• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    MDFK
    MDFK --- ---
    GRETKA: zrovna jsem narazila na článek a vzpomněla si, že se někdo tady ptal. zkušenost nemám.
    ​Kosmetička, která používá přírodní kosmetiku | certifikovaná přírodní kosmetika
    http://www.certifikovana-prirodni-kosmetika.cz/...%80%8bkosmeticka-ktera-pouziva-prirodni-kosmetiku/
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    Nejake zkusenosti s radou Robatko od Cannadermu? Nahodou jsme vygooglila a koukam, ze to ma CPK bio...
    SAIL_OR
    SAIL_OR --- ---
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SAIL_OR: Znie to hnusne, ale aby som sa zbavila tej veci urobím čokoľvek. A ano, je to sádlo zo pštrosa...
    SAIL_OR
    SAIL_OR --- ---
    MART1NKA: pštrosí tuk?! doufám, že je to něco jako koňská mast ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MART1NKA: no, jestli ti na to nezabíraj antimykotika, tak bych na antimykotickou houbu úplně nespoléhala...
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ZUZKAOU: Nizoral som skúšala a nič. Nepomáhaju ani krémy z lekárne na plesne, framykoin, Cicalfate, pštrosí tuk, všetky možné krémy od Weledy. Som sa s tým zmierila, že to tam je a zapatlávam to LilyLolo, ktoré to nezhoršuje (chemické makeupy strašne).

    Mám masť, dám vedieť.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MART1NKA: mně to právě na sebroritickou dermatitidu v nosoretních rýhách zabralo. Jinak krátkodobě pomáhal nizoral krém + kefírová maska, ale většinou to bylo tak na měsíc, dva a pak se společně se stresem a menstruací šupinky vrátily..

    Mám tu zahradnickou verzi - polyversum a míchala jsem jilovo-kefírovo-chytrohoubové masky, co jsem patalal na obličej a na vlasy (kde se mi dělaly lupy, ale ve snesitelném množství.)

    Pak jsem měla tak rok, rok a půl klid a před vánocema vrátilo, nezabíralo vůbec nic (ani antimykotika, ani houba) až mi došlo, že za to mohl olej od nuxe a po jeho přesunutí jen na vlasy a nohy a matlání se mandlovým krémem od veledy je to zase v pořádku
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ZUZKAOU: Objednala som to v nedeľu, včera to dorazilo. Ak mi po tom zmizne ten lišaj pod nosom, ktorý tam mám 5 rokov a nič naň nepomáha a ešte prírodnou cestou, máš u mňa víno.
    RAHANUR
    RAHANUR --- ---
    bohužel nemusí přejít, synovi je 26 a seborreu má pořád
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    PETUL_KA: koupele z ovesnych vlocek (?) U nas zabral jedine neprirodni Excipial Lipolotio. Ale jestli nic nezabira ...ono to prejde casem samo
    TABBY
    TABBY --- ---
    PETUL_KA: Jo aha, sorry. Pouzivam obyc vodu, taky mame tvrdou, ale dite je naštěstí bez ekzému. Prvni priznaky jsem rozehnala zelenou Weledou, ale na tu je u vas ocividne pozde :( Moc drzim palce, ekzem je peklo...
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    TABBY: nejde mi o smyti, ale treba denni omyti co si tak ruzne naslinta a nablinka... 3.5 mesice, s rukavickama si to taky sdira, ale vypada to ze s tou lipobazi nenadela tolik skody.
    TABBY
    TABBY --- ---
    PETUL_KA: No a proc chceš ten olej smývat? Jak stare je mimi, nepomohly by rukavicky?
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    MOODYCAT: a co vceli vosk?
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    GRETKA: na to myti jsem se chtela zeptat, vodu mame tvrdou, ale asi kdyz se to hned namaze, tak to nevadi? na oblicej ostatne muzu mit jednu kojeneckou z pet lahve... cetla jsem o materskym mliku jako pletovy vode, ale trochu bych se obavala, ze cukry budou akorat papani pro kvasinky?
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    PETUL_KA: urcite ostrihat nehty, jinak se daji dat ponozky na ruce (dava se to i jako rukavicky, kdyz zrovna zadny dite nema).
    Vyhnout se pouzivani mydla na myti obliceje, myt "jen" vodou. A pokazdem umyti natrit.
    S tim samponem od 6 mesicu je to tak, protoze Weleda je fer a ty lidi co to vyrabeji vedi, ze do sesti mesicu je kuze ditete dost "derava" a projde dost veci, a i kdyz pouzivas prirodni veci, tak to neni uplne idealni.
    Dalsi veci jsou pre a probiotika. Dnes jsou jasne studie, ktere ukazuji, ze cim min probiotik, tak tim je chudsi strevni flora a tim vic deti ma ekzem/astma. Tudiz jestli kojis, tak bych byt tebou zaradila aspon jeden jogurt s laktobacili denne. Pokud davas sunar, poridila sunar s laktobacili. Tady taky zalezi jak mas stare dite, jestli ma uz pres ctyri mesice a zacina jist, tak muzes pridat jeden pridel s laktobacilniho mleka. A na stejne tema, vyhnout se "sterilni cistote" - deti z farmy maji strevni floru mnohem rozmanitejsi nez mestske deti, ale nar. i deti z rodin, kde se meje nadobi v ruce, nebo jim rodice predcucnout (!!!) dudlik nez jim ho vrazej do pusy - coz osobne beru jako dost eklhaf :D.
    PETUL_KA: jeste jedna mala poznamka na okraj, male dite se nedrbe ze zvyku, drbe se protoze ho to misto svedi. To, ze nevidis lysej neznamena, ze ta kuze nesvedi, a jak skrabe, tak se to "rozkvete". Kdyz je svedi telo, tak muzes jednoduseji skrabani zabranit, tim, ze je do neceho navleces (pak se zase muzou pekne zapotit a mit vyrazku z poceni ;) ), s oblicejem je todle horsi.
    KACCABA
    KACCABA --- ---
    PETUL_KA: Ještě jak jsem psala k tomu tekutému pudru, tak já spíš myslela pastu, ta je hutnější, ale jestli ti předepsala vyloženě pudr - konzistencí tekutej, tak tam ani žádná vazelina neni, vůbec tuk.., místo ní je tam krom těch prachů a ichtamolu voda s glycerinem a to se opravdu používá spíš na vysušování.
    KACCABA
    KACCABA --- ---
    PETUL_KA: Ono to jsou asi nějaký obecný doporučení, taky záleží na druhu toho ichtamolu.. Ale některý zdroje třeba uvádí do 1 roku vůbec, obecně pro výrobu magistraliter receptur je doporučená ta 1% koncentrace, tak myslím, že to bude kvůli tomu.


    PETUL_KA: cutilan viz http://www.drkulichpharma.cz/fotky3501/fotos/00000026.png . Zkušenost s efektem cutilanu nemám. Je to taky oleokrém, ale založenej hlavně na parafínu.
    Ale vím, že si třeba taky lidi dost pochvalujou Synderman s Aquou calcis, že to na ty ekzemy hezky zabralo (Synderman viz http://www.drkulichpharma.cz/fotky3501/fotos/00000183.png)

    Jinak bambucký se mi na to osvědčilo právě jen v kombinaci s tím jojobovym olejem, samotný ne, to se děsně rychle vstřebává a ve finále opravdu spíš vysuší. A lanolin samotnej se moc nepoužívá, používá se spíš jako přírodní emulgátor na spojení vody a tuku, kdy se ho dává jenom trochu.. a právě se u něj udává alergenní potenciál, tak bacha.

    Jinak ty lékárenský masti by případně asi bylo lepší dál řešit v poště, nevím, aby to tu moc nepopuzovalo.. ;) Přeci jen, to je samá vazelína, parafín, parabeny ... :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Tak na ekzémy, příroda nepříroda, jsou přípravky s tekutým parafínem prostě nejlepší. Bambucké máslo, které mimochodem může ještě vysušovat, bych na to určitě nedávala. Dala bych prostě něco co nejvíce inertního, jako třeba ten Lipobase.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam