• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    TABBY
    TABBY --- ---
    SHAHLAH: Dik za tip. A objednavas to na iherb?
    SHAHLAH
    SHAHLAH --- ---
    TABBY: Revoluční novinka to obecně nebude, ale pro mě celkem byla.
    Naturally Fresh, Spray Mist, Body Deodorant, 4 fl oz (120 ml) - iHerb.com
    Naturally Fresh, Spray Mist, Body Deodorant, 4 fl oz (120 ml) - iHerb.com
    http://www.iherb.com/...-4-fl-oz-120-ml/5966#p=4&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=deodorant&rc=542&sr=2&ic=80
    Dřív jsem používala klasický krystal, roll-on od Alterry, sprej od Alverde apod. U každého mi něco vadilo (nepraktičnost, parfemace, alkohol, neúčinnost apod.). Tenhle používám přes 4 měsíce a zatím úplná spokojenost (až na tu ošklivou etiketu :), takže vřele doporučuji.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    PSICHE23: Doporučuju zkusit to s tím modrým víčkem nebo zeleným, to červené je takové přeslazené a tluče se s parfémem. Používám už přes dva roky a skutečně naprostá spokojenost, pakliže se nepotíš nějak extrémně. Navíc se flakónky pak dají použít na cokoliv dalšího a tím, jak jsou otevíratelné, snadno si lze kousek odlít do kabelkového/cestovního balení.
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    MARGARITKA: na to alverde jsem našla celkem fajn recenze, asi to vyzkouším, děkuji:)
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    TABBY: deo ze sody a skrobu si zkousela? mam radsi verze s bambuckym/kakaovym maslem, lip se roztiraj nez ty jen s kokosakem. vyrabim doma, ale kupovala jsem od libebit.cz, maji skvelou konzistenci a prijemne voni.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    RACHEL: To bude prapříčina, díky :-)
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    DA_NIELA: jeste doplnim, ze Alverde spreje jsou u deodorantu, ne tam kde je prirodni kosmetika
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    PEEDIA: Ano, s tím mejkapem zkušenost mám, na léto super, ale co se krytí týče, tak je spíš lehčí a na zakrytí nedokonalostí to moc není, záleží, co si od toho slibuješ. Já momentálně asi zůstanu u toho alverdího minerálního, lépe kryje, a já jsem v zimních měsících bledo-modro-červená, na což ten hauschkový nestačí. Zato ten kompaktní pudr se zrcátkem je parádní, úplně sametový, ten doporučuju určitě, chystám se i na ten sypký, ale čekám, až zázračně zbohatnu a budu moct s lehkostí nacpat pětikilo do dalšího z mých kosmetických rozmarů.
    S tím přejmenováním Essential Care máš pravdu, mám ten šampon už s tím novým názvem; co mě trochu štve je, že museli změnit složení (přidali tam alkohol - konzervant a pár složek změnili/proházeli), ale i tak je pořád dobrý, ovšem opět ta cena je na šampon dost vysoká, když si člověk myje hlavu obden. Na výběr mají snad jen dva.
    (Mají ho v Greenwave, LADY_MYSKA, právě pod názvem Odylique, kupovala jsem ho tam cca čtvrt roku zpátky.)
    Koukám na to Dr. Organic, a nikde tam nevidím, jaký to má certifikát, na to pozor, ono se dost často u těch necertifikovaných stává, že se to ohání přírodou a pak tam do složení vpašujou nějakou ne úplně košer složku, což si certifikované značky nemůžou dovolit, ale těm necertifikovaným, přírodně se tvářícím to nikdo nezakáže, a člověk pak musí studovat složení každého konkrétního výrobku, a otázka je, proč ten certifikát nemají, když jsou teda tak přírodní... (jestli to na těch stránkách je a já to jen nevidím, vyveďte mě prosím z omylu) - nebo také ještě neznamená, že když je to obchod s biokosmetikou, že se tam nemůžou prodávat věci typu ajurvédské mýdlo obsahující triclosan (pěkná chemka), viz biooo Kotva, člověk musí být obezřetný a nenechat se uchlácholit vějičkami výrobců a prodejců.
    Doporučuji k přečtení tento článek, mohlo by ti to pomoct při dalším výběru značek: http://avocados.cz/certifikace-prirodni-kosmetiky
    TABBY
    TABBY --- ---
    Neobjevila se nejaka revolucni novinka na trhu s deodoranty?
    - Mela jsem puky od Lushe, nevyhovovaly.
    - Strikaci deodoranty od Alverde jsou fajn, akorat mi vadi, ze clovek musi chodit dost dlouho v rozpazeni (dokud nezaschne.)
    - Krystal je fajn, jenze mne posledni dobou zacat stipat.

    Rady?
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    MARGARITKA: Lavera tyčinka je prima, přišlo mi, že i ta "vodička" na opačné straně korektoru má docela dobré účinky. Nedívno jsem ji zahlídla, ještě se dělá.


    NIKKITA: Alverde deodorant ve spreji?
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    PSICHE23: pouzivam a muzu doporucit Laveru v tycince s mátou proti "nedokonalostem":), ale mam ho dlouho a nevim zda se jeste dela... a Alverde Cream to powder, dobre se roztira i kryje a po naneseni zmatni a zpudrovati...
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    máte prosím vyzkoušený nějaký korektor předevšim na pupínky? něco z kamenného obchodu, co si mohu prohlédnout a vyzkoušet.. alverde, lavera apod?
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    Inlight Cleanser - seznamte se s dokonalostí - Zpátky k přírodě
    http://www.zpatkykprirode.cz/inlight-cleanser-seznamte-se-dokonalosti/

    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    HANNYS: :-)) A sami se nechávají ovlivnit, což? ;-)
    HANNYS
    HANNYS --- ---
    Zajívý postoj..
    Na dotaz, zda spol. CARUN bude vyrábět i certifikovanou přírodní konopnou mast (protože ta sučasná obsahuje vazelínu, ropný produkt, tudíž to není "košér"), mi bylo odpovězeno panem Jiřím Stablou:
    bude cca do třech týdnu CPK mast Carun. Vazelína není vada, je to silně čištěný komponent a žádný "přírodní" komponent nenabízí možnosti jako vazelína. Lidé se nechávaji ovlivňovat nesmyslnými aktivisty...
    :)
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    PEEDIA: ano tenhle makeuo pouzivam a jsem s nim spokojena. Neni to maska, dobre sjednocuje, nekryje uplne takze plet vypada prirozene. A pudr je tez moc fajn (prirozeny efekt, dobre matuje ale sam o sobe neni videt, ma neutralni barvu) sypky na ranni liceni a tuhy pak na pripadne dopudrovani pres den.
    Logonu tam nemate?
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    PEEDIA: od Essential care jsem mela bylinkovy sampon a spokojenost velika. Od te doby se mi ho nepodarilo znovu sehnat, ted dostavam novou sanci.

    Dekuji
    PEEDIA
    PEEDIA --- ---
    WITCHIE:
    NIKKITA: diky moc vam obema, Alverde se tady bohuzel neda sehnat a na ebayi maji asi pet veci a vetsinou dekorativku :( Weleda tady taky asi jenom na ebayi, ale maji tam toho hodne, Lavera je tady dostupna i v obchode..ted se tady hodne rozjel Dr.Organic http://www.drorganic.co.uk/, maji dobre recenze a neni to ani tak moc drahe, tak asi vyzkousim..
    jeste k te dekorativce, Dr.Hauschka ma jen jeden tekuty make-up a to tenhle http://www.dr.hauschka.com/en_DE/products/translucent-make-up/, mate s nim konretne nektera zkusenosti prosim? asi vyzkousim i ten jejich pudr, lidi na netu si jej chvali..
    Essential care se prejemnovala na http://www.odylique.co.uk/ a vypada to taky dobre, jenom tam nemaji napriklad v samponech moc na vyber..
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    TERRYNKA: stetecek je jedna vec, problem byl v tech starych alverdich ze byly desne vodovy, nezasychaly (nebo dlouho a hned se rozpatlaly
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    LIMONADA: pro mě jsou peklo všechny klasické linky, ale chyba je u mě, jsem vemeno které to prostě neumí jinak, než štětečkem :-)
    Tyhle linky jsem kupovala s tím, že se zasměju a ten propadák poletí do koše. Jaké bylo mé překvapení... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam