• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Tak cukrová pasta vyzkoušena a je to pecka! :) jsem zvědavá, jak to bude vypadat v tý mezifázi, ale třeba na třísla žiletkou už nikdy...
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    SARAJ: A jak to děláš v tom mezdiobí? Já asi budu muset nejdřív oholit nohy strojkem, aby ta doba růstu nevypadala tak strašlivě, mam jet někam na víkend a s takovým strništěm to nejde. Fakt to neoholí kratší chlupy? To mě docela štve :(
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    NIKKITA: pani co k ni chodim ji vždycky nahřívá. v mikrovlnce.zadny pruhy latky a po smeru.
    SHAHLAH
    SHAHLAH --- ---
    Pokud používáš metodu bez pruhů látky: https://www.youtube.com/watch?v=CHv-KgF2pNE , tak se asi nahřívat ani nemusí, já ji trochu nahřívala, protože jinak byla moc tuhá a nešla mi zpracovat. U téhle metody se (pokud je mi známo) trhá po směru růstu.
    Ta tekutost je otázka, první pastu jsem měla kupovanou (pak už jsem si ji vařila sama) a ta byla vyloženě tvrdá. Ale zkoušela jsem jen jednu značku, takže je možné, že tvrdá být nemusí.
    Mě bohužel ta mezifáze přišla hodně zřetelná i po trhání :(
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    SHAHLAH: Aha, to díky za info, já se leta holím jen strojkem, ale mám právě problém se zarůstáním chloupků, protože se to trhá v protisměru růstu, no a na žiletku den co den nemám náladu, nehledě na to, že to občas taky zarůstá a už večer jsou ty nohy na omak pichlavý, takže preferuju trhání, protože ta mezifáze růstu není na pohled i omak tak zřetelná, jako je tomu u žiletky - to je jak angrešt.
    A říkáš tedy, že se pasta musí nahřát? Já ji mám ve skleničce a je docela tekutá, dá se nanášet rovnou, ale nevím, jestli to není chyba...
    SHAHLAH
    SHAHLAH --- ---
    NIKKITA: Před pár lety jsem se tak nějakou dobu chloupků zbavovala.
    Pastu jsem si vařila a netrhala "tuhou hmotou" (zkoušela jsem to, ale druhá varianta mi přišla rychlejší, účinější a bez zaplácaných rukou, koupelny...), ale tekutou na způsob trhání voskem - nahřátou hmotu jsem nanesla nožem (tupým :), přiložila pruh látky (džínovinu), chvilku počkala a strhla (pokud si dobře vzpomínám, tak proti směru růstu). Pruh s pastou se dá použít minimálně ještě jednou. Pro dosažení úspěchu je ale opravdu potřeba, aby byly chloupy delší (čím delší a "pevnější", tím lépe), jinak se nechytnou.
    Fungovalo to dobře, ale za prvé jsem na to moc líná (trvá to dost dlouho) a hlavně jsem nemohla vystát tu mezifázi pocit á la pračlověk :/ Takže jsem se vrátila k žiletce.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Děvčata, holíte se tu některá cukrovou pastou? Včera jsme si ji doma vyrobila, konzistence je ok, ale nějak to nedepiluje :D chyba možná bude v délce chloupků, poslední týden jsem se holila žiletkou (dřív strojkem), takže mám příšerné strniště, ovšem dočetla jsem se, že pasta bere chloupky delší než 5 mm (což asi nevydržím, připadám si jak pračlověk), ale na ostatních chloupcíh na stehnech, které jsou už přijatelné, to nefungovalo taky. Nemáte nějaké tipy jak na to? (strojek jsem nechala u našich a nechci si pořizovat svůj, protože mi chlupy dost zarůstají a vosk nechci z několika důvodů). Díky
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    PSYCHEE: Zkus tohle http://www.4kbiostudio.cz/ , je to kousek od Hradčanský. Vlastní zkušenost bohužel nemám.
    PSYCHEE
    PSYCHEE --- ---
    ahoj, prosím poradíte nějakou šikovnou kosmetičku v Praze, nejlépe poblíž Dejvické? kritéria: nemusí používat striktně přírodní kosmetiku, ale hypoalergenní určitě a měla by být pokud možno levná :)

    za případné tipy díky!
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Tématicky k opalovacím krémům. :-) Nechcete někdo tento? Nepoužitý, minimální trvanlivost 8/2014, koupený v červnu už ve slevě. Osobně jsem s ním spokojená a fakt mi nevadí, že se mi všichni u moře smáli, že vypadám jak Japonka. :-) Hlavně, že v tom nejsou žádný srágory. Nakonec jsem tam kvůli nic moc počasí nestihla dopatlat ani zbytek toho samého, takže tento posílám dál. Třeba na vyzkoušení za nějaké přebytky ze zahrádky. Předání v Praze.



    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Tak z opalovacích krémů s vysokou ochranou jsem nakonec koupila tenhle: http://www.bioobchod.cz/eco-cosmetics-neutral-spf-30-ochrslunkrem-100ml/d-81279/ od Eco cosmetics. Má to SPF 30, je neparfémovaný, stoprocentně přírodní a hlavně - ani trochu NEBARVÍ! :-) Takže heuréka, konečně mám opalovák, který jsem hledala. Nevýhodou snad může být jen vyšší cena, ale zase je dělaný ve speciálním typu balení, ve kterém se přípravek nekazí a dá se vymáčknout do poslední kapky krému, takže investice cca na dvě léta to je, myslím, přijatelná. Vyzkoušeno na celodenním, takřka přímém slunci a nespálila jsem se.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Holky, máte nějaké zkušenosti s šampony od Cannadermu?
    LULLABY
    LULLABY --- ---
    TAMARIX: díky :)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    LULLABY: Už jsem tady doporučovala knížku Lexikon kosmetiky od od A do Z http://www.zbozi.cz/vyrobek/lexikon-kosmetiky-od-a-do-z-frank-burczyk-aggy-gianni/ , kde jsou jednotlivé ingredience moc pěkně popsány.

    Jinak je to moc pěkně zpracované třeba na tomto webu: http://slozenikosmetiky.cz/slozky-inci/ .

    Více o povinnosti uvádět na výrobcích INCI je tu http://cs.wikipedia.org/wiki/Mezin%C3%A1rodn%C3%AD_nomenklatura_kosmetick%C3%BDch_p%C5%99%C3%ADsad .
    LULLABY
    LULLABY --- ---
    Nevíte náhodou, kde by se dalo pohledat, co jsou jednotlivé ingredience v kosmetice? Myšleno jako přes vyhledávání, ne seznam pár toxických látek. Vím, že před několika lety jsem se s něčím takovým setkala...
    SNELA
    SNELA --- ---
    Co si myslíte o této kosmetice na opalování ? http://bionecosmetics.cz/duo-sun
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    NIKKITA: opalovák od cannadermu OF 10 nebělí, ta OF 20 už jo :-(
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    FLEUR: Vím, že jsem ho tu loni zmiňovala, ale zadala jsme si ty jednotlivé složky na ewg.org/skindeep a nevyšel z toho nakonec úplně dobře :( a parfémovaný je uměle.
    Co do složení se mi docela líbí ten od Cannadermu, ale zajímalo by mě, jestli nebělí.
    No a když už jsme u toho, předpokládám, že ten hliník, co je ve všech přírodních opalovácích, je "neškodný"?
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Vyrábíte mýdla? Mám velkou zásobu, nestíhám zdělat níže uvedené věci. Něco z toho už je po expiraci, ale tváří se to, že tomu nic není a do mýdla to zase až tolik nevadí.

    Vyměním za tašku ovoce a zeleniny - ideálně v nějaké rozumné kvalitě (ze zahrádky, bio, z trhů). :-)

    V ledničce jsem skladovala a tedy by mělo být ok:

    Mandlový olej od Saloosu - cca 80% obsahu z 50 ml (10/2013)
    Řepkový olej od Alnatury - neotevřené (6/2014)
    Lněný olej od Alnatury - cca 2/3 obsahu z 250 ml (6/2013)
    Olej z divoké růže (šípku) od Farfally - téměř celý obsah 30 ml (4/2013)

    A dále (skladováno ve špajzu na chodbě):

    100 % kokosový olej - cca půlka obsahu z 300 ml (6/2014)
    Kakaové máslo rafinované - váha ukazuje 162 g i s krabičkou (9/2013)
    Kakaové máslo rafinované - cca 485 g (1/2015)
    Kokosový tuk - váha ukazuje 1366 g i s kyblíkem (12/2013)
    Bambucké máslo - cca 415 g (9/2013)
    Konopný olej lisovaný za studena od Cannadermu - téměř celý obsah 50 ml (12/2011)

    Voda z květů pomerančovníku ( http://www.obchod.expect.cz/pripravky.php?menu_selected=10&ext=1&id=5581#jump_5581 ) - téměř celý obsah z 250 ml (8/2011)

    + přísady: černý čaj (11/2010), zelený čaj (5/2013), kakové boby celé a mletý šafrán

    Osobní předání ideálně ve všední den po páté hodině v Motole (kousek od zastávky Pod Šafránkou, z Anděla cca 12 minut busem).



    FLEUR
    FLEUR --- ---
    NIKKITA:
    SHAHLAH: Ja momentalne zkousim Yaoh. NIKKITA ho tu, asi loni, uz zminovala, tak jsem se rozhodla, ze ho letos vyzkousim. Mam ho doma a uz jsem ho na sebe dvakrat placala (moc se ted nevyskytuju venku, takze jeste nejakou dlouhodobou zkusenost nemam), rozhodne nebeli.
    YAOH konopný ochranný krém UVF30 240ml | BIOOBCHOD.CZ, biopotraviny biokosmetika zdravá výživa
    http://www.bioobchod.cz/yaoh-konopny-ochranny-krem-uvf30-240ml/d-75547/
    Jeste mam zbytek Lavery, ale ta trochu beli. Nic extremniho jako u Alverde. Tady je letosni verze, ja mam jeste maly zbytek lonske.
    Lavera Mléko opalovací SPF 20 ve spreji, Sun 2014 125 ml - tělo - ochrana před sluncem - opalování - kosmetika - BIOOO
    http://www.biooo.cz/mleko-opalovaci-spf-20-ve-spreji-sun-2014-lavera-p-7966.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam