PEEDIA: Ano, s tím mejkapem zkušenost mám, na léto super, ale co se krytí týče, tak je spíš lehčí a na zakrytí nedokonalostí to moc není, záleží, co si od toho slibuješ. Já momentálně asi zůstanu u toho alverdího minerálního, lépe kryje, a já jsem v zimních měsících bledo-modro-červená, na což ten hauschkový nestačí. Zato ten kompaktní pudr se zrcátkem je parádní, úplně sametový, ten doporučuju určitě, chystám se i na ten sypký, ale čekám, až zázračně zbohatnu a budu moct s lehkostí nacpat pětikilo do dalšího z mých kosmetických rozmarů.
S tím přejmenováním Essential Care máš pravdu, mám ten šampon už s tím novým názvem; co mě trochu štve je, že museli změnit složení (přidali tam alkohol - konzervant a pár složek změnili/proházeli), ale i tak je pořád dobrý, ovšem opět ta cena je na šampon dost vysoká, když si člověk myje hlavu obden. Na výběr mají snad jen dva.
(Mají ho v Greenwave,
LADY_MYSKA, právě pod názvem Odylique, kupovala jsem ho tam cca čtvrt roku zpátky.)
Koukám na to Dr. Organic, a nikde tam nevidím, jaký to má certifikát, na to pozor, ono se dost často u těch necertifikovaných stává, že se to ohání přírodou a pak tam do složení vpašujou nějakou ne úplně košer složku, což si certifikované značky nemůžou dovolit, ale těm necertifikovaným, přírodně se tvářícím to nikdo nezakáže, a člověk pak musí studovat složení každého konkrétního výrobku, a otázka je, proč ten certifikát nemají, když jsou teda tak přírodní... (jestli to na těch stránkách je a já to jen nevidím, vyveďte mě prosím z omylu) - nebo také ještě neznamená, že když je to obchod s biokosmetikou, že se tam nemůžou prodávat věci typu ajurvédské mýdlo obsahující triclosan (pěkná chemka), viz biooo Kotva, člověk musí být obezřetný a nenechat se uchlácholit vějičkami výrobců a prodejců.
Doporučuji k přečtení tento článek, mohlo by ti to pomoct při dalším výběru značek:
http://avocados.cz/certifikace-prirodni-kosmetiky