• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    MAGI
    MAGI --- ---
    ANASTHESIA: Jojooo, me se ta konzistence taky skoro hnusí. Já to používam tak, že když jsem ve sprše, umeju si hlavu tak si dam do dlane uz smíchanej riciňák s makadamiovym nebo lněnym olejem, včera jsem zrovna ředila s olejem z pšeničných klíčků. Ricinový olej kupuju už jen od nobilis, po zkušenostech s tím z lékarny a od saloosu mi přijde nestrovnatelne lepsi. Olivový olej na vlasy fakt nedoporučuju, co se složení týče, rozhodně těměř každý olej je na vlasy lepší než zmíněnej oliváč. Ale to už záleží na každym :).. Do mokrych vlasu řádně vmasíruju, do kořínků a pak zbytek rozetřu do zbytku vlasů, ale pravdou je, že dát na konce arganový,.. je určitě přínosnější :)
    Parkrát obmotam hlavu potravinovou folii a na to kulicha nebo ručník, nechávám přes den protože si můžu pohlídat, že mi to nespadne a neupatlam povlečení :) večer umeju. Meju třeba 3x než se zbavim většiny oleje. Snad ti tendle odstavec k něčemu bude ;).

SARAJ: Takovédle příznaky bývají spíše vnitřní problém. Ať už co se týče stravování nebo psychiky.. Já bych doporučila vnitřně nějakej olej a to samý i přímo na místo, udělat olejový zábal.

ANASTHESIA: zkus třeba ylang ylang, vlasy jsou po něm lesklejší a taky nevoní špatně ;)

ISCH: Když tobě se to říká, s krátkejma vlasama :)!

NIKKITA: Já tedy dávám na celé vlasy, protože mam vlasy vlnitý až kudrnatý a pořád poměrně suché. Ten ricinak jak ma voskovitou konzistenci necha i po dobrem vymyti tenkou vrstvu a vlasy hned vypadaj minimalne 2 týdny mnohem lépe.

BLATO: Slyšela jsem chválu na oční krém http://www.biooo.cz/ocni-krem-eye-care-p-4112.html od Martiny Gebhardt, na arganový olej nebo na nobilis řadu antiage řadu http://eshop.nobilis.cz/rada-anti-age-de-luxe/
    ISCH
    ISCH --- ---
    ANASTHESIA: Já teda ricinovej používám tak, že si ho trochu naleju někam do misky/na talířek, namočím v tom prsty, těma probrábnu na kůži vlasů, vmasíruju a zase a znova... Takže spotřebuju na celou hlavu tak půl kávový lžičky, kořínky teda logicky mastný mám, ale ráno normálně vymeju.
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    ANASTHESIA: jak a kolik tam toho davas? a jestli smrdi.. neni proslej? :D i kdyz ricinak docela smrdi sam o sobe ale nic hroznyho rekla bych..
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    Prosím prosím pomoc. Zacala jsem pouzivat ricinovy olej. Ale. Strasne to lepi, ale to se jeste da nejak prezit. Ale zacala me hrozne svedit hlava a navic mi to i po umyti zustalo na vlasech a jsou zlepene a mastne. Dokonce i smrdi :(((( Poradi nekdo neco???

Dik
    KATKA119
    KATKA119 --- ---
    ok, v lednici to mám a do konce roku to snad postupne zpracuji:-)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    KATKA119: Preventivně bych skladovala v chladu, já mám svoje krémy z bam. másla v lednici a nekazí se. Do konce roku to ale bude úplně v pohodě. Nebo z toho vyrob nějaké balzámy a prodej to :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KATKA119: podla mna kym to nezacne divne pachnut, tak tomu nic nebude. na nejake datumy by som nehladela.
    KATKA119
    KATKA119 --- ---
    ahoj, nevyuzil byste nekdo rafinovane bambucke maslo? mam doma 800g a trvanlivost je do letošního března, což určitě nestihnu. přenechala bych 400g za 100,-. nebo myslíte, že u toho rafinovaného bude trvanlivost delší než se uvádí?
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    WITCHIE: To je podle asi jediný vysvětlení :) ale moc to nechápu - buď je někomu fuk, co si na sebe patlá, hlavně že to je to renomovaná značka s hezkým obalem, nebo se spokojím s něčím polovičatě přírodním, tipu Nivea nature, ale když chci bejt certifikovaná přírodní kosmetika a dotáhnu to na 99,... % přírodní, čímž zaujmu především opravdové příznivce přírodní kosmetiky, tak spíš způsobím to, že jen kvůli té "podbízivé" vůni si mě nekoupí ti, kterým ta chemka smrdí. A hlavně to na mě nepůsobí dobře, že v továrně, kde se všechno dělá z přírodních věcí, se dělá něco umělýho a syntetickýho, kazí to ten dojem. Ecocert je pro mě proto nesměrodatnej certifikát, což už je fakt legrace, ani tohle člověku moc neusnadní výběr.
    SISTA
    SISTA --- ---
    prosim, muzete mi mrknout na slozeni, jestli jsou tam vylozene nejaky sajrajty nebo ho muzu vzit na milost? (darek k vanocum) diky!
    http://3.bp.blogspot.com/-0YTT5gZELPs/UYpsJF8wltI/AAAAAAAAGMg/2E9j-tmhbz8/s640/P5085227.jpg
    TABBY
    TABBY --- ---
    PETUL_KA: A dale je mozne uplatnit slevu na nakup z bodove knizky.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    GRETKA: V zásadě mi jde o základní věci jako vlasová kosmetika, krém na obličej, mýdlo, sprcháč.. řeším hlavně, jestli udělat zásobu z čr, nebo jestli všecno nakoupím v první drogerce ve fra, ale asi teda vyhraje zásoba z čr. Jedu na půl roku a budu odvezena autem, takže v tom problém nebude. Díky moc za konzultaci! ale na bourjois se teda těším, jejich chem věci jsem měla ráda, takže bio řada mě láká:)
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    BRUSINKA: co hledas? sampon? mydlo? telove mleko? dekorativku? pestici peci?
    ceny jako alverde tezko, ale ono na rovinu zas kvalita alverde je taky - u vetsiny vyrobku - odpovidajici ty cene.
    nekdy kupuji pres ebay, daji se najit opravdu zajimave ceny na Hauschku, Weledu & Laveru; a da se tam i koupit alverde, ale je to drahy, nebo se plati za dovoz z Nemecka kdyz si das international ebay ...
    Pak je tu UNE beauty - znacka od Bourjois, jejich laky na nehty mam radeji nez od Santé ;) i kdyz teda pouzivam laky dost narazove a opravdu malo casto (kvuli praci, mam to zakazany :I )

Ciste prirodni a fr znacka byla Sanoflore, jenze od te doby co je koupil L'Oreal se mi prici prave kvuli tomu, ze je vlastni nadnarodni firma a pak taky trochu zneminili pristup.. driv uvadeli slozeni na flakonku, pak ho presunuli na obal... a proste jsem je prestala kupovat :/ takze ti vic vlastne nepovim :D

Francouzky maji rady NUXE kterej se taky pustil do bio kosmetiky... nic jsem si od nej nekoupila, nejak mam malou duveru kdyz klasicka kosmeticka firma se zene do bio...

Jo a pak mam rada jilove masky od Cattier (-: celkem lidove ceny, slozeni jednoduchy a kdyz ech skudlis, prodavaji i jil, treba i kilo co vydrzi dost dlouho.

Mimo soutez je Nature et Decouverte, kde se daji najit supr vecicky, jen teda dost casto meni nabidku a ceny jsou spis nastrelene.

A BDIH znacky (Hauschka, Weleda, Lavera, Santé atd.) se daji sehnat v bio kramech - ted napr. v obdobi slev i neco za dobrou cenu. + internetove kramy (http://www.mademoiselle-bio.com, http://www.mondebio.com/ mam dobre zkusenosti)

Vseobecne kdyz neco hledam, koukam na http://www.beaute-test.com/ kde mas recenze a +/- je to pravdive ;) (jen teda 5 hvezdicek je malo, vetsina vyrobku se pohybuje mezi 3 a 4 hvezd, tudiz to fakt chce cist co je v recenzich.)

Navic mi teda prijde, ze kdyz jede clovek parkrat za rok do CR a ma kufr, tak toho lze privest celkem dost.

BRUSINKA: jsou celkem prirodni, ale chce to cumet na slozeni, protoze ECOCERT je "mene prisnej" vuci BDIH/Natrue, napr. ammonium lauryl/laureth sulfate a dalsi vychytavky. Mam od nich napr. BB krem a je to takovy prijemny hydratujici tonovaci krem kterej i celkem kryje, takze na zimu dost ok (koupenej pres ebay za maly peniz ;)
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    NIKKITA: tipla bych si ze chteji zaujmout sirsi cilovku - resp. ty kteri jsou zvykli pouze na konvencni kosmetiku, o te prirodni ale slysi cim dal vic, zkusi ji, a "fuj ono to tak prirodne smrdi" (slysela jsem bohuzel nespocetnekrat) - tak jim tam soupnou chemkosmradek aby je prirodni vune neodradila ;)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Chtěla jsme se zeptat - nechápete někdo logiku certifikovaných přírodních značek, kde je všechno přírodní až na umělou parfemaci? Chápala bych takovouhle polovičatost u těch rádobypřírodních a necertifikovaných, kde je každá snaha o nepoužívání chemek vítaná, ale často mě štve, že si dají ty vážněji přírodní značky dají tu práci udělat něco echt přírodního a pak to ovoněj tak, že z toho člověk málem omdlí. Teď jsem zkoušela nějaké vzorečky z biooo, a všechny do jednoho byly uměle parfémované. Šampon od eubiony mi udělal krásný vlasy, ale ten polochemickej puch mě od případné koupě odradil.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    BRUSINKA: jo, zapomnela jsem dodat, je to vyrobek od vyrobku. mam od SO'BiO olej, kterej je 100% olej a jinej olej, kterej ma asi 5 ruznejch slozek, z toho nektery se netvarej moc prirodniho puvodu. ale na tom vente-privee maji vzdy uvedeny presny slozeni, takze pokud se nesnazej neco ututlat, tak vis co kupujes. jestli prijdes na nejakou francouzskou 100% prirodni znacku, ktera nestoji majlant, tak prosim poreferuj, samotnou by me to zajimalo.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    PETUL_KA: to je docela dobrý, díky za tip.

PETUL_KA: zběžně jsem to prohlédla, ale oni asi nejsou úplně přírodní, že? Ve smyslu tohohle auditka. Co jsem rozklikla, tak na mě dělá dojem třeba jako yves rocher - "nemáme parabeny, ani silikony, a 95% věcí je přírodního původu." Každopádně díky!
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    PETUL_KA: Jo, je tomu skutečně tak, alverede je jejich provátní značka, mají to pro jistotu i viditelně označené na těch regálech, takže se člověk ani nesplete. Já toho dnes využila.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    BRUSINKA: prisel mi vcera newsletter z dm, kde pisi: "25% sleva při nákupu 5 a více produktů jakékoliv dm značky podle Vašeho výběru." a tvari se, ze se to vztahuje i na alverde.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    BRUSINKA: s alternativou alverde neporadim, ale cas od casu byvaji na vente privee produkty lea nature. temi ja se naopak predzasobuji do cech.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    omlouvám se za trochu OT, ale nemáte někdo zkušenosti s přírodní kosmetikou ve francii? Je tam ke koupi nějaká alternativa alverde? prostě nějaké ne úplně drahé základní věci? Já jen jak moc se mám zásobit v čechách. dík
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    NIKKITA: Mám denní, a právě pocit z nanášení je jeho velký plus - rozetře se lehce, příjemný pocit.
    TURBULENT
    TURBULENT --- ---
    NIKKITA: Asi zalezi na tom, jakou mas plet. Ja mam smisenou dehydrovanou, a ten denni mi pripada na zimu idealni - pripada mi hutny a hydratujici tak akorat :-) Ale pouzivam pod nej jeste kvetovou vodu a hyaluronove serum od nobilisu. Urcite je ale lepsi nejdriv vyzkouset ten vzorecek, taky jsem to tak delala.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam