• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ZUZKAOU: kozni doktorku nemam, takze mi to vubec nenapadlo..zkusim pockat na homeopata sveho..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SARAJ: nemůže to být nějaká mykoza a nebo tak něco? Viděla to kožní, aby řekla co to je?
    MAGI
    MAGI --- ---
    ANASTHESIA: Jojooo, me se ta konzistence taky skoro hnusí. Já to používam tak, že když jsem ve sprše, umeju si hlavu tak si dam do dlane uz smíchanej riciňák s makadamiovym nebo lněnym olejem, včera jsem zrovna ředila s olejem z pšeničných klíčků. Ricinový olej kupuju už jen od nobilis, po zkušenostech s tím z lékarny a od saloosu mi přijde nestrovnatelne lepsi. Olivový olej na vlasy fakt nedoporučuju, co se složení týče, rozhodně těměř každý olej je na vlasy lepší než zmíněnej oliváč. Ale to už záleží na každym :).. Do mokrych vlasu řádně vmasíruju, do kořínků a pak zbytek rozetřu do zbytku vlasů, ale pravdou je, že dát na konce arganový,.. je určitě přínosnější :)
    Parkrát obmotam hlavu potravinovou folii a na to kulicha nebo ručník, nechávám přes den protože si můžu pohlídat, že mi to nespadne a neupatlam povlečení :) večer umeju. Meju třeba 3x než se zbavim většiny oleje. Snad ti tendle odstavec k něčemu bude ;).

    SARAJ: Takovédle příznaky bývají spíše vnitřní problém. Ať už co se týče stravování nebo psychiky.. Já bych doporučila vnitřně nějakej olej a to samý i přímo na místo, udělat olejový zábal.

    ANASTHESIA: zkus třeba ylang ylang, vlasy jsou po něm lesklejší a taky nevoní špatně ;)

    ISCH: Když tobě se to říká, s krátkejma vlasama :)!

    NIKKITA: Já tedy dávám na celé vlasy, protože mam vlasy vlnitý až kudrnatý a pořád poměrně suché. Ten ricinak jak ma voskovitou konzistenci necha i po dobrem vymyti tenkou vrstvu a vlasy hned vypadaj minimalne 2 týdny mnohem lépe.

    BLATO: Slyšela jsem chválu na oční krém http://www.biooo.cz/ocni-krem-eye-care-p-4112.html od Martiny Gebhardt, na arganový olej nebo na nobilis řadu antiage řadu http://eshop.nobilis.cz/rada-anti-age-de-luxe/
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Holky, nemáte někdo doma citrónouvou vůni od Alverde, která už se neprodává? Odkoupila bych jí. Měla jsme jí fakt ráda a ti syčáci mi jí přestali vyrábět. Neprodává se v Německu třeba ještě? Máma tam občas jezdí, že by mi jí koupila...
    SISTA
    SISTA --- ---
    poradily byste kosmeticku v praze, ktera dokaze pripravit kosmetiku na miru timto zpusobem? http://www.vitarian.sk/clanky/telo/2013/vrasky-nie-su-normalne
    BLATO
    BLATO --- ---
    prosim vas poradte ocny krem, budem mat 30, takze nieco hydratacne aj na vrasky..hauschku som mala a ok ale zasa nic moc to nerobilo..dobre recenzie ma lavera my age..skusenosti?
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    NIKKITA: Ano po tomhle zazitku uplne vim co myslis. taky mi to trvalo hodne dlouho ;) Ale snad uz nebude svedet ta hlava.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    ANASTHESIA: Celá hlava je zbytečná, vzhledem k tomu, že vlas je vlastně mrtvý a jediné místo, kde lze ovlivnit budoucí kvalitu vlasů a jeho růst, je kořínek, takže patlat jen na kůži. Arganový je dobrý zas na konečky, ale jen v minimálním množství a do vlhkých vlasů, když ho dáš moc, budeš mít mastné kořínky. Na celý vlas olej nepatlej, jednou jsme to takhle udělala, a pak jsme si musela asi hodinu mejt hlavu pořád dokola šamponem a stejně jsem to měla mastný :D
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    ISCH: No ja jsem prave patlala celou hlavu a v tom byl ten error :( Takze jenom kuzi resp. korinky

    NIKKITA: takze rozridit s olivovym. proste aby to bylo ridky. A na konecky tedy arganovej
    ISCH
    ISCH --- ---
    ANASTHESIA: Já teda ricinovej používám tak, že si ho trochu naleju někam do misky/na talířek, namočím v tom prsty, těma probrábnu na kůži vlasů, vmasíruju a zase a znova... Takže spotřebuju na celou hlavu tak půl kávový lžičky, kořínky teda logicky mastný mám, ale ráno normálně vymeju.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Bude se ti to i líp nanášet a oliva je dobrá na kůži. Vůni teoreticky můžeš, ale je to trochu zbytečné, když to pak stejně smyješ, navíc vůně mohou kůži dráždit, takže bych to úplně nedoporučovala...
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    NIKKITA: aha. takze nejaky ridsi olej. muzu treba i s nakou vuni?
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    ANASTHESIA: No to se může, problém může být v množství. Naředěním nic nezkazíš, zkus olivový. Na konečky je to podle mě zbytečné, mám dojem, že ten olej má stimulovat k růstu vlasu a to je u konečků kontraproduktivní, na ty bych dávala spíš arganovej například.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    GIRAFFKA: oki, kouknu na to.. nevim cim to je, na klasicke lupy fakt netrpim a tohle je fakt divny.hm.

    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    SARAJ: já si na něco podobnýho pořídila protilupovej od natury sibericy. musí se taky důsledně vypláchnout,aby se neloupaly kusy hlavy,ale ikdyž nevypláchneš ty sloupnutý lupy,tak tu kůži fakt uklidnil.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    damy, nemate nektera radu na lupy - nedje o klasicke drobne - snih - po cele hlave, ale vylozene temeno hlavy, prijde mi to jako podrazdena pokozka, popraskana do krve..barvene vlasy nemam, sampony pouzivam alteru..
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    PIKKMA: aha. No ja myslela ze se to ma pouzivat na noc. Namazat vlasy, zabalit a druhy den umyt.
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    nevim jestli toho nedavas az moc.. ja jen do mokrych ci vlhkych vlasu trochu vetru, pripadne do nejaky masky ci henny na vlasy pridam par kapek
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    PIKKMA: no naleju do misticky a potiram vlasy tim stetcem na barveni a pak rukama konce a spodni casti. Prosli neni koukala sem na lahev. je ale hodne husty. nemam ho naredit? koupila jsem ho normal v lekarne
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    ANASTHESIA: jak a kolik tam toho davas? a jestli smrdi.. neni proslej? :D i kdyz ricinak docela smrdi sam o sobe ale nic hroznyho rekla bych..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam