• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MAGI: Ke mne se trikrat v Greenwave chovaly jako p*cy, takze ac Primaveru mam rada, tak ji radsi ozelim :-/.
    MAGI
    MAGI --- ---
    Vyzkousela jsem si diky kamaradce prirodni kosmetiku od green wave (primo nad kramkem na narodni tride). Pani pouziva primaveru a byl to fakt docela zazitek :).. Rozhodne doporucuji! Pani Blanka byla skvela, studio maji nadherny. Soucasti bylo i rozproudeni lymfy a celkove se mi venovala na 110% :)...
    MDFK
    MDFK --- ---
    GRETKA: zrovna jsem narazila na článek a vzpomněla si, že se někdo tady ptal. zkušenost nemám.
    ​Kosmetička, která používá přírodní kosmetiku | certifikovaná přírodní kosmetika
    http://www.certifikovana-prirodni-kosmetika.cz/...%80%8bkosmeticka-ktera-pouziva-prirodni-kosmetiku/
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    Nejake zkusenosti s radou Robatko od Cannadermu? Nahodou jsme vygooglila a koukam, ze to ma CPK bio...
    SAIL_OR
    SAIL_OR --- ---
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SAIL_OR: Znie to hnusne, ale aby som sa zbavila tej veci urobím čokoľvek. A ano, je to sádlo zo pštrosa...
    SAIL_OR
    SAIL_OR --- ---
    MART1NKA: pštrosí tuk?! doufám, že je to něco jako koňská mast ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MART1NKA: no, jestli ti na to nezabíraj antimykotika, tak bych na antimykotickou houbu úplně nespoléhala...
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ZUZKAOU: Nizoral som skúšala a nič. Nepomáhaju ani krémy z lekárne na plesne, framykoin, Cicalfate, pštrosí tuk, všetky možné krémy od Weledy. Som sa s tým zmierila, že to tam je a zapatlávam to LilyLolo, ktoré to nezhoršuje (chemické makeupy strašne).

    Mám masť, dám vedieť.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MART1NKA: mně to právě na sebroritickou dermatitidu v nosoretních rýhách zabralo. Jinak krátkodobě pomáhal nizoral krém + kefírová maska, ale většinou to bylo tak na měsíc, dva a pak se společně se stresem a menstruací šupinky vrátily..

    Mám tu zahradnickou verzi - polyversum a míchala jsem jilovo-kefírovo-chytrohoubové masky, co jsem patalal na obličej a na vlasy (kde se mi dělaly lupy, ale ve snesitelném množství.)

    Pak jsem měla tak rok, rok a půl klid a před vánocema vrátilo, nezabíralo vůbec nic (ani antimykotika, ani houba) až mi došlo, že za to mohl olej od nuxe a po jeho přesunutí jen na vlasy a nohy a matlání se mandlovým krémem od veledy je to zase v pořádku
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ZUZKAOU: Objednala som to v nedeľu, včera to dorazilo. Ak mi po tom zmizne ten lišaj pod nosom, ktorý tam mám 5 rokov a nič naň nepomáha a ešte prírodnou cestou, máš u mňa víno.
    RAHANUR
    RAHANUR --- ---
    bohužel nemusí přejít, synovi je 26 a seborreu má pořád
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    PETUL_KA: koupele z ovesnych vlocek (?) U nas zabral jedine neprirodni Excipial Lipolotio. Ale jestli nic nezabira ...ono to prejde casem samo
    TABBY
    TABBY --- ---
    PETUL_KA: Jo aha, sorry. Pouzivam obyc vodu, taky mame tvrdou, ale dite je naštěstí bez ekzému. Prvni priznaky jsem rozehnala zelenou Weledou, ale na tu je u vas ocividne pozde :( Moc drzim palce, ekzem je peklo...
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    TABBY: nejde mi o smyti, ale treba denni omyti co si tak ruzne naslinta a nablinka... 3.5 mesice, s rukavickama si to taky sdira, ale vypada to ze s tou lipobazi nenadela tolik skody.
    TABBY
    TABBY --- ---
    PETUL_KA: No a proc chceš ten olej smývat? Jak stare je mimi, nepomohly by rukavicky?
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    MOODYCAT: a co vceli vosk?
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    GRETKA: na to myti jsem se chtela zeptat, vodu mame tvrdou, ale asi kdyz se to hned namaze, tak to nevadi? na oblicej ostatne muzu mit jednu kojeneckou z pet lahve... cetla jsem o materskym mliku jako pletovy vode, ale trochu bych se obavala, ze cukry budou akorat papani pro kvasinky?
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    PETUL_KA: urcite ostrihat nehty, jinak se daji dat ponozky na ruce (dava se to i jako rukavicky, kdyz zrovna zadny dite nema).
    Vyhnout se pouzivani mydla na myti obliceje, myt "jen" vodou. A pokazdem umyti natrit.
    S tim samponem od 6 mesicu je to tak, protoze Weleda je fer a ty lidi co to vyrabeji vedi, ze do sesti mesicu je kuze ditete dost "derava" a projde dost veci, a i kdyz pouzivas prirodni veci, tak to neni uplne idealni.
    Dalsi veci jsou pre a probiotika. Dnes jsou jasne studie, ktere ukazuji, ze cim min probiotik, tak tim je chudsi strevni flora a tim vic deti ma ekzem/astma. Tudiz jestli kojis, tak bych byt tebou zaradila aspon jeden jogurt s laktobacili denne. Pokud davas sunar, poridila sunar s laktobacili. Tady taky zalezi jak mas stare dite, jestli ma uz pres ctyri mesice a zacina jist, tak muzes pridat jeden pridel s laktobacilniho mleka. A na stejne tema, vyhnout se "sterilni cistote" - deti z farmy maji strevni floru mnohem rozmanitejsi nez mestske deti, ale nar. i deti z rodin, kde se meje nadobi v ruce, nebo jim rodice predcucnout (!!!) dudlik nez jim ho vrazej do pusy - coz osobne beru jako dost eklhaf :D.
    PETUL_KA: jeste jedna mala poznamka na okraj, male dite se nedrbe ze zvyku, drbe se protoze ho to misto svedi. To, ze nevidis lysej neznamena, ze ta kuze nesvedi, a jak skrabe, tak se to "rozkvete". Kdyz je svedi telo, tak muzes jednoduseji skrabani zabranit, tim, ze je do neceho navleces (pak se zase muzou pekne zapotit a mit vyrazku z poceni ;) ), s oblicejem je todle horsi.
    KACCABA
    KACCABA --- ---
    PETUL_KA: Ještě jak jsem psala k tomu tekutému pudru, tak já spíš myslela pastu, ta je hutnější, ale jestli ti předepsala vyloženě pudr - konzistencí tekutej, tak tam ani žádná vazelina neni, vůbec tuk.., místo ní je tam krom těch prachů a ichtamolu voda s glycerinem a to se opravdu používá spíš na vysušování.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam