• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    MOODYCAT: a co vceli vosk?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Tak na ekzémy, příroda nepříroda, jsou přípravky s tekutým parafínem prostě nejlepší. Bambucké máslo, které mimochodem může ještě vysušovat, bych na to určitě nedávala. Dala bych prostě něco co nejvíce inertního, jako třeba ten Lipobase.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    KACCABA: a zkusenost co se tyce okluzniho efektu s tim Cutilanem? Nenasla jsem slozeni, nejspis taky vazelina s necim, je to dost kremovy. Existuje na to nejakej test? Zajimalo by me, jak si stoji bambucky maslo a treba lanolin v porovnani s vazelinou.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    KACCABA: aha, tak ve vitelle jsou 3 % a v tom pudru je 5 na 100 vody a 25 glycerinu, podle receptu.
    KACCABA
    KACCABA --- ---
    PETUL_KA: ten polysan nevypada zle, ale urceny do 1 roku neni kvuli vyssi koncentraci ichtamolu, pro kojence se doporucuje koncentrace do 1%.
    KACCABA
    KACCABA --- ---
    PETUL_KA: Já bych u tohodle, když už je to fakt rozjetý, doporučila taky tu Lipobasi, ale normální - je jen na předpis, ale je to vpodstatě jen masťovej základ, nemá účinný látky. Ale přírodní teda bohužel neni, no, je tam vazelína, parafín, makrogol a synt. konzervant.. Ale ve chvíli, když to to děcko má fakt přesušený, pravděpodobně ho to svědí, i když člověku připadá, že ho to svědit tak nemůže, že to neni tak hrozný, tak byť je hezký mazat přírodníma věcma, zkoušet mraky mazadel zrovna na ty tvářičky nic moc. To už je fakt lepší párkrát to máznout tou Lipobasí, u nás teda zabírá dost rychle (ale právě ta obyč, ne ta Repair). Děckařka by Ti jí určitě napsala a funguje fakt líp, než Excipial, umí udělat větší okluzi a změkčit tu přesušenou kůžičku. Já jí prostě mám na holku jako nouzovku, která opravdu zabere, když se to takhle rozjede a zas takový zlo to není, žádný kortikoidy ap. A z těch přírodních mazadel se mi osvědčil jojobovej olej, případně ho mixnout s bambuckým máslem, on jak je to vosk, tak se tak rychle nevstřebá, ta kůžička po něm zůstává dýl hezky vláčná. Ale prostě když je zle, tak jsem bohužel zatím došla k tomu, že prostě nic tak dobrou okluzi jako ta vazelína neudělá. Leda ještě zkusit nějakou tu "rostlinnou vazelínu". Jinak v tom lékárenskym tekutym pudru, tam je akorát talek, oxid zinečnatej, vazelina a ichtammol, ale nejsem si teda jistá tím, že bych to mazala na suchej ekzem, teda já bych to spíš nemazala.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    BRUSINKA: u doktorky to cely vzniklo, rekla at potiram cernym cajem novorozenecky akne, az jsem mu to presusila, pak dostatecne nepromazavala, az se mu udelal ten ekzem. Pak skutecne poradila Excipial na hlavu a na tvare tu Vitellu, ichtamol zabral, o tom zadna, ale po zhojeni se to vratilo protoze si to drbe ze zvyku. Na koznim vyloucila atopicky projevy a dostali jsme Cutilan a tekutej pudr se zinkem a ichtamolem michanej v lekarne, coz je dost nechutna zalezitost a patlat to miminu na tvare nemam odvahu. O tom jak nam doporucila koupit Blue Cap jsem se rozcilovala v jinym auditku, nasli v tom kortikosteroid o cemz ta kozarka nerekla ani popel.

    TORUVIEL: Diky za tip, prave ze zkousim kde co, i tu maceskovou Weledu mam pletovej, je fajn hydratacni, ale kdyz se to rozjelo vic, tak uz k nicemu.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    BRUSINKA: Hele doktorka nic neporadí...možná nejakej Excipial. Ale ten mé dceři nepomáhal, spíš zhoršoval (mám na mysli teď ten ekzém). Tohle je strašně individuální, vyzkoušela jsem na dceři x mazadel, než jsem přišla na to, co jí sedí a ekzém zmírňuje. Ale jak říkám, je to hrozně individuální, co sedělo mé dceři, nemusí sedět jinému člověku. Za mě doporučuju PETUL_KA Lipobase Repair http://www.lekarna.cz/lipobase-repair-cream-30g/ , malá tuba krému, docela drahá, ale fakt dost dobré výsledky. Mazat často (několikrát denně), tenkou vrstvu. Výsledky neočekávat dříve, než za měsíc (samozřejmě pokud by se to zhoršovalo, tak nepoužívat, to člověk uvidí dříve), kůže se regeneruje dost dlouho.
    ...ale jak říkám, je to individuální. Momentálně už dcera ekzém nemá, ale dřív jí hodně též vyhovovala Weleda - konkrétně toto http://www.weleda.cz/zklidnujici-pece/174-zklidnujici-telove-mleko
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    PETUL_KA: Promiň, možná z toho mám špatnej dojem, ale - proč se prostě neporadíš s dětskou doktorkou? To dítě se z pár namazání nepřírodní mastičkou neotráví a dost možná mu uškodíš míň, než když na něm budeš za každou cenu experimentovat. Obzvlášť jestli ho to tak svědí a jestli to nějak nepřirozeně smrdí, jak sama říkáš...
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    KACCABA: spis suchej

    jeste jsem nasla celkem prirodne tvarici se ichtamolovou vec, akorat neni pro deti do 1 roku - mozna aby nemuseli delat testy? http://www.medicinka.cz/zbozi/3156644/rosen-2-2-ichtamol-v-polysanu-100g
    KACCABA
    KACCABA --- ---
    PETUL_KA: no a má ten ekzém spíš suchej nebo vlhkej?
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    PETUL_KA: onoupavala jsem to tak nejak postupne, vzdycky treba po koupani, kdyz to bylo mokry par (nez se dite zacalo bourit). Timhle tempem to teda trvalo nekolik mesicu :)
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    FUNTL: supiny mne vizualne ani tak netrapej, spis mi prijde, ze to smrdi, tak jestli v tom nejaka nehodna houba uz nebuji...
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    ZUZKAOU: nemyslim, ze by to bylo na skodu, ale pokud jde o seborreu, tak ta u mimin imho odezni velmi rychle sama - jde jen o to, jak setrne pryc s tema supinama (pokud o to nekomu jde).
    PETUL_KA: ekzem - jasne, otrava, svazat neni marny :) Jestli si to skrabe, tak za nejlblizsi zazracnemu prostredku, ktery by to bleskurychle zahojil, nez si to dite zas rozskrabe, bych povazovala ty masti se zinkem. Ale nemam v tom chvalabohu prilisne spektrum zkusenosti.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    FUNTL: Kdyz uz to ma rozskrabany do cervena, tak se to tezko udrzuje :( Bohuzel si to rozskrabal, i kdyz to mel skoro uplne zahojeny, takze ho to ani nemohlo svedit. Asi dostane trubky na ruce...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FUNTL: jakej kanon? Je to pro člověka inerntní mikrob, který žere nežádoucí mikroby, třeba ty které způsobují sebroreu a mohou se podílet i na ekzému. Mimina nemají dozrálou ochrannou vrstvu na pokožce, řízene kolonizovat potomka žádoucí mikroflorou nemá moc jak ublížit.
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    ZUZKAOU: houbu na tu hlavu? myslim, ze to je kanon na komara. Ty supiny postupne odpadnou samy, je to spis nehezky, nez co jinyho. Pokud to cloveka (rodice) jo irituje, tak pak ten olej fakt pomaha se zmekcenim a vycesanim. V tom pripade ovsem at rodic pocita s tim, ze to musi smyt nejakym detskym samponem, pripadne mydlem. Pokud to PETUL_KA: neplanuje delat casto, tak myslim, ze jedno umyti Weledou dite neposkodi.
    Jinak ten ekzem - neni zde jasne, co je to zac, ale zase, u maleho mimina je imho nejlepsi strategie neresit to prilis (pokud se nejedna o neco dramatickeho) - muze to byt reakce na kombinaci pocasi/jidlo/spina/pot/precitlivelost kuze souvisejici s vekem. Nehrotila bych to, udrzovala bych to v cistote a suchu a cekala, jak se to vyvine.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PETUL_KA: chytrou houbu http://www.chytra-houba.eu/proti-seboroicke-dermatitide,104.html . A do koupelí pak přidávat kefír kvůli vybudování mikroflory na kůži.

    Prověřit potravinové nesnášenlivosti.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    Napad na seboreu u mimina ve vlasech? Doporucuje se slunecnicovej olej, ale cim to pak smejt? U mesickovyho samponu od Weledy z nakyho duvodu pisou, ze je od 6 mesicu.

    A co ekzem na tvarich? Osvedcilo se mi bambucky maslo na promasteni a zinkova mast od Urtekramu, ale potvora si to skrabe, nevim cim to vic zklidnit, uz jsem zkusila i neprirodni Vitellu Ictamo, ale to zabralo jednou a ted uz ne.
    LOLRUS
    LOLRUS --- ---
    ZUZKAOU: diky za rozsireni obzoru. Tak to asi darek poleti do kose, jedno pouziti a hned docela drsna reakce.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: věříme na to že zlý hliník se neodtěhoval do humpolce a tak místo toho vám prodáme supertrupr věc s triclosanem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam