• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    EETEE
    EETEE --- ---
    MOODYCAT: Možná blbej dotaz, ale nebavila Tě na Clarisonicu ta cena + cena náhradních hlavic (je hodně drahej, to uznávám), nebo ještě něco jiného?

    Četla jsem, že se Lirene kartáček používá taky minutu, a taky denně...a podle dalších informací na webu mi přijde víc hrubý, jako "peelingový". Tak mám pocit, že se ty dva asi nedají srovnávat.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    LADY_MYSKA: Clarisonic me za srdce nevzal. Ted mam od Lirene a jsem s nim spokojena vic. Vsechno je to ale o pravidelnosti, me Clarisonic po pul roce prestalo bavit pouzivat kazdej den.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Nad kartackem na cisteni pleti hodne premyslim, jestli poridit ci nikoliv. Mate jeste nekdo dobre zkusenosti?
    EETEE
    EETEE --- ---
    Od vánoc používám ráno a večer el. kartáček na pleť Clarisonic s přírodními čistícími gely (lavera, argital) a nemůžu si ho vynachválit. Krom vyloženě stresových období, nebo když vynechán na pár dní, se mi mastná a problematická pleť pomalu pěkně čistí.
    Vyzkoušela jsem spoustu pleťových vod, a byla spokojená, ale po šimrání touhle "bruskou" mám pleť jemnou jako miminko a taky se nemastí tak rychle jako jen odlíčená a omytá.

    Nicméně s čištěním pleti je to jako s oděvy, každému vše nepadne... Četla jsem někde i vyloženě negativní recenze, ale holka používala chemku a taky akorát skončila s h.a., já třeba h.a. nikdy nebrala.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    REDDAY8: já nežiju v ČR, takže používám dost věcí, které se možná v ČR nekoupí, ale především používám věci od weledy - mandlovou řadu na odličování, kosatcový krém na noc, pak používám hypoalergenní odličovadlo od urtekramu, něco od Melvity, micelárku sobio nebo mateřídouškovou vodičku od nobilisu. Jdu intuitivně, aby tam nebylo nic vyloženě dráždivýho (heřmánek, alkohol), aby to bylo třeba protizánětlivý (levandule, mateřídouška), a ty věci střídám a kombinuju, občas si do krémů přidávám nějaký olejíček. Kosmetička se jmenuje Olga Noháčová a pracuje v BeautifulMe studiu ve Světozoru (kontakt vygoogluješ), nabízí i ošetření nobilisem.
    REDDAY8
    REDDAY8 --- ---
    BRUSINKA: Já začala brát HA až v osmnácti, a krom nějakého toho pupínku před menstruací jsem žádný problém nikdy neměla. I teď to tak začalo, první měsíc jen pár pupínků týden před a teď už je mám furt (téměř pul roku po vysazení). Můžu se zeptat na kosmetiku kterou požíváš? Vím že je fajn mazat, ale zas vím, že každý krém není vhodný na mastnou pleť a ráda bych i něco co bude mít hojivý účinek. I kontakt na kosmetičku by nebyl špatný. :)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    REDDAY8: To je těžký říct, protože je to samozřejmě hodně individuální, ale podělím se o svojí zkušenost, třeba ti v něčem pomůže - Nikdy jsem neměla absolutně žádné problémy s pletí, v raný pubertě nic a od 15ti jsem brala HA. Teď jsem dva roky po vysazení a už se to celkem zklidnilo, ale není to ideál, ukázalo se, že mám predispozice ke komedonům a tak s nima pořád trochu bojuju, ale po vysazení HA to bylo peklo. Trvalo cca rok, než se to stabilizovalo. Pomohlo na to jednak prostě počkat (i měsíčky jsem dostala až třeba po půl roce a dalších několik měsíců trvalo, než se začaly objevovat fakt každej měsíc), jednak pít hodně vody a jednak nezanedbávat čištění. Každej večer, ať mám makeup nebo ne, čistím pleť kombinací odličovací mlíko + micelárka/tonikum + hydratační krém, ráno oplachuju micelárkou a dávám lehčí krém. Do toho se snažím jednou týdně dát čistící masku (mám takovou prefabrikovanou z červenýho jílu, ale klasický jíl by byl asi lepší, nicméně kdo by se s tím pořád patlal). A pak mi taky strašně moc pomohlo začít chodit na kosmetiku. Zajdu vždycky, když jsem v Praze, což vychází cca jednou za dva měsíce, a i tak je výsledek znát. Paní mi i dost poradila jak se starat - dvě zásadní věci jsou nepřehánět to s peelingem (max. jednou za měsíc) a hodně hydratovat, i když se zdá, že ta pleť je mastná. No a jinak je prostě potřeba hodně pít vodu, málo kafe ( to nedodržuju:) ), dobře jíst a obrnit se trpělivostí.
    REDDAY8
    REDDAY8 --- ---
    Ahoj, po vysazení antikoncepce se z mé více méně bezproblémové pleti stala mastná pleť s akné, jakou jsem neměla ani v pubertě. Pupínky mám i v dekoltu a na zádech. Do teď jsem používala jen micelární vodu (nic přírodního, ale používala jsem ji dlouho a vyhovovala mi). Teď by to chtělo nějakou změnu, vůbec nevím jak se o takovou pleť starat. Nepoužívám žádné BB ani CC ani make up(i když s tím jak teď vypadám, bych to i zvážila). Poradíte prosím čím čistit, mazat a tak? Dá se to nějak ovlivnit doplňky stravy nebo stravou samotnou? Vrátí se to někdy do původního stavu?
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    Takže po tuhém deodorantu z kakaového másla jsem zkusila kokosový s včelím voskem - po jednom použití letěl do koše, neboť mi zamastil šaty. Usoudila jsem, že na tyto tuhé už je prostě teplo (navrátila jsem se ke kakau a taky mastí víc, než třeba před měsícem), takže jsem si namíchala tento:
    Deodorant ve spreji (na bázi vody, ano!) - DIFY - do it for yourself! - Udělej to pro sebe!
    http://dify.cz/deodorant-ve-spreji-na-bazi-vody-ano/
    Dnes poprvé testováno a vcelku spokojenost - bez zápachu. Problém s ucpáváním hadičky jsem vyřešila tak, že jsem nerozpuštěnou sodu přecedila a tekutina je teď čirá, takže by se neměl sprej ucpávat.
    Samozřejmě ten tuhý díky škrobu i trochu absorbuje pot, takže podpaží bylo relativně suché. Toto je jen deodorant, ale jsem zvyklá se otřít, případně se během dne osvěžit v podpaží mýdlem a vodou.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    mandlova weleda na rohlik.cz s 20% slevou do konce kvetna
    https://www.rohlik.cz/hledat/Weleda%20mandl
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    AMORESMORTIS: super, podivam se vyzkousim, dekuju
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    Podelim se o zkusenost s PUDRem od ALVERDE: HRUZA. Sjednocuje a matuje dobre, celkem vyrdzi, ALE: po dvou dnech pouzivani (jedno naneseni rano a mozna jedno prepudrovani behem jednoho dne) mi vyrasilo celo jak pubertacce! V zivote jsem nic takoveho nemela, ani v te puberte. Prestala jsem pouzivat, do tri dnu to zmizelo. Muj typ pleti: smisena, typicka T zona.
    Jinak pouzivam uz roky poudry od Hauschky.

    Pokud tu nekomu vyhovuje, muzu venovat (bohuzel pouze Praha, pouze predposledni tyden v sprnu a dal), pouzity minimalne - viz vyse.
    AMORESMORTIS
    AMORESMORTIS --- ---
    WITCHIE: V Biooo maju toto, tusim je to novinka http://www.biooo.cz/baze_pod_make_up_na_mastnou_plet_purobio_cosmetics-p-10212.html Maju primer zvlast na mastnu a zvlast na suchu plet. Mam ten na mastnu a funguje celkom dobre. Pouzivam aj make up tej istej znacky a spokojnost, pekne kryje a odtien super.
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    Zkoušel jste někdo vyrobit domácí samoopalovací krém podle návodu na eko koze?
    EETEE
    EETEE --- ---
    Nechcete někdo lahvičky od šamponů, pleťových vod, krabičky od krémů a šroubovací lahvičky s rozprašovačem od parfémových vod pro vlastní tvorbu? Plná igelitka.

    Přes den odvoz z Prahy 8
    THICKLY
    THICKLY --- ---
    SAIL_OR: na zimu to je trochu pruda to je kokosak jak kamen a tak davam min kokosaku a nahradim to jinym tekutym treba mandlovym,v lete se mi zas kokosak roztece, reguluju vcelim voskem ;-) tim vlastne i obmenuju vuni,jinak na leto doporucuju citron,mozna teatree by nebyl spatnej,taky antibakterialni.....
    SAIL_OR
    SAIL_OR --- ---
    THICKLY: na tom něco bude. já šlehač nemám, tak to prostě smíchám ve vodní lázni a budu to rýpat lžičkou, ono se to na těle rozpustí.
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    THICKLY: Ta tuba mi vydrží asi měsíc, myju tak 1xza 2-3 dny
    THICKLY: Taky jde měla připravený kokosák a vosk, pak mě napadlo to máslo. Příště možná zkusím z toho, abych trochu obměnila tu vůni.
    No nicméně je to pro mě objev roku, zatím první pokus o domácí kosmetiku a asi budu pokračovat v dalších pokusech ;).
    THICKLY
    THICKLY --- ---
    SAIL_OR: ja slysela ze ty naslehany masla min vydrzej kvuli vetsimu pristupu vzduchu a lepsi radeji vyrabet v mensich mnozstvich. Jinak to musi byt super...

    KAMIONG: ja delam z kokosaku kvuli antimikrobialnim ucinkum stejne jako pastu na zuby. Kdyz by byl moc ridkej pridam trochu vceliho vosku.
    THICKLY
    THICKLY --- ---
    KAMIONG: tak to bude tim mnozstvim ja davala zasadne min ale 2x a hrozny,lepsi jednou. Jak dlouho ti sampon vydrzi?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam