• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    NIKKITA: tak ten Avon je přírodní, umělé štětiny bych nesnesla... jo myslela jsem ECO Tools :) S řasenkama je to složité :) mně nesedlo Alverde, Lavera ani Hauschka. Jediná přírodní, co je zatím ok, je Korres. Byl to dárek a ze začátku jsem byla v šoku, vypadala po otevření odpudivě - uleptaně, oblemcaně, nevím jak to popsat, neměla jsem odvahu se tím líčit a zaskočilo mně to, protože cena není úplně malá... ale kupodivu líčí dobře a tak jsem se posunula od rozpaků ke spokojenosti. Líčí pěkně, jemně, neslepuje a dobře drží. Druhá má oblíbenkyně je nepřírodní Rimmel Extra Super Lash, kterou používám už několik let a nehodlám ji za nic měnit, vyhovuje mi ve všech směrech a kupovala bych ji ikdyby nestála stovku :-)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    MARGARITKA: Mně se na nich líbilo to, že mají štětiny z přírodních vláken (ze zvířecích chlupů, ocasů, doufám, že stejným způsobem, jako ovcím stříhají srst na vlnu), ale když jsme viděla cenu štětce na oční stíny, chuť mě asi přešla (stál skoro šest stovek) a nejspíš si koupím asi zasouvací synetický za dvěstěpade od YR a kabuki od essence. Doma mám sadu nějakých Shiseido od tety, ale mám podezření, že jsou fejkové, protože teta za á není nijak zámožná, za bé z nich docela dost pelichají chlupy, a ač vypadají luxusně, vlas mají docela drsný. Tak jsem přemýšlela o náhradě a chtěla jsme investovat, ale asi to nevyjde, leda Ježíšek. Ty štětce v DM jsem možná viděla, jestli máš na mysli Eco Tools (jestli se mi ten název neplete s jiným)s bambusovou rukojetí na zeleném podkladu v plastu. O těch jsem také přemýšlela.
    S těmi řasenkami jsem na vážkách, nerada bych za pětikilo dostala to samý, co od alverde, ale občas mě z obyč řasenek večer pálí oči, což by se dalo přírodní řasenkou eliminovat. Ale pandí efekt už nechci, proto bych potřebovala radu, než bych za to vyplázla větší prachy. Mně se docela potí obličej, takže by to mělo nejspíš ten samý efekt, jako u tebe. Prodavačka v Greenwave mi říkala, že Lily Lolo jí osobně drží, což může a nemusí být pravda. Na internetu u ní píšou, že je dobré před nanesením řasy poprášit pudrem. Takže tipuju, že se jinak asi rozmazává.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    NIKKITA: a ikdyž ses na to neptala - v DM mají nějaké nové eco štětce, vypadaly celkem pěkně, ikdyž kvalitativně budou asi jinde než Hauschka... já mám štetec Avon, už min. 8 let, a je stále jako nový, a to ho používám denně. Jaksi si neumím představit, co by uměl lepší štětec navíc... (zkušenost nemám, takže pro mně to spadá do škatulky posh, ikdyž možná to bude v "kdo nezkusil neuvěří":).
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    NIKKITA: mně se Hauschka mazala a byla jsem z ní nešťastná, ale dost se mi mastí pleť, takže se mi líčení (hlavně oční) dříve roztápí :) nikdo jiný tu s tím problémy neměl, naopak ji chválili...
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Nevíte někdo prosím, jak je to s Dr. Hauschkou? Jakou má certifikaci a tak?
    A nemáte někdo zkušenost se štětci od této značky?
    A ještě otázka, co tu už asi zazněla - je přírodní řasenka,která by držela skoro stejně dobře, jako chemické řasenky? Co třeba právě ten Hauschka nebo Lily Lolo?
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    MISHELKA: To mám velkou radost, že jste mi uvěřily a zkusily to, je to vážně nejlepší, co jsem na ksicht zkusila :) Jinak dělám to přesně tak, jak popisuješ, kombinace oves. voda, lávová zem a odličování olejem.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    LABARCHA: No vždy máš v ingrediencích uvedeno "parfum", "fragrance" nebo případně "aroma" (ale to je spíš u potravin), no a pakliže u toho slova nemáš hvězdičku a pod tím noticku, že je to z přírodních étarických olejů (parfum* - a pak dole - *from natural essential oils), tak je to syntetické. A mohou to mít i certifikované přípravky, například mám od Yves Rocheru z té jejihc bio řady dva sprcháče, mají Ecocert certifikát, ale aroma je v nich umělé. A je to i poznat.

    A tímto se chci zeptat - u alverdích mýdel je uvedeno Parfum, ale není pod tím právě uvedeno, že je to z esenc. olejů, ale zas mi u téhle značky nesedí, že by vše měla přírodně ovoněné a najednou mýdlo by bylo umělé, nevíte? Stejně tak je to u Alterry s mýdly.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    MISHELKA: je. díky:-)
    MISHELKA
    MISHELKA --- ---
    GIRAFFKA: Jasně :) V bylinné lékárně jsem koupila pytlík ovsa za 22,-. Připravím nálev podle receptu na zadní straně pytlíku- povařit lžíci ve 1/4 litru vody a nechat 15 minut odstát. Přeliju ovesný nálev do připravené lahvičky (já používám lahvičku od růžové vody od Purity Vision, líbí se mi a je praktická, kterou vyvařím ve vodě kvůli sterilitě), nechám vystydnout a dám do lednice, kde vydrží asi týden.
    Na odlíčení používám namočený vatový tampon na který kápnu trochu oleje a odlíčím celý obličej i oči. Pak si umyju obličej lávovou zemí od Logony, kterou si zase rozmíchávám do kelímku od bambuckého másla od Saloosu (namíchané množství vydrží asi týden). Zem opláchnu studenou vodou, utřu a přestříkám ovesnou vodou a hned nanesu pár kapek olejíčku- momentálně používám brutnákový.
    Doufám, že je to srozumitelné :)
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    MISHELKA: filtrovala jsem docela důkladně,ale nenacházim-můžete se podělit o recept na ovesnou vodu?:)
    MISHELKA
    MISHELKA --- ---
    Doufám, že ještě nebylo: http://www.ceskatelevize.cz/...ady/10614805433-herbar/213522160050002-kouzlo-domaci-kosmetiky/video/
    Jinak děkuju Nikkitě za tip na ovesnou vodu, je skvělá. Používám jí pod obličejový olej místo růžové vody a účinek mi přijde dokonce i lepší v porovnání s růžovkou od Purity vision. Používám jí dva týdny a zatím jsem fakt spokojená. + cena je naprosto zanedbatelná.
    LABARCHA
    LABARCHA --- ---
    NIKKITA: přesně, vůbec nemůžu umělé vůně,parfémy vůbec... nesnesu na vlasech ani šampon od kadeřníka, takže si nosím svůj :))
    jak poznam ve složení ty umělé parfémy? dík
    SISTA
    SISTA --- ---
    SHAHLAH: s tim, ze nebude krejt, jsem tak nejak pocitala. to jsem zapomnela zminit. beru to jako beznej denni krem.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    MARGARITKA: bud rada, ze se aspon vubec necim patla :)
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    MRNOUS: teda tyhle fotky jsou neskutecne sexy vzhledem k tomu, ze je mrnous chlap :-D kocour, prirodni kosmetika a dyne v jednom, to je vse, co meho muze naprosto odrazuje a porat to do nej neodbytne tlucu :-D (teda prirodni kosmetiku jeste snese, idkyz je mu to asi jedno, cim se patla, ale kocky jsou pry puvodci vseho zla na Zemi a odpoved na dyni uz si radsi ani nepamatuju neb se nese v podobnem duchu:D)
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    SHAHLAH: možná někde doma mám párkrát použitý..můžu přenechat:)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    já ten bb krém od alterry také mám a teda pro mě je naprosto běsný. Jsem zvyklá na asijské bb a tohle prostě nejde, mám suchou plet a přesto mi z ní vyrobí mastný lesklý koláč. Nehledě na to, že absolutně nekryje a prostě vůbec na mě nevypadá dobře. Kdyby jste ho některá chtěla, daruji/vyměním za něco jiného, mám ten světlejší odstín a použila jsem ho dvakráít.
    SHAHLAH
    SHAHLAH --- ---
    NIKKITA: Jasně, ruka není na testování linek ideální, ale nemám odvahu plácat si tester na oči a úplně bez zkoušení se mi kupovat nechtěly :( Kor když je na výběr několik druhů...
    S tím doplňováním mě taky pěkně štvou. Pár měsíců se marně dívám po konkrétním odstínu quattro stínů (v různých prodejnách). Až jsem se lekla, že ho vyřadili ze sortimentu, tak jsem napsala DM a odpověď zněla, že by ten odstín měl být normálně všude k dostání. A není, ach jo. Takže kdybyste někdo v Praze potkal quattro chocolate, tak dejte vědět ;) Je fakt, že konečně znovu zaplňují ty poloprázdné regály, tak se snad dočkám.

    SISTA: Taky jsem s ním moc spokojená, i když po dřívější zkušenosti s asijskými chemkovými bb je to zcela něco jiného - rozdíl jsem čekala, ale ne až takový. Ten od Alterry je podstatně řidší, lehce sjednotí, ale nijak zvlášť nekryje a nedá se vrstvit (alespoň na mojí pleti to nejde, když ho dám o trochu víc, tak hned začne dělat neplechu), ale za mě je perfektní na běžné denní nošení.
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    jinak teda shop http://www.mydloteka.cz můžu vřele doporučit, nejen proto, že mi poslali dáreček:) ale rychlé vyřízení, osobní přístup, dobrá komunikace .. a super věcičky :)

    nejlepší z dnešního nákupu je mýdlo z Čarovného mlýna s názvem Tajemný orient, voní úžasně. tak jestli ještě nemáte dárky na vánoce, tak tady určitě najdete spoustu inspirace:)

    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    mno, tak vám teda (ne)děkuji za to doporučení na alepské mýdlo (a eshop mydloteka.cz), mýdlo jsem si objednal ..



    btw asi je pravda, jak říkala MARGARITKA, že chlapům teda asi dost voní, můj kocour z něj byl naprosto divokej a celý ho poslintal :)


    jenže nezůstalo jen u toho mýdla, že, takže mě to mýdlo vyšlo na dost peněz :))



    no ale proč vám to píšu - dostal jsme k tomu dárkem nějaký věci od Nobilis Tilia, konkrétně hydrofilní olej s růží a mimozou a hlavně tři lahvičky Biofáze séra (tymián, santal, geranium):
    nobilis - SÉRUM SANTAL CPK
    http://eshop.nobilis.cz/24/biofaze/serum-santal-cpk.html
    Chci se zeptat, co s tím, k čemu je to sérum dobrý (čím je zázračný), jak se to používá (číst umím, ale chci se zeptat, jestli s tím někdo nemáte zkušenost). i to složení se mi zdá takové nějaké divné (moc ingrediencí), i když CPK certifikát to má:
    Složení:
    Aqua, Glycerin, Polyglyceryl-5 Oleate, Glyceryl Caprylate, Směs éterických olejů ,Sodium Lauroyl Lactylate, Xanthan Gum, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Linalool*, Limonene*, Farnesol*. *- z přírodních éterických olejů

    no a ted mě omlvte, jdu míchat tělové balzámy z bambuckého másla nebo tak něco (chjo, zase nová závislost :))
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    LABARCHA: Hm, tak to jsem si taky myslela, ale mám od nich jen esenciální oleje, takže ani nevím, jestli to má certifikát... ale zřejmě ne, s PEGem by jim ho asi nedali... což je škoda teda. Já od jistý doby koukám i u certifikovaných krémů na složení, protože spousta (zejména Ecocert) jich má často umělou parfemaci, což už vůbec nechápu, když lze použít esenciální oleje (které taky mohou dráždit, ale pořád lepší varianta). Jsem asi přehnaná, ale vím, že zrovna umělé parfémy jsou jedny z největších sraček, co kůži dráždí a popravdě mi od doby, co používám přírodní věci, někdy i vadí, jsou moc intenzivní a trochu umělé.
    Od Primavery mám jojobový olej, byl drahý jako prase teda, paní v Greenwave mě tehdy přesvědčovala, že je kvalitou úplně jinde, než oleje od Saloosu a dala mi na něj 15% slevu (jinak bych si ho nejspíš nekoupila) a upřímně ani nevím, jestli je v nich nějaký rozdíl, krom ceny a samozřejmě i pocitu, že mám ten kvalitnější (za ty prachy aby ne :) ). Samozřejmě mi následně prezentovala i krémy od té Primavery, hydratační fluid a tak, ale po mých zkušenostech s krémy, které mi po čase většinou nesednou, nebo mi zas tak úžasné nepřijdou, bych do tak drahého asi znovu nešla (pár takových mi stárne v poličce), ale po Ježíškovi ho určitě chtěj a podej pak kdyžtak report ;)

    MARGARITKA: Toho jsem si taky všimla a je to určitě dobře, i pro ně, lidi jim pak nenačínaj a neočuchávaj zabalený krémy, který se pak víc a rychlejc kazej (u přírodní asi o dost víc). Teď mě naštvalo, jak u Natural light makeupu změnili názvy odstínů, doteď jsem měla střední 20 golden amber, a včera už ten poslední měli ve výprodeji a namísto toho tam úplně tři jiný odstíny, střední je teď 03 medium sand (kdo tohle vymejšlí, bože), na lahvičce vypadá dost tmavě a úplně jinak, ale po vyzkoušení na ruce jsou ty dva skoro totožný. Z toho aby se jeden po...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam