• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    nevim jestli toho nedavas az moc.. ja jen do mokrych ci vlhkych vlasu trochu vetru, pripadne do nejaky masky ci henny na vlasy pridam par kapek
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    PIKKMA: no naleju do misticky a potiram vlasy tim stetcem na barveni a pak rukama konce a spodni casti. Prosli neni koukala sem na lahev. je ale hodne husty. nemam ho naredit? koupila jsem ho normal v lekarne
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    ANASTHESIA: jak a kolik tam toho davas? a jestli smrdi.. neni proslej? :D i kdyz ricinak docela smrdi sam o sobe ale nic hroznyho rekla bych..
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    Prosím prosím pomoc. Zacala jsem pouzivat ricinovy olej. Ale. Strasne to lepi, ale to se jeste da nejak prezit. Ale zacala me hrozne svedit hlava a navic mi to i po umyti zustalo na vlasech a jsou zlepene a mastne. Dokonce i smrdi :(((( Poradi nekdo neco???

    Dik
    KATKA119
    KATKA119 --- ---
    ok, v lednici to mám a do konce roku to snad postupne zpracuji:-)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    KATKA119: Preventivně bych skladovala v chladu, já mám svoje krémy z bam. másla v lednici a nekazí se. Do konce roku to ale bude úplně v pohodě. Nebo z toho vyrob nějaké balzámy a prodej to :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KATKA119: podla mna kym to nezacne divne pachnut, tak tomu nic nebude. na nejake datumy by som nehladela.
    KATKA119
    KATKA119 --- ---
    ahoj, nevyuzil byste nekdo rafinovane bambucke maslo? mam doma 800g a trvanlivost je do letošního března, což určitě nestihnu. přenechala bych 400g za 100,-. nebo myslíte, že u toho rafinovaného bude trvanlivost delší než se uvádí?
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    WITCHIE: To je podle asi jediný vysvětlení :) ale moc to nechápu - buď je někomu fuk, co si na sebe patlá, hlavně že to je to renomovaná značka s hezkým obalem, nebo se spokojím s něčím polovičatě přírodním, tipu Nivea nature, ale když chci bejt certifikovaná přírodní kosmetika a dotáhnu to na 99,... % přírodní, čímž zaujmu především opravdové příznivce přírodní kosmetiky, tak spíš způsobím to, že jen kvůli té "podbízivé" vůni si mě nekoupí ti, kterým ta chemka smrdí. A hlavně to na mě nepůsobí dobře, že v továrně, kde se všechno dělá z přírodních věcí, se dělá něco umělýho a syntetickýho, kazí to ten dojem. Ecocert je pro mě proto nesměrodatnej certifikát, což už je fakt legrace, ani tohle člověku moc neusnadní výběr.
    SISTA
    SISTA --- ---
    prosim, muzete mi mrknout na slozeni, jestli jsou tam vylozene nejaky sajrajty nebo ho muzu vzit na milost? (darek k vanocum) diky!
    http://3.bp.blogspot.com/-0YTT5gZELPs/UYpsJF8wltI/AAAAAAAAGMg/2E9j-tmhbz8/s640/P5085227.jpg
    TABBY
    TABBY --- ---
    PETUL_KA: A dale je mozne uplatnit slevu na nakup z bodove knizky.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    GRETKA: V zásadě mi jde o základní věci jako vlasová kosmetika, krém na obličej, mýdlo, sprcháč.. řeším hlavně, jestli udělat zásobu z čr, nebo jestli všecno nakoupím v první drogerce ve fra, ale asi teda vyhraje zásoba z čr. Jedu na půl roku a budu odvezena autem, takže v tom problém nebude. Díky moc za konzultaci! ale na bourjois se teda těším, jejich chem věci jsem měla ráda, takže bio řada mě láká:)
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    BRUSINKA: co hledas? sampon? mydlo? telove mleko? dekorativku? pestici peci?
    ceny jako alverde tezko, ale ono na rovinu zas kvalita alverde je taky - u vetsiny vyrobku - odpovidajici ty cene.
    nekdy kupuji pres ebay, daji se najit opravdu zajimave ceny na Hauschku, Weledu & Laveru; a da se tam i koupit alverde, ale je to drahy, nebo se plati za dovoz z Nemecka kdyz si das international ebay ...
    Pak je tu UNE beauty - znacka od Bourjois, jejich laky na nehty mam radeji nez od Santé ;) i kdyz teda pouzivam laky dost narazove a opravdu malo casto (kvuli praci, mam to zakazany :I )

    Ciste prirodni a fr znacka byla Sanoflore, jenze od te doby co je koupil L'Oreal se mi prici prave kvuli tomu, ze je vlastni nadnarodni firma a pak taky trochu zneminili pristup.. driv uvadeli slozeni na flakonku, pak ho presunuli na obal... a proste jsem je prestala kupovat :/ takze ti vic vlastne nepovim :D

    Francouzky maji rady NUXE kterej se taky pustil do bio kosmetiky... nic jsem si od nej nekoupila, nejak mam malou duveru kdyz klasicka kosmeticka firma se zene do bio...

    Jo a pak mam rada jilove masky od Cattier (-: celkem lidove ceny, slozeni jednoduchy a kdyz ech skudlis, prodavaji i jil, treba i kilo co vydrzi dost dlouho.

    Mimo soutez je Nature et Decouverte, kde se daji najit supr vecicky, jen teda dost casto meni nabidku a ceny jsou spis nastrelene.

    A BDIH znacky (Hauschka, Weleda, Lavera, Santé atd.) se daji sehnat v bio kramech - ted napr. v obdobi slev i neco za dobrou cenu. + internetove kramy (http://www.mademoiselle-bio.com, http://www.mondebio.com/ mam dobre zkusenosti)

    Vseobecne kdyz neco hledam, koukam na http://www.beaute-test.com/ kde mas recenze a +/- je to pravdive ;) (jen teda 5 hvezdicek je malo, vetsina vyrobku se pohybuje mezi 3 a 4 hvezd, tudiz to fakt chce cist co je v recenzich.)

    Navic mi teda prijde, ze kdyz jede clovek parkrat za rok do CR a ma kufr, tak toho lze privest celkem dost.

    BRUSINKA: jsou celkem prirodni, ale chce to cumet na slozeni, protoze ECOCERT je "mene prisnej" vuci BDIH/Natrue, napr. ammonium lauryl/laureth sulfate a dalsi vychytavky. Mam od nich napr. BB krem a je to takovy prijemny hydratujici tonovaci krem kterej i celkem kryje, takze na zimu dost ok (koupenej pres ebay za maly peniz ;)
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    NIKKITA: tipla bych si ze chteji zaujmout sirsi cilovku - resp. ty kteri jsou zvykli pouze na konvencni kosmetiku, o te prirodni ale slysi cim dal vic, zkusi ji, a "fuj ono to tak prirodne smrdi" (slysela jsem bohuzel nespocetnekrat) - tak jim tam soupnou chemkosmradek aby je prirodni vune neodradila ;)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Chtěla jsme se zeptat - nechápete někdo logiku certifikovaných přírodních značek, kde je všechno přírodní až na umělou parfemaci? Chápala bych takovouhle polovičatost u těch rádobypřírodních a necertifikovaných, kde je každá snaha o nepoužívání chemek vítaná, ale často mě štve, že si dají ty vážněji přírodní značky dají tu práci udělat něco echt přírodního a pak to ovoněj tak, že z toho člověk málem omdlí. Teď jsem zkoušela nějaké vzorečky z biooo, a všechny do jednoho byly uměle parfémované. Šampon od eubiony mi udělal krásný vlasy, ale ten polochemickej puch mě od případné koupě odradil.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    BRUSINKA: jo, zapomnela jsem dodat, je to vyrobek od vyrobku. mam od SO'BiO olej, kterej je 100% olej a jinej olej, kterej ma asi 5 ruznejch slozek, z toho nektery se netvarej moc prirodniho puvodu. ale na tom vente-privee maji vzdy uvedeny presny slozeni, takze pokud se nesnazej neco ututlat, tak vis co kupujes. jestli prijdes na nejakou francouzskou 100% prirodni znacku, ktera nestoji majlant, tak prosim poreferuj, samotnou by me to zajimalo.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    PETUL_KA: to je docela dobrý, díky za tip.


    PETUL_KA: zběžně jsem to prohlédla, ale oni asi nejsou úplně přírodní, že? Ve smyslu tohohle auditka. Co jsem rozklikla, tak na mě dělá dojem třeba jako yves rocher - "nemáme parabeny, ani silikony, a 95% věcí je přírodního původu." Každopádně díky!
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    PETUL_KA: Jo, je tomu skutečně tak, alverede je jejich provátní značka, mají to pro jistotu i viditelně označené na těch regálech, takže se člověk ani nesplete. Já toho dnes využila.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    BRUSINKA: prisel mi vcera newsletter z dm, kde pisi: "25% sleva při nákupu 5 a více produktů jakékoliv dm značky podle Vašeho výběru." a tvari se, ze se to vztahuje i na alverde.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    BRUSINKA: s alternativou alverde neporadim, ale cas od casu byvaji na vente privee produkty lea nature. temi ja se naopak predzasobuji do cech.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam