• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    ZUZKAOU: ..velmi suchou pleť citlivou vůči všem možným parfemujícím složkám a podobným nesmyslům. Jestli růžovku (v nějaké lehčí formě) nebo podobnou radost netuším, poněvač ke kožaři se s tím teprve chystám, ale zrovna tahle Mixa viditelně řeší zarudnutí a uklidňuje.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ATROPOS: a co na kůži řešíš? Podráždění po něčem, nějakou dermatitidu, růžovku, ekzémy jiný kožní problém?
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    Pls, nemel by nekdo tip na obdobny krem netestovany na zviratech? Nejak nejsem schopna nic adekvatniho dohledat:(
    Donedavna jsem se bez veskerych patlimatli obesla a tuhle problematiku mohla ignorovat, tak se v tom nejak neorientuju.

    ZKLIDŇUJÍCÍ PÉČE PROTI ZAČERVENÁNÍ S OF 15
    http://www.mixafrancie.cz/katalog-produktu/produkt/zklidnujici-pece-proti-zacervenani-s-of-15
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    MARGARITKA: hele na me i ten nejsvetlejsi nebyl nic extra, i dkyz ho teda pouzivam (tzn. pro me na zimu skoro az tmavej), ale ted sem se uspokojila na limitce, tam byl pudr uplne supr svetlounkej a s jemnymi trpytkami na rozjasneni, takze ho budu mit jen na lepsi prilezitosti nez bezny noseni do skoly=D

    me zas stve ze dlouhodobe nemaj blond odstiny na upravu oboci, ani gel, ani ten vosk (ten asi zrusili uplne)
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    jinak bych ráda pochválila dva výrobky od Alverde, včera jsem si koupila na zkoušku korektor Cream to powder a je moc příjemný a dobře kryje, asi konečně náhrada za MaxFactor.

    A protože mi nesedí ten sypkej pudr a u kompaktního jsou jediné dva matné odstíny na mně příliš světlé, zkusila jsem jediný tmavší Terra, který má navíc jemnou perleť a vypadá dost dobře (i na mé mastné pleti), není tak tmavý jak jsem se obávala a dělá hezky opálenou a rozjasněnou pleť (samozřejmě nevhodné pro hodně světlé typy).

    Ale s tímhle mě Alverde štve, mají fajn pudry, ale naprosto pitomé odstíny, dva světlé a jeden tmavej, nic mezi, jednou měli tak akorát béžovej odstín v limitované edici, nechápu proč ho nezařadili i do normální nabídky, byl samozřejmě hned pryč.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    LIMONADA: jsou růžovofialové a na oči jsem si je zkoušela dát jen jednou a bylo to divné, na tvářích s tím vypadám jak Marfuša, ale teď jsi mně nalomila a zkusila jsem si dát trochu jen na kraj víčka a vypadá to kupodivu hezky a svěže, ale nejde mi to moc k hennozrzavýmu háru :) Myslím, že obecně brunetkám více sluší barvy a můžou víc experimentovat, já mám pocit, že ač si dám jakýkoliv barevný stín či tužku, vypadám lacině. Možná je to jen zvyk, vypadat spíš přirozeně a decentně. Přitom se mi moc líbí když vidím hezky sladěně barevně nalíčenou ženu...
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    dlouho jsem tady nebyla, tak nevim, jestli to uz nebylo, ale breznovy ladybox by mel byt slozeny pouze z prirodni kosmetiky, tak uvidime, nechala jsem se nalakat

    Objednejte si březnový Ladybox s přírodní kosmetikou, bude obsahovat pecky od Lavery, Urban Veda a Dr.Hauschka!
    Obdržíte hydratační pleťové tonikum 200 ml a druhý skvělý plný produkt. Neváhejte, březnová speciální edice v eco balení Vás 100% nadchne a nebude se hned tak opakovat!

    Plus za tento nákup již odbržíte Lady body v našem věrnostním programu! Objednávejte březnový Ladybox zde http://www.ladybox.cz/muj-ucet-predplatne/
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    MARGARITKA: proč myslíš že jsou ty stíny spíš pro brunety? moc dofialova? já si růžové poslední dobou velmi oblíbila a jsem přírodní blond (ale teda letní studený typ no)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    NIKKITA: ...mimo jiné...
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    DIRTY_GROWA: Směsi jsou s měkkým I.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    Ráda bych se zbavila pár drobností, kdyby měl někdo zájem:

    Sypký minerální pudr Alverde, odstín 02 Natural, zakoupen min. týden, použitý 2x, nemůžu si zvyknout na konzistenci (preferuji kompaktní).

    Minerální make-up Alverde,odstín 05 Golden sand, párkrát použitý a jen na malé plošky obličeje, takže téměř plný, zakoupen pár měsíců zpět, nevyhovuje mi tekutá konzistence.

    Oční stíny/růž Alverde, odstín 308 Lovely rose, spec. valentýnská edice, už mi tady leží dýl, párkrát použito, nevyhovuje mi odstín, vhodné asi spíš pro brunetky.

    fotky zde http://margit.rajce.idnes.cz/Alverde / ceny dohodou, tak aby se to i s případným poštovným vyplatilo.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    NIKKITA: tenhle jsem mela a take spokojenost
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    KLAARKA: Nejjemnější co jsme poznala je od Essential care (už to tu melduju poněkolikátý), http://www.essentialcare.cz/produkt/29/jemny-bylinny-sampon, nemá kokosové sulfáty, jen cukerný tenzid. Za mě jednička, ale je dražší (asi 360 Kč), ale zas ssi člověk nemeje hlavu tak čato, protože je vážně hodně šetrnej.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    GIRAFFKA: To je možný, tehdy to taky mělo BDIH certifikát, to už je ale delší doba, dneska je tam to logo NaTrue a je na všem, i na tom mýdle i lipbalmu, napadlo mě, že je to nejspíš tím, že se to vztahuje jen na značku a ne na konkrétní výrobek, na kterém je zobrazeno, ale to mi zní jako blbost, protože asi nedaj certifikát značce, která ho storpo u všeho nesplňuje, ne? Ecocert třeba není stopro přírodní, ale NaTrue by mělo. Já vím, že nejde o hnusy, ale zrovna umělé parfemaci se snažím ve věcech, co si paltám na ksicht, vyhýbat, tak mě to znejistilo.
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    NIKKITA: afaik právě alverde od začátku mělo nějaký výrobky certifikovaný a jiný ne. ani v těch bez certifikátu nebyly nějaký extra hnusy, takže jsem je jako dobrou volbu chápala vždycky
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    KLAARKA: kámoška si teď nemůže vynachválit šampón od desert essence, tento je tedy také s kokosovými sulfáty a parfemací, ale vyrábí i nějakou Neutral řadu, která by ani jedno z toho neměla obsahovat.
    ANEZAK397
    ANEZAK397 --- ---
    KLAARKA: Pouzivam shikakai. Je to rozemleta rostlina, nepeni a nevoni ( ale ani nesmrdi) ale myje skvele a hlava po tom nesvedi.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Holky, asi už jsme se tu ptala, ale stále mi to vrtá hlavou - Alverde by měla být kosmetika s certifikátem NaTrue, ale už jsem se setkala s druhým výrobkem, kde je ve složení uvedeno Aroma (Parfum), ale není u toho ta noticka v podobě jedné či dvou hvězdiček, že je to z přírodních esenciálních olejů. I na tom samotném výrobku není jako u většiny ostatních té značky uvedeno, že je to bez syntetických barvících, vonných a konzervačních látek, ale je tam jen bez syntetických konzervačních, což by potvrzovalo, že tam ta umělá parfemace být může. Zatím jsem to viděla jen u tuhých mýdel a tyčinek na rty. (viz http://www.dm.de/...inigungundpflege_lippenundaugenpflege/3452/alverde-lippenbalsam-calendula.html).
    Asi to moc zkoumám, ale moc nechápu, že kosmetika s certifikátem storpocentní přírodní kosmetiky by mohla mít umělou parfemaci. Měla jsem za to, že zrovna alverde je sichr, ale asi ani to ne. (To samý je u mýdla od Alterry z Rossmanna, který má taktéž ten samý certifikát). Neznáte někdo vysvětlení?
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    GIRAFFKA: zakoupila jsem ho po tom,co mě začal svědit i tenhle TABBY a alverde ultrasensitiv (ne přimo po umytí,ale třeba druhej nebo třetí den)
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    KLAARKA, GHOSTDOG: v listopadu jsem si koupila nějakej ultrasensitiv na lupy od natury sibericy a dost mi vyhovuje,jemně voní,teď ho teprv začínám dobírat (cca 280kč/400ml)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Skusala som sampony Alverde, Sante a Lavera. U Alverde som uplne spokojna nebola ani s jednym, hoci ten svetlomodry na citlive vlasy bol OK. Mam jemne, rychlo sa mastiace vlasy a momentalne striedam citronovu Laveru a lipove Sante. Od Sante som mala pomarancovy, olivovy (v Nemecku, u nas ich nemaju) a hennu, ruzu a lipu z tych, co maju u nas. Najlepsia bola asi Henna na moje vlasy. Lavera je skvela tiez. Jediny, ktory mi nefungoval, bol prave ten Basis Sensitive. Kondicioner jedine Sante.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam