativy. Každá chemikálie v kosmetice má mít za úkol vydělat výrobci na úkor zákazníka, protože přírodní extrakty, oleje atd. jsou dražší než nějaká levně vyrobená chemická sloučenina. To mi nepřipadá fér.
    PEGy jsou nefrotoxické, ač v krémech jsou v malém množství, tak stejně mi nepřipadá logické, proč bych si to měla dobrovolně mazat na ksicht. Zkus se orientovat na certifikovanou kosmetiku, ta tohle nepřipouští, usnadní to orientaci při výběru.
    Tenhle krém není úplně zas tak špatný, ale několik položek je na pováženou, zejména ten PEG (můžeš se na to podívat tady, zadáš tam ingredienci a ono ti ukáže, jak je na tom se škodlivostí: http://www.ewg.org/skindeep/ ), určitě najdeš lepší.

    IDENTITY: Tak super, přesně to od toho čekám, hodlám to používat přesně z toho samého důvodu, v létě na to kašlu, ale v zimě, když používám mejkap, tak se mi barva obličeje slije v jeden celek a vypadá to divně. Rtěnky skoro nepoužívám, spíš tónované lesky a balzámy, stíny vůbec. Doma jsem právě měla nepřírodní a moc tmavý odstín, tak jsem zvědavá, jak mi ta alverdí sedne :)
    LABARCHA
    LABARCHA --- ---
    ještě jedno složeni...zarazil me ten peg-8...

    dekuji!

    LEVANDULOVÝ KRÉM CHÉRE
    Popis:
    Levandulový krém je vhodný pro všechny druhy pletí, zejména pro pleť citlivou a problematickou. Má regenerační a zklidňující účinky, podporuje tvorbu nových kožních buněk, je vhodný k ošetření pokožky po opalování. Levandulový éterický olej zvyšuje vitalitu pleti a působí uklidňujícím účinkem na psychiku.

    Použití:
    Nanášejte běžným způsobem při denním ošetření pleti.

    Složení:
    Aqua, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Steareth-2, Glycerin, Isopropyl Myristate, Steareth-21, Cetyl Alcohol, Cera Alba, Glycine Soja Oil, Aloe Barbadensis Extract, Lecithin, Panthenol, Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Směs éterických olejů, PEG-8, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Citric Acid, Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Ethylhexylglycerin, Polyaminopropyl Biguadine, Geraniol*, Limonene*, Linalool*. * - z přírodních éterických olejů
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    NIKKITA: Používám, mám č. 05 Pastell Rosé (teď jsem se byla podívat). Je spíš růžová. Já tvářenku nepřizpůsobuju tomu, jakou mám rtěnku nebo stíny, protože obé používám sporadicky. Tvářenku mám čistě jenom proto, abych nevypadala jako mrtvola, a tenhle odstín mi přijde nejbližší tomu "chvíli jsem chodila v mraze a zčervenaly mi tváře".
    Naprosto jsem nepoznala rozdíl mezi konvenční a alverdí tvářenkou co do trvanlivosti, komfortnosti nanášení apod.
    LABARCHA
    LABARCHA --- ---
    NIKKITA: manufakturu...ale nejdu do nej tedy...vyzkousim Weeledu nebo levandulovy od Nobilisu asi..
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    NIKKITA: super, tesim se na nej :-)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    KEMENTARI: Dík za radu, jdu do ní. Nejvíc se mi zamlouvá ten odstín flamingo, jak říkáš, taky nemám ráda ty teplejší zemitější, jen jsem nevěděla, jestli nebude moc tmavý. Dík :)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    BOSSORKA: Buď bez obav, používala jsem ho celou minulou zimu a je naprosto boží, díky němu se mi za celou zimu poprvý v životě neloupal nos a obličej jsem měla jako ze žurnálu. Je hutnější, ale dobře se vstřebává. Ještě mi zbyl z loňska, až dojde, beru ho zase. Všude ho vyprodávaj, tak doufám, že ho nepřestanou vyrábět. Za mě jednička s hvězdičkou. Je dobrej i na ruce, zejména třeba na horách.
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    NIKKITA: ano ano přesně ten ;), chystam se na zimu, jen nevim, jetsli neni moc mastny do mesta :-)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    NIKKITA: Co si vybavuju z kosmetických blogů, jsou celkem chválené. Někdy si je chválí i holky, co jinak v Alverde/přírodní kosmetice vůbec nejedou.
    Podle popisu jsem stejný typ jako ty a v oranžových nebo hnědých tvářenkách se necítím. Nejradši mám ty tónované dorůžova, dokonale mi sedí Hervana od Benefitu.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    LABARCHA: Ten od Manufaktury nebo Weledu?
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Máte nějakou zkušenost s tvářenkami od alverde? Neočekávám že to bude držet jak přibité, ani že to bude kdovíjak výrazně malovat, přesto bych ráda věděla, jestli to není úplný propadák, neb od nich jsem tohle ani stíny nezkoušela. Díky. A případně podle čeho vybrat odstín, jestli apricot (světlé oranžovější), terra (hnědo-tmavorůžová) nebo flamingo (do tmavorůžova). Mám světlou pleť, zelené oči a vlasy studená tmavá blond (alias myší šeď :)) Díky!
    LABARCHA
    LABARCHA --- ---
    NIKKITA: děkuji!! pouzivala jsem vzorek ted trio dny a bylo to super...
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    BOSSORKA: Co to je za přípravek? Zní mi to jako Coldcream od Weledy.

    TABBY: Doufám, že jsi máme Ryor střelhbitě rozmluvila :) Fakt mě tyhle rádobypřírodní firmy rozčilujou.

    LABARCHA: Je pravda, že je hutnější, ale zrovna jsem měla vzoreček toho granátového a ten mi právě hutný nepřišel skoro vůbec, orpoti třeba měsíčkovému. Ale je to individuální, protože mi je 23 a pleť mám jinou.
    Jinak ke složení - přírodní to není. Bohužel, ani Manufaktura, ani třeba Botanicus, přes veškerou svou snahu dýchnout na člověka rustikálním dojmem, přírodní nejsou. V tomhle složení je asi největší fuj Diazolidinyl Urea, který uvolňuje formaldehyd (pro citlivou pleť to nejlepší, že). A pak syntetický parfém, ten může být taky dráždivý. Jinak to ostatní je dobré, ale bohužel to zas nějakej matla zkazil zhůveřilou chemikálií. Za mě nebrat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam