• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    MARGARITKA: Jsem ti dala plus, zes mi pripomnela, ze jsem ho chtela zkusit:) coz uz se stalo, prvni dojmy - ma divnou strukturu, je takovej hrudkovatej. Je bilej, doufala jsem v barevnej. A voni jako multivitaminovej dzus, uz bych do nej nesla, ale jako nouzovka bude fajn..
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    prosím, už jste zkoušely balzám na rty granátové jablko od Alterry? Jaký je?
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ISCH: vsak ano, snazila jsem se vysvetlit, ze Lush neni bio, jen lidi pod "rucni, cerstva kosmetika" hned ctou bio.

    Vim, jak na tom Lush je a par jejich pripravku pouzivam a jsem spokojena.
    ISCH
    ISCH --- ---
    ANASTHESIA: Jde o princip. Pokud řekneš "mám alergii na tohle" a prodavačka Ti prodá něco, co "tohle" obsahuje, pak je to blbě. Hodně blbě.

    Na hennu se kdyžtak poptej ve vedlejším auditku (tohle se tam tuším taky řešilo). Senna casia, což je ta "bezbarvá" henna vlasy taky trochu obalí a dodá jim lesk. Už jsem se ale setkala s tím, že někoho i ta bezbarvá trochu ztmavila. Nicméně se dá sehnat, zkusit na prameni a uvidíš.
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    ISCH: hm barvu bych fakt nekupovala. kdyz uz jsme u te henny, jak to je s tou bezbarvou. mam cerstve blond ale chtela bych to mit hezky, leskly. a nekde jsem cetla ze ta bezbarva krasny obali vlas. co je na tom pravdy?
    ISCH
    ISCH --- ---
    LADY_MYSKA: Omlouvám se předem, že někomu nebudu připadat dost nestranná, ale - LUSH nikde neříká, že je přírodní kosmetika. Je čerstvá a ručně dělaná - a ano, v něčem jsou parabeny. To tam najde každej, kdo chce hledat. Jako bio se neprezentuje - spíš se zasazuje o ochranu přírody, zvířat a lidských práv, navíc měl podle mě dost výrazný podíl na celé kampani proti testovní na zvířatech.
    ANASTHESIA: Tím, že objednáváš z Biooo si zase tak moc nepomůžeš. Teď jsem si od nich kupovala barvu na vlasy - chtěla jsem něco nového - a hle, je na ní napsáno "přírodní barva na vlasy". Ne od výrobce, ale na tom štítku od Biooo. Upřímně jako moc nevím, co by mohlo být přírodního na "cocamde mea, ceteareth-6, ethanolamine, polysorbate 80, ceteryl alcohol, toluene-2,5-diamine sulfate, sodium sulfite, resorcinol, gylerin, absorbic acd, trisodium hedta, panthenol, 2-methyl-5-hydroxyethylaminophenol" atd.
    A pokud takovohle barvu prodají zákaznici, která si tam přijde pro opravdu přírodní barvu a ne něco, co se tím přídavkem pyšní jenom proto, že na konci složení je něco cassii a nějakejch olejů, může z toho bejt docela veselej průser (a že jsem jednu takovou ženskou u nás měla, přišla celá zoufalá, že už neví, co si má koupit. Tak nafasovala hennu a spokojenost.

    Je dobrý si prostě u všeho číst složení.

    BRUSINKA: Normální výroba jede v jinejch objemech, tohle je Kitchen, kde se dělaj věci "na přání", jsou dražší než normální produkce a jsou to vlastně takový limitovaný edice.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ANASTHESIA: neprijde mi, ze se Lush prezentuje jako hrozne bio.
    Pisi ze cerstva, rucne vyrabena kosmetika, kterou netestuji na zviratech.

    Co to je zbytecne predrazene?
    Ja pouzivam Dr. Hauschku krem a ten je a nebo neni predrazen? Pokud bych se zeptala matky, rekla by mi, ze je nechutne drahy a ze by stacil jiny a levnejsi.
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    LADY_MYSKA: To ano ale neprijde Ti to zbytecne prodrazeny? Nevim. Kupovat neco co se propaguje jako hrozne bio a stejne tam najdes sulfat. Radeji ted objednavam z bioo.cz. Jako pozor ja Lush neodsudzuji jen se mi prestala libit jich politika.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ANASTHESIA: nemohu uplne spohladit. Lush ma pripravky bez chemie, jen se musi hledat. Jako vsude
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    LADY_MYSKA: presne tak. kdysi jsem davala za Lush tezke penize. protoze tam maj vsude supr nalepky vegan. jenze kdyz jsem pak uz trochu pochopila o cem to je. okamzite jsem prestala nakupovat jejich vyrobky. radeji budu podporovat holky co to vari doma, nebo se do toho pustim sama. ale Lush opravdu opravdu neni 100% cista kosmetika...
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    RACHEL: ach jo

    proc, kdyz se nekde uvede „čerstvá, ručně vyráběná kosmetika“ hned kazdemu naskoci, ze se jedna o prirodni kosmetiku?

    "Pro současný životní styl a nároky na přípravky se to opravdu bez trochy chemie neobejde. Může však být zastoupena v minimálním množství a zbytek je čistá příroda, poskytující spoustu blahodárných bylinek, květin a pleti prospěšných látek."

    Asi by to Cindy mel nekdo vysvetlit, ze se nebyla podivat na vyrobu prirodni kosmetiky.

    Ale vlastne to ukazuje, jak je clovek zaslepen a staci dat na obal par kytek a hned je to prirodni.

    Lush mam rada, ale vybiram si od nich par vyrobku a studuji slozeni jako u potravin.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    RACHEL: to je zajímavý, nevěděla jsem, že se lush dělá v tak malym nákladu a prodává za tak velký peníze, že těch pět lahviček, co naplní z toho hrnce, uživí celý ten kolos a uspokojí poptávku..
    jsem myslela, že takhle prvoplánová reklama se v novinách označuje slovem inzerce, ale svět asi není co býval. ;)
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    pro zajimavost
    Na vlastní kůži jsme zjistili, co skutečně obsahuje přírodní kosmetika - iDNES.cz
    http://ona.idnes.cz/...odni-kosmetika-vyroba-lush-kitchen-fcr-/krasa.aspx?c=A141009_092255_krasa_sck
    _JULIE_
    _JULIE_ --- ---
    ANASTHESIA: vyfiltruj si "tarika"
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    Prosiiim. Help. Mate nekdo opravdu opravdu opravdu recept a kosmetiku na uzdraveni akne a dermatitidy? mam s tim hrozne problemy. kozni pi napsal nejake veci ale asi to nepomaha nebo nevim. Jsem uz zoufala. Mockrat diky. Nebo kdyz mate doporuceni na nejaky dermatologicky studio nevim proste pomocccc!!!
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    psala jsem Saloosu, ze mi vadi ty velke diry v davkovaci na sprchove oleje a hned mi pani obratem odpovedela, ze u vyrobce uz se delaji nove, mensi, lepsi :-)
    SISTA
    SISTA --- ---
    mate prosim nektera zkusenost s timhle http://www.greenwave.cz/karethic-vlasovy-balzam-2v1-maska-a-styling nebo timhle http://www.biooo.cz/vlasovy_vosk_natural_wax_sante-p-1488.html produktem? jde mi o styling kratkych vlasu. dik!
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Holky prosím - neviděly jste v některém pražském DMku gel barevný gel na obočí od Alverde? Mám opět pocit, že jen co jsem si něco oblíbila, doporučila to x lidem a ti si to chtěli taky pořídit, tak se zničehonic po těch gelech slehla zem, už jsem byla asi v pěti a nikde ho nemaj! Díky
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    LADY_MYSKA: a nebo háčky z kvalitní nerez oceli/případně pokud je slečna zručná, koupit si nerez drátek na výrobu šperků, ketlovací kleště a může si tvořit háčky dle svých představ do aleluja :)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    AOTEAROA: Ja vim, ze tady je klub o kosmetice a ze ty mas bolave usi. Ale pokud se ti bizu nausnice libi, tak se za par korun daji koupit stribrne hacky a ty na nausnicich vymenit.

    Hurraw nocni pece by mohl opravdu pomoci.
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    holky nemáte někdo zkušenost s domácí výrobu spreje na vlasy? docel bych uvítala něco, co nahradí lak na vlasy nebo tužidlo
    koukala jsem na tohle http://www.kosmetikahrou.cz/recepty/sprej-na-vlasy-wet-look
    trochu mě ale mate ta sůl.. skoro by mě zajímalo, co to udělá s vlasama, bojim se, že to bude vyžírat barvu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam