• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    Krém co používám (Green Line Natural Clear zmatňující hydratační krém) obsahuje:
    aqua, cocoglycerides, glycerin, caprylicicapric triglyceride, aluminium starch octenylsuccinate, niacinamide, yeast extract, aesculus hippocastanum seed extract, ammonium glycyrrhyzate, panthenol, propylene glycol, zinc gluconate, caffeine biotin, cyclopentasiloxane, sodium polyacrylate, phenoxyethanol, benzoic acid, dehydroacetic acid, cymbopogon schoenanthus extract, honey extract, sorbitol, tocopheryl acetate, parfum, retinyl palmitate

    A co mi nabízí kosmetička (značka Ziaja denní krém na redukci podráždění) obsahuje:
    aqua, butylene glycol dicaprylate, ethylhexyl methoxycinnamate, octocrylene, butyl methoxydibenzoylmethane, canola oil, glycerin, cetyl alcohol, stearyl alcohol, laminaria ochroleuca extract, caprylic triglyceride, methylene bis-benzotriazolyl, tetramethylbutylphenol, trilaureth-4 phosphate, hydrogenated coco-glycerides, panthenol, oxidiazed corn oil, propylene glycol, glycyrrhiza globra (licorice) root extract, ricinus communis (castor) seed oil, sodium hyaluronate, carboner, xanthan gum, DMDM hydantoin, methylparaben, ethylparaben, sodium hydroxide
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    ZUZANA: tak napis co konkretne pouzivas ted, a co konkretne ti doporucuje ta kosmeticka. Jinak na vyrazne problematickou plet bych Hauschku asi nedavala..
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    něco osvědčeného na lupy? děkuji
    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    Ahojky, jestli to sem nepatří, klidně mě vyfuckujte nebo nasměřujte jinam.
    Napadá vás, na koho by mohlo se jít obrátit s dotazem jak moc je složení napsané na konkrétním krému přírodní nebo chemický sajrajt? Na nějakého chemika, příp. experta na přírodní kosmetiku?
    Mám podezření, že dneska i bioobchody prodávají a vydávají kosmetiku, která není úplně přírodní, za přírodní, a já nejsem schopná to posoudit.
    Jde mi o to, že už asi 15 let používám kosmetiku, která mi vždy přišla že mi náramně vyhovuje, ale ve skutečnosti možná a dle mojí kosmetičky už není pro mě vyhovující. Kdysi v jiném městě v jiném státě mi jí doporučila kožní na problémy s mastnou, aknózní pletí. Teď mám pleť furt mastnou, ale ne už tak aknózní, a spíš citlivou, začervenalou, dle kosmetičky by to chtělo uklidňující krémy a séra. Než na nějakou jinou kosmetiku najedu, potřebuju to dobře zvážit a být si jistá, že se mi do těla nebudou dostávat nějaké sajrajty. To co mi kosmetička vnucuje, mi přijde, že to musí být chemie. Ohání se tím, že to neobsahuje tohle a tohle, ale co to obsahuje... Kožní mi řekla, že z jejího pohledu je pleť ok a není co řešit. Jinak jsem zkusila přírodní značky, ale žádný krém mi nepřišel lepší než ten co dlouho používám. Přemýšlím o Dr. Hauschkovi. Myslíte, že by to mohla být cesta?
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    MARINNE: Mně se po určitých makepech rozjíždí akné - takové ty podkožní boláky co se hojí minimálně dva týdny. S Alverde, Hauschkou či Laverou nebo jinými přírodními makeupy se mi to nestalo. Jen tedy méně kryjí.
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    TABBY: 15 minút, keď vieš dopredu čo budeš robiť a máš trochu cviku.

    NIKKITA: Tak ja ráno použivam: hydratačný krém (v lete nie), sunblock s faktorom 50, make-up, kombináciu dvoch korektorov pod oči (tekutý menej krycí s tuhým krycím, ktorý je sám o sebe ťažký), bázu na očné viečka. V tejto fázi si dám raňajky a pokračujem líčením očí, vykreslím obočie, zafixujem, jemne vykontúrujem tvár, trochu rozjasňovaču, tvárenka, umyjem zuby, ceruzka na pery, rúž. Nikdy zo mňa nič neopadalo, ale ja nepoužívam Alverde. Ono sa to zdá, že je toho veľa, ale imho s trocho tvárenky a bronzeru vyzerá väčšina ľudí prirodzenejšie než len keď si dá make-up, ten urobí tvár opticky plochú.

    Ako sa vlastne prejavuje, že pleť nemôže dýchať? Pamätám sa, ako ma strašili, že s make-upom moja pleť nebude dýchať a bude vyzerať hrozne, od klieštičiek na riasy a špirály mi riasy vypadajú, že používaním rúžu vybledne prirodzené farba pier a bohvie čo všetko. Používam make-up denne už 12 rokov a žiadna z pohrôm, ktoré mi boli predpovedané sa nekonala.
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    Inlight Bio noční balzám - Zpátky k přírodě
    http://www.zpatkykprirode.cz/inlight-bio-nocni-balzam/

    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    TABBY: tk dvacet minut, řekla bych. S trochou tréninku..

    NIKKITA: Alverde se neloupe, Alverde teče :-D (make-upy tedy)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    TABBY: Jasně, takže budíka na pátou, a před šestou už bych možná byla u řasenky, přičemž by se mi to množství vrstev ještě před vystupováním z tramvaje z poloviny sloupalo... Kombo: nesmytý odličovací mlíko - krém - báze - mejkap - pudr... a pleť může v klidu dýchat!
    TABBY
    TABBY --- ---
    Ha! To by mne zajimalo, za kolik casu zvladne tohle "bezne denni liceni" normalni osoba, co nema ve skrini doma schovanou kosmeticku.... https://www.youtube.com/watch?v=Dhtr3nE59eU&feature=youtu.be
    SHAHLAH
    SHAHLAH --- ---
    Měly byste tip na krém na zimu pro normální až smíšenou pleť?
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    MART1NKA: Já právě loni používala převážně kombinaci toho krému plus jen pudr, a kombinace vyhovovala.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    NIKKITA: Mám Lilylolo prášok, pod ten mastný krém môžem pohode. Skúsim to, kdyžtak posuniem ďalej.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    MART1NKA: Coldcream jsem používala loni v zimě a dělal fakt krásnou pleť, otázka je, jaký používáš makeup, jestli hutný, možná by to bylo na pleť moc, ale jestli ne, tak je super - zdá se mastnější, ale proti mrazu je fakt geniální.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    MART1NKA: ja miluju mandlovy krem
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MART1NKA: vidím veľký sortiment od weledy. je niečo, čo od tejto firmy naozaj potrebujem? nejaký krém na suchú pleť na zimu?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    máte niekto tip, čo prírodného z www.lekarna.cz potrebujem? nazbierali sa mi monopoly money a musím ich utratiť.
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    A něco k dr. Popovovi máte?
    Mám krém na noc s mumiem, a jsem spokojená, chtěla bych zkusit další.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    HANNYS: A čím nevyhovuje? Vůbec jsme si tohohle v dmku nevšimla...
    HANNYS
    HANNYS --- ---
    Má někdo zájem o úplně nový dřevěný hřeben s přírodními štětinami zn. ebelin (DM)? Praha. Kdyžtak do pošty...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam