• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    CMLKA: Ja chodim spat s mokryma, protoze nemam moral v deset vecer tri ctvrte hodiny fenovat, takze asi tak :).
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    CMLKA: by si sa divila :)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MART1NKA: nechodit spat s mokrymi vlasy, jen snad naprosty zaklad, co dela kazdy ne? Vzdyt si jinak ty vlasy strasne znicis
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SAIL_OR: ja Weledu v poslednej dobe používam každý deň.

    Inak k tým vlasom:
    Pomohlo mi nechodiť spať s mokrými vlasmi. Tiež pomáha nenechávať si ich mokré zabalené v uteráku dlhšiu dobu. Tiež ľahké fénovanie dobrým fénom na nižšej teplote. A mne pomáha Alverde mandľa argan (žltý). Ten oranžový mi skôr nerobí nič a musím si často umývať vlasy a ten kofeinový bol najhorší šampón, aký som kedy mala. A ten Sante hnedý kondicionér je najlepší z prírodných. Lepší je len ten novozélandský, čo som si doniesla z dovolenky, ale v Európe ho nemajú. Oleje do vlasov ja dávať nemôžem, pretože sú príliš jemné a už sa mi i tak mastia dosť.
    SAIL_OR
    SAIL_OR --- ---
    MART1NKA: to nevim, já to mám od flipovy sestry, co maká ve weledě. byla jsem se tam i podívat a je to hrozně pěkný, maj velkou zahradu, kde se řídí sluncem a denním rytmem květin nebo třeba březovej háj, ze kterýho pochází můj peeling. fakt je vidět, kolik si toho vyrábí z vlastních zdrojů a jak na všechno hrozně pěkně dbají (švábsko..), tak u mě ta značka nabrala na důveryhodnosti.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SAIL_OR: To chcem! Majú to v ČR?
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    CMLKA: jo ja tam byla asi pred tremi tydny, v sobotu odpoledne, bylo tam dost lidi, dekorativku maji venku, dokonce se jedna prodavacka venovala jen stojanu s dekorativkou a pomahala zakaznicim vybirat odstiny a tak.

    Zcela souhlasim, nechala bych tam desetitisice, jeste, ze byl se mnou hladovy muz, takze jsem vzala jen to nejnutnejsi a sla :-)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    tak jsem dnes byla nahodou v Bioo a jestli na neco setrite, tak tam rozhodne nechodte, jsou nove predelani, je to veliky, otervreny, ke vsemu muzete prijit a osahat si to, rozdelene podle typů produktu, tzn. napr. vsechny zubni pasty u sebe, atd. dekorativka moc nevim, jestli je taky venku, byl tam docela srumec, ale prisla jsem si jak v raji :)
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    SAIL_OR: heh, sem sito pořádně nepřečetla, že identity doporučuje skoro to samé=) používám šampon i kondicioner merunkacitron od alverde
    MISHELKA
    MISHELKA --- ---
    K těm rtěnkám- pořídila jsem si tohle http://www.burtsbees.co.uk/natural-products/lips-lip-colour/lip-crayon.html
    Vypadá přirozeně, drží dlouho a skvěle hydratuje. Je to vlastně něco na způsob Chubby Stick od Clinique.
    SAIL_OR
    SAIL_OR --- ---
    LIMONADA: takže alverde nebo altera meruňka :) zrovna jsem četla o národu, kterej se stravuje hlavně meruňkama a dožívá se vysokýho věku, tak na tom asi něco bude. a mám teď nějakej olejíček od weledy darem, tak ho budu taky aplikovat jednou za týden a třeba to pomůže.
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    SAIL_OR: mám vlasy hodně jemné a hodně mi vyhocuje už dlouho a vždycky se k němu vracím alverde s měruňkou a citroném myslim, je to na vlasy lámavé a bez lesku.

    případně ještě kombim občas tak, že meju kofeinovym alverde pro růst a pak vetřu kapku arganového oleje (fakt mličko, ještě do vlhkých vlasů)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    SAIL_OR: Kdyžtak tady máš stránky http://www.bionecosmetics.cz/bio-panthenol-keratin.
    Koupila jsem to jednou zkusmo a poměr cena/výkon mě překvapil víc než příjemně. Teď čerstvě od nich mám "tekuté vlasy", tak uvidím, jak se to projeví. Ve složení jsem svým velmi laickým okem nenašla nic pobuřujícího.
    SAIL_OR
    SAIL_OR --- ---
    IDENTITY: děkuju za tip!
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    SAIL_OR: Já už delší dobu používám kombinaci šampónu Alterra meruňka + pšenice (zelené víčko) a Alverde vlasový kúry meruňka citrón (oranžové víčko). Tu kúru nepoužívám úplně po každém mytí, prostřídávám to s tímhle:

    KATIA
    KATIA --- ---
    CMLKA: Jj, proto se pitím i po těch informacích o zdrojích, ale jsou to takové kousky sem a tam...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    SAIL_OR: Ještě jsem nenašla přírodní péči o vlasy, po které bych neměla vlasy jak popisuješ. Ale je možné, že je mám poměrně zničené, dříve jsem se hodně barvila. Doporučuju poslechnout si tenhle rozhovor (audio na konci článku)
    Radio Wave - progresivní hudba, rozhovory s osobnostmi, kultura
    http://m.rozhlas.cz/...bych-pouzival-jenom-v-pralese-rika-vlasovy-specialista-v-automatkach--1510360
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Ja si o tom neco cetla na strankach Greenpeace - ktery osobne povazuju spis za extremisty a levicaky a vseobecne jim moc neverim a tam je napsano, ze cilem rozhodne neni uplne omezit spotrebu palmoveho oleje, ale prejit na ten ze spravnych zdroju
    Často kladené otázky | Greenpeace Česká republika
    http://www.greenpeace.org/czech/cz/Kampan/Ochrana-pralesu/Palmovy-olej/Casto-kladene-otazky/


    Měl bych tedy přestat kupovat jakékoliv výrobky obsahující palmový olej?
    Účelem není naprosté stažení veškerého palmového oleje z trhu. Palmový olej je velmi důležitý pro indonéskou ekonomiku a vytváří pracovní pozice pro mnoho místních obyvatel. Navíc je obsažen v obrovské škále produktů a je prakticky nemožné ho z trhu odstranit. Důležité je přesvědčit společnosti, aby se přiklonily na stranu zodpovědně vyráběného palmového oleje.
    KATIA
    KATIA --- ---
    KATIA: dr.hauschka taky ok
    KATIA
    KATIA --- ---
    Ad palmovy olej v kosmetice: lush se snaží o redukci spotřeby a v něčem už ho nahrazují. Naopak v mycich olejich od nobilis tilia a dr.hadek jsem ho našla...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam