• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    PSICHE23: všechny minerální mi bohužel vysošovaly (hlavně nos). Teď mám bare minerals tekutý a vysušuje o něco méně a hlavně aqplikace je pohodlnější.
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    PINK_CICINKA:
    24h krém proti vráskám s včelím voskem, labdanem, myrhou a růží - Zpátky k přírodě
    http://www.zpatkykprirode.cz/24h-krem-vraskam-vcelim-voskem-labdanem-myrhou-ruzi/
    PINK_CICINKA
    PINK_CICINKA --- ---
    Jaký přírodní denní krém byste mi doporučily pro zralou suchou pleť? Je to pro maminku. Přemýšlím o růžovém od Hauschky, ale nevím, zda nebude na zimu moc lehký...
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    tak jsem pořídila lili lolo minerální make up, přijde mi fajn, co mě překvapilo nejvíce, že se celý den vůbec nelesknu a po mastné t zone ani památky, ale přijde mi, že se cítím lehce vysušená, nemá někdo podobný pocit? resp z čeho by to mohlo být?
    akorát si musim zvyknout na tu aplikaci, to že to není roztiratelný krém mi dělá trochu problem, hned po nanesení si přijdu že žádný makeup nemám, ale pak se to nějak vpije a vypadá to dobře:)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    PEEDIA:
    ja po 3ch rokoch zábavnej skúšacej cesty:
    Šampóny: Striedam Laveru a Sante, niekedy Alverde od DM, ale tam niekedy opatrne, pretoze nie všetky sú dobré
    Kondicionér: Sante
    Sprcháč: Weleda, Alterra z Rossmanna. Preferujem sprchové krémy pred gelmi
    Krém: Začala som Laverou, potom som skúšala Weledu a skončila som u Nobilis Tilia, ktorý je na krémy najsamsamlepší
    Make-up: Lilylolo
    Gel na obočie: Alverde
    Balzamy na rty: Eos, Alterra (kamilková)
    Ružová voda Purity Vision na leto najlepšia vec na udržanie sviežej pleti.
    Tieto všetky veci sú neporovnatelne lepšie, ako akýkoľvek ich chemkový ekvivalent, ktorý som mala.
    Ešte ma čaká skúmanie dekoratívky od Hauschky, tam mám stále nejaké chemky.
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    PSICHE23: zavolej jim nebo napiš, jsou příjemní a reagují rychle :-)
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    Mají v kotvě v biooo kompletní lili lolo?
    Potřebuju si vybrat tvarenku
    PEEDIA
    PEEDIA --- ---
    NIKKITA: Lily Lolo se tady da sehnat, ale nemam tady nikde kamenny obchod, takze jedine objednat na netu a moc si netroufam odhadovat odstin :(
    dneska jsem byla v jedinnem kamennem obchode, kde prodavaji make up od Hauschky a pani mi rekla, ze bohuzel prestali prodavat jejich veskerou dekorativku, protoze se neprodavala a kazila se jim tam..ale odkazala me na toto: http://www.coverfx.com/...ations-concealer/liquid-foundation/natural-finish-oil-free-foundation.html .. ja se v tech ingrediencich moc nevyznam, ale pisou tam, ze neobsahuje:
    Does NOT Contain: Parabens, Sulfates, Synthetic Fragrances, Synthetic Dyes, Petrochemicals, Phthalates, GMOs, Triclosan..co si o tom myslis?
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    Mám pocit, že tu někdy někdo psal, že experimentuje s domácí výrobou pudrů apod. Mám tady dvě pěkný prázdný pudřenky (od MAC a Clinique), nehodily by se vám někomu na pokusy? :)
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    GIRAFFKA: asi zalezi, co si clovek oblikne, ale na bavlnenych trickach jsem si fleku nevsimla naopak oproti jinym deodorantum nezanechava bily stopy. myslim ze prave tim, ze v tom neni voda, tak neni potreba pobihat nalehko, proste to namazu jako krem a hned se obliknu.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    Vyměkla jsem nad vůní mořského vánku, ale byla to chyba. Asi není celý deodorant v principu špatně, jen nějak divně interagjue se mnou.

    Daruju za odnos/poštovné! Vzhledem ke způsobu aplikace nepovažuju již "použité" balení za hygienicky závadné ... :-)
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    PETUL_KA: nedá mi to nezeptat se-fakt ty deodoranty s olejovou bází nedělaj mastný fleky na oblečení? nebo jak dlouho člověk musí pobíhat nalehko než se oblíkne..?
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    Ty kuličky Alverde mají všechny takovou divnou vůni. Hrozně pronikavou, moc mátovou, moc citrónovou, i ten růžovej, dneska jsem je očichávala všechny.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    PEEDIA: Ty jo, to mě docela překvapuje - ale zase když to vezmu složku po složce, tak ty rizikové, co jsou na těch stránkách uvedené, jsou přírodního původu a co do rizikovosti se to týká jen alergií na ty složky, což platí napříč přírodní kosmetikou, protože jsou to složky obsažené v těch esenciálních olejích, které můžou alergii vyvolat, ale nejsou syntetické (o což jde, na ty může být alergie zrovna tak), navíc ta "fragrance" by měla být taktéž přírodního původu (to je to na co se tu už dlouho ptám, že certifikované značky někdy uvádí fragrance bez noticky, že jde o původ v esenciálních olejích, a nevím, jak to tedy chápat, jestli je to jen nedůslednost, nebo by i přes tu certifikaci byly syntetické, což je v rozporů s tím certifikátem), takže myslím, že v pohodě... neumím si představit pudr, kde by tohle nebylo, možná že značka Lily Lolo? - koukni na to, nad tím jsem taky uvažovala a mám dojem, že je to snad britská značka.
    A s tím Dr. Organic - chápu, některé značky nemají ten cetrifikát jen proto, že nesplní ta procenta organických složek, což je v pořádku, v tom případě studovat, jestli se tam nevloudilo něco inkriminujícího.
    TABBY
    TABBY --- ---
    PEEDIA: Podle obrazku je to ten deo krystal z kamence. Stoji v DM asi ctyri petky. Fungiuje dobre, akorat rano pobiham s rozpazenyma rukama, aby zaschnul ;)
    PEEDIA
    PEEDIA --- ---
    ohledne deodorantu - ma prosim nekdo zkusenosti s timhle nebo jemu podobnym? http://www.biggreensmile.com/...f-the-earth-classic-natural-deodorant/csclass.aspx?productid=csclass .. ma to super recenze a je celkem levny..
    PEEDIA
    PEEDIA --- ---
    NIKKITA: super, diky moc..asi budu muset taky zvolit jiny tekuty makeup, potrebuju, aby vice kryl, mam v zime podobny problem jako ty. ten pudr jsem si dala hledat tady: http://www.ewg.org/...17748/Dr.Hauschka_Skin_Care_Compact_Powder_Translucent%2C_Face_Powder_Compact/ a docela me vydesilo, co jsem si o tom precetla..myslis, ze je to prehnane nebo se mam radsi porozhlidnout po necem jinem?
    Dr.Organic sice certifikat nema, ale trosku jsem do toho zabrouzdala a oni vydali prohlaseni, ve kterem pisou, ze aby jejich vurobky zustaly financne dostupne, pouzivaji nektere slozky, ktere nejsou organicke, ale porad jsou zdravotne nezavadne a splnuji veskera kriteria nekolika ceritifikacnich organizaci..koupila jsem si par veci, ale byla jsem opatrna a precetla jsem si slozeni, tak uvidime, zatim jsem zkusila jenom jejich krem na ruce a ten je fakt super a krasne voni.
    TABBY
    TABBY --- ---
    KALHOTKA: Jak dlouho zasycha?
    SHAHLAH
    SHAHLAH --- ---
    TABBY: Ano, v ČR jsem na něj zatím nenarazila, proto jsem dala rovnou odkaz na iherb. Oficiální web je tady: http://www.naturallyfreshdeodorantcrystal.com
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam