• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    TERRYNKA: dobrej tip, vyzkoušim. ja sem kdysi měla od nich linky klasické a to bylo peklo. pak jsem si linku prostě začala malovat alverdí řasenkou - a drží (s linkovym štětečkem samozřejmě) a tohle by konečně mohlo byt trochu více civilizované....
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    PEEDIA: to je dost siroce polozena otazka. Znacek je strasna spousta, v ruznych cenovych kategoriich.
    Nicmene za me - zakladni klasika:
    - telova pece: Lavera (sprchove gely, telova mleka), Weleda (sprchove gely, telova mleka) deodoranty,) Logona (telove kremy)
    - sampony: Logona. Pripadne Lavera
    - pece o plet: i+m, Lavera Age
    - dekorativni: hlavne Hauschka, par veci od Logony i Lavery (blush, stiny)
    Pouzivam i spoustu jinych znacek (Heliotrop napr, je super ale dost draha) ale nevim zda jsou k dostani na trhu v CR ci v Anglii.
    PEEDIA
    PEEDIA --- ---
    ahoj, chtela bych zacit pouzivat prirodni kosmetiku resp. vymenit vsechny sve stavajici produkty za prirodni..muzete mi prosim doporucit nejake znacky, ktere jsou nejlepsi na telovou peci (sprchove gely, sampony, kremy na telo) a na dekorativni kosmetiku? ziju v Anglii, ale jezdim celkem casto do Cech, tak bych si mohla nakoupit i tam..diky moc!
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    LABARCHA: dle skladování. Může být OK a nemusí. Ač netěhotná, matlám se těhotneským olejem od Weledy, je prošlý rok a byl skladován v chladu a temnu.
    4roky už ej IMHO dost, kór vzhledem k oblasti použití...
    LABARCHA
    LABARCHA --- ---
    Ahoj, prosím o radu - názor, 4 roky prošlý olej od Weledy na masáž hráze.....může tomu něco být? podle vůně přijde ok, nic v něm neplave, ale nerada bych si způsobila ještě nějaký problém, jelikož se zavádí i dovnitř částečně....díky! :)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    ISCH: tak ono se dá polemizovat i o tom, zda takhle hodně zpracované suroviny, byť přírodního původu, ještě jsou příroda :-) A zbytek toho složení fakt není to, co si představuju pod pojmem přírodní. Aby bylo jasno - nejsem fanatik typu "budeme se mazat jen za studena lisovaným olejem z bobulí zalévaných svěcenou vodou". Mám několik oblíbenců i v řadách kosmetiky čistě chemické. Ale točí mě zmatek v pojmech, res. to, že výrobci a prodejci si mohou dovolit psát na obaly v podstatě cokoliv a pokud výrobek nemá certifikát, neexistuje jednoznačný ukazatel, co splňuje jaké parametry. A získání certifikátu je pekelný proces,na který zase spousta malých výrobců super věcí prostě nemá peníze, čas a energii.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    Prosím prosím, nemáte někdo tip kde se dá co nejlevněji koupit šampon Lavera Sensitive? Co nejlevněji znamená třeba pod 130 Kč, protože všude je ta 150 a výš. Jsem z Prahy a můžu si někam dojet. Co jsem zkoušela hledat před google a heuréku, dycky nakonec stál 150 nebo se platilo poštovný.

    ISCH
    ISCH --- ---
    TERRYNKA: Díky moc, já se v tom rozhodně nevyznam tolik... Každopádně "přírodní" si nějak představuju jinak.TERRYNKA:
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    ISCH: třeba cocamde mea, ceteareth-6, ceteryl alcohol :-) Zbytek žádná hitparáda, ale zrovna tyhle dvě věci jsou z kokosáků a oliv. Takže bacha na "co by mohlo být přírodního na?" :-)
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    ANEZAK397: fajn, vyzkousim, diky :)
    ANEZAK397
    ANEZAK397 --- ---
    WITCHIE: Ano, prave ze mam :) davam si ho na cistou pokozku a nekdy smicham s kapkou bio avokadoveho oleje a to si pak pory ani neskrtnou a plet pochutnava :)
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    ANEZAK397: mas vyzkouseno?
    MARGARITKA: jo tyhle techonologie ja radsi vynecham, nejak v ne nemam duveru :)
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    TERRYNKA: ha, zrovna pred tydnem jsem je koupila ale poslali mi blbej odstin tak je nemzuu vyzkouset a cekam na vymenu. O ty bazi jsem taky uvazovala ale vzhledem k tomu ze vetsina konvencnich stoji za houby tak jsem vahal zda to ma smysl.
    No kazdopadne ted vim ze se na ne muzu tesit, super :)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    GHOSTDOG: já make-upy nepoužívám, ale Brigita je miluje. Má citlivou pleť, navíc je atopik. A Zuii si naprsto nemůže vynachválit :-) Tak snad Ti sedne..
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    TERRYNKA: díky moc. objednala jsem vzorečky tak uvidíme. Stejne jsem včela neodolala a v sephore jsem si koupila bare minerals tekutý (jen se stejne jako u zuii obávám vysušování)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---

    Oční stíny Lavera boří mýty - Zpátky k přírodě
    http://www.zpatkykprirode.cz/ocni-stiny-lavera-bori-myty/
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    GHOSTDOG: stojí, ale ode mne (od nás) už to víš :-))
    ANEZAK397
    ANEZAK397 --- ---
    WITCHIE: Cisty aloe gel
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    MART1NKA: za me nej sprchace, jake jsem kdy mela, ani Hauschka se nechyta... prave dojizdim levandulovy, je to uzasny relax pri myti, jako z reklamy :)

    GRISS: taky mne to jednu dobu lakalo po precteni vsemoznych clanku a zkusenosti, ale ve vysledku je muj nazor takovy, ze je to super a prirozene, ale jen v prirozenem - cistem prostredi... predstava, ze vsechen ten toxicky hnus, ktery na ostravsku dychame mam jeste zakonzervovan ve vlasech mi neprijde nijak lakava a neverim, ze se ji vlasy prirozene a s pomoci vody zbavi samy, spis bych rekla, ze se spina do mazu nasakne, ale kdo vi, prekvapilo mne napr. ze to aplikuje i nekolik celebrit a ve svetovych velkomestech asi taky neni uplne idealni ovzdusi... (Jennifer Aniston, Adele, Jessica Simpson, Cate Blanchett...). Neco malo zajimaveho o prachu: http://hluk.eps.cz/hluk/emise/poletavy-prach-–-neviditelna-hrozba/ (mimo jine: Polétavý prach tvoří většinou sírany, amonné soli, uhlík, některé kovy, dusičnany, případně i těkavé organické látky nebo polyaromatické uhlovodíky)

    NIKKITA: diky za tip, ruzovou vodu mam a Weledi mandlovy jsem zrovna kupovala v akci jako darek pod stromek, asi skocim jeste pro jeden :) ... pred par mesici jsem vysadila anti po 13 letech a nevim jestli si pripadam vic jako v puberte, nebo v prechodu :-/

    WITCHIE: myslim ze na to pomaha laser, neni to kosmetika, ale prirodni teoreticky jo, nemyslim nejak cilene po centimetru kazdy por, ale jednou jsem byla u kosmeticky na plet. masaz a laserove osetreni a jen takovym pristrojem jemne jezdila po pleti (jestli si dobre vzpominam), bylo to prijemne a ne moc drahe
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam