• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    ISCH
    ISCH --- ---
    ANASTHESIA: Já teda ricinovej používám tak, že si ho trochu naleju někam do misky/na talířek, namočím v tom prsty, těma probrábnu na kůži vlasů, vmasíruju a zase a znova... Takže spotřebuju na celou hlavu tak půl kávový lžičky, kořínky teda logicky mastný mám, ale ráno normálně vymeju.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Bude se ti to i líp nanášet a oliva je dobrá na kůži. Vůni teoreticky můžeš, ale je to trochu zbytečné, když to pak stejně smyješ, navíc vůně mohou kůži dráždit, takže bych to úplně nedoporučovala...
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    NIKKITA: aha. takze nejaky ridsi olej. muzu treba i s nakou vuni?
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    ANASTHESIA: No to se může, problém může být v množství. Naředěním nic nezkazíš, zkus olivový. Na konečky je to podle mě zbytečné, mám dojem, že ten olej má stimulovat k růstu vlasu a to je u konečků kontraproduktivní, na ty bych dávala spíš arganovej například.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    GIRAFFKA: oki, kouknu na to.. nevim cim to je, na klasicke lupy fakt netrpim a tohle je fakt divny.hm.

    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    SARAJ: já si na něco podobnýho pořídila protilupovej od natury sibericy. musí se taky důsledně vypláchnout,aby se neloupaly kusy hlavy,ale ikdyž nevypláchneš ty sloupnutý lupy,tak tu kůži fakt uklidnil.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    damy, nemate nektera radu na lupy - nedje o klasicke drobne - snih - po cele hlave, ale vylozene temeno hlavy, prijde mi to jako podrazdena pokozka, popraskana do krve..barvene vlasy nemam, sampony pouzivam alteru..
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    PIKKMA: aha. No ja myslela ze se to ma pouzivat na noc. Namazat vlasy, zabalit a druhy den umyt.
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    nevim jestli toho nedavas az moc.. ja jen do mokrych ci vlhkych vlasu trochu vetru, pripadne do nejaky masky ci henny na vlasy pridam par kapek
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    PIKKMA: no naleju do misticky a potiram vlasy tim stetcem na barveni a pak rukama konce a spodni casti. Prosli neni koukala sem na lahev. je ale hodne husty. nemam ho naredit? koupila jsem ho normal v lekarne
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    ANASTHESIA: jak a kolik tam toho davas? a jestli smrdi.. neni proslej? :D i kdyz ricinak docela smrdi sam o sobe ale nic hroznyho rekla bych..
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    Prosím prosím pomoc. Zacala jsem pouzivat ricinovy olej. Ale. Strasne to lepi, ale to se jeste da nejak prezit. Ale zacala me hrozne svedit hlava a navic mi to i po umyti zustalo na vlasech a jsou zlepene a mastne. Dokonce i smrdi :(((( Poradi nekdo neco???

    Dik
    KATKA119
    KATKA119 --- ---
    ok, v lednici to mám a do konce roku to snad postupne zpracuji:-)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    KATKA119: Preventivně bych skladovala v chladu, já mám svoje krémy z bam. másla v lednici a nekazí se. Do konce roku to ale bude úplně v pohodě. Nebo z toho vyrob nějaké balzámy a prodej to :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KATKA119: podla mna kym to nezacne divne pachnut, tak tomu nic nebude. na nejake datumy by som nehladela.
    KATKA119
    KATKA119 --- ---
    ahoj, nevyuzil byste nekdo rafinovane bambucke maslo? mam doma 800g a trvanlivost je do letošního března, což určitě nestihnu. přenechala bych 400g za 100,-. nebo myslíte, že u toho rafinovaného bude trvanlivost delší než se uvádí?
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    WITCHIE: To je podle asi jediný vysvětlení :) ale moc to nechápu - buď je někomu fuk, co si na sebe patlá, hlavně že to je to renomovaná značka s hezkým obalem, nebo se spokojím s něčím polovičatě přírodním, tipu Nivea nature, ale když chci bejt certifikovaná přírodní kosmetika a dotáhnu to na 99,... % přírodní, čímž zaujmu především opravdové příznivce přírodní kosmetiky, tak spíš způsobím to, že jen kvůli té "podbízivé" vůni si mě nekoupí ti, kterým ta chemka smrdí. A hlavně to na mě nepůsobí dobře, že v továrně, kde se všechno dělá z přírodních věcí, se dělá něco umělýho a syntetickýho, kazí to ten dojem. Ecocert je pro mě proto nesměrodatnej certifikát, což už je fakt legrace, ani tohle člověku moc neusnadní výběr.
    SISTA
    SISTA --- ---
    prosim, muzete mi mrknout na slozeni, jestli jsou tam vylozene nejaky sajrajty nebo ho muzu vzit na milost? (darek k vanocum) diky!
    http://3.bp.blogspot.com/-0YTT5gZELPs/UYpsJF8wltI/AAAAAAAAGMg/2E9j-tmhbz8/s640/P5085227.jpg
    TABBY
    TABBY --- ---
    PETUL_KA: A dale je mozne uplatnit slevu na nakup z bodove knizky.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    GRETKA: V zásadě mi jde o základní věci jako vlasová kosmetika, krém na obličej, mýdlo, sprcháč.. řeším hlavně, jestli udělat zásobu z čr, nebo jestli všecno nakoupím v první drogerce ve fra, ale asi teda vyhraje zásoba z čr. Jedu na půl roku a budu odvezena autem, takže v tom problém nebude. Díky moc za konzultaci! ale na bourjois se teda těším, jejich chem věci jsem měla ráda, takže bio řada mě láká:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam