• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    NIKKITA: :)je na ni napojena - sebrat nepomaha.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    SARAJ: Kožní problémy jsou zpravidla původu psychického, takže homeopat třeba ve spojení s psychoterapeutem (já chodím k obojímu v jedné osobě) by mohl být vysvobozením. A Niveu bych jí zabavila a nastrčila něco vhodnějšího.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MARGARITKA: jj, ja se ji snazim dohnat k memu homeopatovi a hucim do ni jak to jen jde - ruce ji praskaji do krve presne, kdyz ma hodne narocna obdobi se vztahama - min Vanoce mela chudera 10 dnu antibiotika, protoze se ji do toho dostala infekce jeste, zafacovane ruce mela skoro 3 tydny...:( je to masakr, ale musi k tomu dojit sama, ze takhle dal ne...
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    SARAJ: no myslim, ze se to u kokosaku bezne uvadi, ze je vhodny i na vlasy... v tvem pripade by stacilo jen trosicku vetrit na navlhcene postizene misto... kamaradce drzim palce, at se z toho dostane, vim, ze to neni zadna sranda, jednou jsem tu mou kamaradku, co si kokosak nemuze vynachvalit, navstivila doma, kdyz to mela extremne rozjete, lezela v posteli cela strupata, puchyrovata, temer do krve, s placem a bolesti... myslim, ze ji pomohl i nejaky homeopat, akupuntkura apod. a hodne konopna a hlavne prirodni kosmetika obecne... A za sebe jeste muzu doporucit Bioptronovou lampu od Zepteru, skvely pomocnik do domacnosti, hodne urychluje hojeni a regeneraci, hlavne kuze, nezustavaji po tom temer zadne jizvy, da se obcas na aukru sehnat celkem "levne"
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    SARAJ: ale za radu diky - kamaradka ma uplne polikvidovane ruce - vyridim ji to. Jede ten v Nivea a kortikoidech....:(
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MARGARITKA: kokosak do vlasu? mam kratke vlasy teda...ale porad si rikam, ze je hutnej dost.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    SARAJ: kamaradce na atopicky ekzem hodne pomahal kokosak, tak treba by to byla taky vhodna volba oleje (idelane vyrobit si ho navic konopny:)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MAGI: oki, zkusim---mne to teda nejak nesvedi...zadny zbesily drbani neni. Jen se loupu, ale olej by mohl zabrat.

    MAGI
    MAGI --- ---
    SARAJ: já sem teda byla hodně silnej alergik + atopik + astmatik a nakonec jsem skončila na veganské stravě(už je to tak minimálně rok a půl co se tak stravuju) a cejtím se skvěle jak fyzicky tak psychicky a po mém strašidelném trojúhelníku(ekzem, astma, alergie) ani památky :).. ale je to hlavně zezačátku docela náročný. Osobně miluju mlíko, mam taky fakt ráda ryby, ale vesměs je to spíš chuť než potřeba, rozhodně co se mého zdraví týče největší zlepšení jsem zaznamenala po vysazení všech mléčných výrobků a mouky. Ale každýmu vyhovuje něco jinýho :) ale mně osobně sladké a mléčné kožní problémy podporuje.
    MAGI
    MAGI --- ---
    SARAJ: skvělý! jednu lžičku konopného ráno a jednu večer(třeba do salátu, to je snesitelnější) a přímo na postižené místo bych dala třeba jednou až dvakrát týdně, smíchané 1:2 - konop:ricin, podle mě to fakt pomůže minimálěn po pár týdnech. Šampon jsem ve chvíli, kdy jsem myslela že se udrbu vyřadila uplně a myla vlasy jen namletými mýdlovými ořechy(prášek) případně se taky prodavá ayurvédské mýdlové ořechy ve formě tuhého mýdla a taky fajn :) podle mě, nejvíc nedráždivý jak to jen jde

    ANASTHESIA: já mám docela ráda tendle východní :) http://www.biooo.cz/ylang-ylang-medikomed-p-3305.html voní mi a je kvalitní, ozkoušeno :)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Dnes jsme si zakoupila ve vzorkové prodejně Weledy dvě minibalení kosatcového denního krému, každej za dvacku (procházej v březnu), no a napatlala jsem se před chvílí a první dojem úžasný :) po odmalování jsem měla ksicht suchej a teď je jak dětská prdelka. Možná dám na chvíli vale olejům a zkusím tohle :)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MARGARITKA: popremyslim, stravu menim postupne uz delso dobu, ted omezuju kravske mliko... nejak mi nejde prekousnout alkohol - resp ho vyradit a hlavne teda nejaky hormonalni vykyvy ted mam a nevim moc jak na to - vsude ti pisou -poreste je, ale jak...(
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    SARAJ: spatny by nemusel byt ani pust (treba i pravidelny, aspon 1 den v mesici/tydnu jen o ciste vode + vzdy 1 den pred a po odlehceny, nebo obecne zkusit pozorovat, jestli to nemas z nejake konktertni suroviny - premirou/nedostatkem, spravna strava dokaze lecit a naopak mnoho negativnich projevu tela z ni pochazi, mne v mem zdravi treba hodne pomohlo, kdyz sem se vykaslala na vsechny doporuceni co se ma a nema, co je dzrave a co ne a zacla naslouchat svemu telu a kombinovat stravu dle ajurvedy, krevnich skupin, TCM, makrobiotiky apod.) a dobrou zkusenost mam s kombuchou a Sindeleho mineralama (dulezite pravidelne uzivani, kombucha vyjde na par korun, kdyz si ji clovek dela sam) - mohlo by to mit pozitivni vliv jak na kuzi, tak na detox a regeneraci zevnitr...
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    MAGI: Ylang YLang konkretne nejakou znacku?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MAGI: konopny nebo oliva by sel? mam doma i rycin,ale ten jist teda nebudu:)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    TABBY: aha, no neni to nic dramatickeho,
    obcas se to proste objevi a zase zmizi...stavalo se mi to u nekterych samponu, ted je to nejak delsi prubeh a trochu se mi i rozjel atop ekzem...prakticky kazdodenni myti vlasu tomu asi taky nepomaha, ale ok --popremyslim o doktorovi
    TABBY
    TABBY --- ---
    SARAJ: Hele, aniz bych chtela malovat certa na zed, navstiv nejakeho felcara ASAP. To, co popisujes, zni odpudive, a z daleko mene zavaznych koznich zalezitosti se dokazou vyvinout infekce, na ktera antibiotika pomalu nestaci. (Vlastni zkusenost, a nepekna. Vyhledej si neco na tema impetigo.)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    ZUZKAOU: kozni doktorku nemam, takze mi to vubec nenapadlo..zkusim pockat na homeopata sveho..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SARAJ: nemůže to být nějaká mykoza a nebo tak něco? Viděla to kožní, aby řekla co to je?
    MAGI
    MAGI --- ---
    ANASTHESIA: Jojooo, me se ta konzistence taky skoro hnusí. Já to používam tak, že když jsem ve sprše, umeju si hlavu tak si dam do dlane uz smíchanej riciňák s makadamiovym nebo lněnym olejem, včera jsem zrovna ředila s olejem z pšeničných klíčků. Ricinový olej kupuju už jen od nobilis, po zkušenostech s tím z lékarny a od saloosu mi přijde nestrovnatelne lepsi. Olivový olej na vlasy fakt nedoporučuju, co se složení týče, rozhodně těměř každý olej je na vlasy lepší než zmíněnej oliváč. Ale to už záleží na každym :).. Do mokrych vlasu řádně vmasíruju, do kořínků a pak zbytek rozetřu do zbytku vlasů, ale pravdou je, že dát na konce arganový,.. je určitě přínosnější :)
    Parkrát obmotam hlavu potravinovou folii a na to kulicha nebo ručník, nechávám přes den protože si můžu pohlídat, že mi to nespadne a neupatlam povlečení :) večer umeju. Meju třeba 3x než se zbavim většiny oleje. Snad ti tendle odstavec k něčemu bude ;).

    SARAJ: Takovédle příznaky bývají spíše vnitřní problém. Ať už co se týče stravování nebo psychiky.. Já bych doporučila vnitřně nějakej olej a to samý i přímo na místo, udělat olejový zábal.

    ANASTHESIA: zkus třeba ylang ylang, vlasy jsou po něm lesklejší a taky nevoní špatně ;)

    ISCH: Když tobě se to říká, s krátkejma vlasama :)!

    NIKKITA: Já tedy dávám na celé vlasy, protože mam vlasy vlnitý až kudrnatý a pořád poměrně suché. Ten ricinak jak ma voskovitou konzistenci necha i po dobrem vymyti tenkou vrstvu a vlasy hned vypadaj minimalne 2 týdny mnohem lépe.

    BLATO: Slyšela jsem chválu na oční krém http://www.biooo.cz/ocni-krem-eye-care-p-4112.html od Martiny Gebhardt, na arganový olej nebo na nobilis řadu antiage řadu http://eshop.nobilis.cz/rada-anti-age-de-luxe/
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Holky, nemáte někdo doma citrónouvou vůni od Alverde, která už se neprodává? Odkoupila bych jí. Měla jsme jí fakt ráda a ti syčáci mi jí přestali vyrábět. Neprodává se v Německu třeba ještě? Máma tam občas jezdí, že by mi jí koupila...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam