• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    MARGARITKA: Avon opravdu dělá štětce ze zvířecích štětin? To bych brala, cenově to bude určitě dostupnější. Nebo cokoliv s přírodníma štětinama, jen mám dojem, že se to skoro nevvyrábí, a když už, tak to stojí balík. Já koukala i na sortiment biooo a další, ale včetně eco tools mají všechy štětce štětiny syntetické, což mi trochu nedává smysl. Přírodní rukojeť z bambusu mě tak nenadchne, tou si obličej nešolíchám. Takže Avon, říkáš? Nebo nedá se něco sehnat v kamenném obchodě v Praze? Nákupům přes net moc neholduju :(
    A vypadá to teda, že zůstanu u chemických řasenek no. Nebo až vykradu banku, tak zkusím Hauschku i Lily Lolo a dám vědět, jak drží :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KEMENTARI: Aha, takze tahat a nie tocit. :) Uz som zas o nieco mudrejsia.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    MART1NKA: To průhledné se dá normálně sundat tahem. :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KEMENTARI: Ja som ho videla dlho vypredany na troch miestach v Prahe, tak som ho kupila na Slovensku, ale minuly tyzden ho mali, asi doplnili zasoby. Inak ta kefka vo vrchnaku sa da nejak vysrobovat? Ja som na to este neprisla.
    TABBY
    TABBY --- ---
    KEMENTARI: Supr, dik za obrazek.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    KEMENTARI: vida, neměla jsem vlčí mlhu :)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    CAMELLA: Dlouho vydrží, stojí do stovky, vypadá takhle. Často je vyprodaný.

    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TABBY: a určitě ho dělá lavera http://www.biooo.cz/gel-stylingovy-a-pecujici-na-rasy-a-oboci-trend-sensitiv-lavera-p-3558.html

    pokud vím, to od alverde vypadalo jako řasenka, ale fakt netuším, jestli to ještě mají..
    TABBY
    TABBY --- ---
    IDENTITY: Dik za tip.

    CAMELLA: Jo? A je to balene jako rasenka, nebo po cem mam koukat?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    tak na obočí byl nějaký průhledný gel od alverde, ne?
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    TABBY: Kdysi dávno, pradávno jsem měla nějakou bezbarvou Oriflame (ale fakt je to už možná dvacet let :D), což nepíšu kvůli tomu, abych ti ji doporučila, ale kvůli tomu, že jsem ji taky používala na "česání" obočí. Časem se z průhledný údajně výživy na řasy stal gel dosti zakalený zbytkama make-upu, pudru a tak. Poslední dobou teda používám mezizubní kartáček s trochou ricinového oleje ;)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    TABBY: aha, obočí, to by mě nenapadlo. díky
    TABBY
    TABBY --- ---
    BRUSINKA: Pouzivam to (obcas) na oboci, aby drzelo upravene. A drobet na zvyrazneni ras (barvicky nemam rada).
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    TABBY: na co je to dobré? (vážně, neznám)
    TABBY
    TABBY --- ---
    Mate tip na prirodni bezbarvou rasenku?
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    NIKKITA: tak ten Avon je přírodní, umělé štětiny bych nesnesla... jo myslela jsem ECO Tools :) S řasenkama je to složité :) mně nesedlo Alverde, Lavera ani Hauschka. Jediná přírodní, co je zatím ok, je Korres. Byl to dárek a ze začátku jsem byla v šoku, vypadala po otevření odpudivě - uleptaně, oblemcaně, nevím jak to popsat, neměla jsem odvahu se tím líčit a zaskočilo mně to, protože cena není úplně malá... ale kupodivu líčí dobře a tak jsem se posunula od rozpaků ke spokojenosti. Líčí pěkně, jemně, neslepuje a dobře drží. Druhá má oblíbenkyně je nepřírodní Rimmel Extra Super Lash, kterou používám už několik let a nehodlám ji za nic měnit, vyhovuje mi ve všech směrech a kupovala bych ji ikdyby nestála stovku :-)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    MARGARITKA: Mně se na nich líbilo to, že mají štětiny z přírodních vláken (ze zvířecích chlupů, ocasů, doufám, že stejným způsobem, jako ovcím stříhají srst na vlnu), ale když jsme viděla cenu štětce na oční stíny, chuť mě asi přešla (stál skoro šest stovek) a nejspíš si koupím asi zasouvací synetický za dvěstěpade od YR a kabuki od essence. Doma mám sadu nějakých Shiseido od tety, ale mám podezření, že jsou fejkové, protože teta za á není nijak zámožná, za bé z nich docela dost pelichají chlupy, a ač vypadají luxusně, vlas mají docela drsný. Tak jsem přemýšlela o náhradě a chtěla jsme investovat, ale asi to nevyjde, leda Ježíšek. Ty štětce v DM jsem možná viděla, jestli máš na mysli Eco Tools (jestli se mi ten název neplete s jiným)s bambusovou rukojetí na zeleném podkladu v plastu. O těch jsem také přemýšlela.
    S těmi řasenkami jsem na vážkách, nerada bych za pětikilo dostala to samý, co od alverde, ale občas mě z obyč řasenek večer pálí oči, což by se dalo přírodní řasenkou eliminovat. Ale pandí efekt už nechci, proto bych potřebovala radu, než bych za to vyplázla větší prachy. Mně se docela potí obličej, takže by to mělo nejspíš ten samý efekt, jako u tebe. Prodavačka v Greenwave mi říkala, že Lily Lolo jí osobně drží, což může a nemusí být pravda. Na internetu u ní píšou, že je dobré před nanesením řasy poprášit pudrem. Takže tipuju, že se jinak asi rozmazává.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    NIKKITA: a ikdyž ses na to neptala - v DM mají nějaké nové eco štětce, vypadaly celkem pěkně, ikdyž kvalitativně budou asi jinde než Hauschka... já mám štetec Avon, už min. 8 let, a je stále jako nový, a to ho používám denně. Jaksi si neumím představit, co by uměl lepší štětec navíc... (zkušenost nemám, takže pro mně to spadá do škatulky posh, ikdyž možná to bude v "kdo nezkusil neuvěří":).
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    NIKKITA: mně se Hauschka mazala a byla jsem z ní nešťastná, ale dost se mi mastí pleť, takže se mi líčení (hlavně oční) dříve roztápí :) nikdo jiný tu s tím problémy neměl, naopak ji chválili...
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Nevíte někdo prosím, jak je to s Dr. Hauschkou? Jakou má certifikaci a tak?
    A nemáte někdo zkušenost se štětci od této značky?
    A ještě otázka, co tu už asi zazněla - je přírodní řasenka,která by držela skoro stejně dobře, jako chemické řasenky? Co třeba právě ten Hauschka nebo Lily Lolo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam