• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    TABBY: TAMARIX: Hele, a normální femigel se v těhotenství taky nesmí? Tyhle potíže jsem naštěstí neměla, ale jinak je to pro mě pomoc první volby...
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    TABBY: No, já právě do poslední chvíle volila ty boraxový globule jako menší zlo.. Ono jde hlavně o to upravit tam to narušený pH, aby se tam těm potvorám nelíbilo a to už je jedno čím. Kvasinky jsou blbý jak pro to mimino a taky prý narušují poševní stěny, což může být u porodu problém (zbytečné potrhání, krvácení apod.). Jinak s tím jogurtem souhlas! :-)) Zpětně mám normálně pocit, že ty mrchy to těhotenství poznaly jako první a hned nastoupily. Po porodu samozřejmě ani ťuk. Teď jsem strašně ráda za tip odsud na ten gel. Konec gynekologického okénka. ;-)
    TABBY
    TABBY --- ---
    TAMARIX: To mas tezky, no. Dryjaky, jak rikas, se muzou v poslednim mesici, behem tehotenstvi nikoliv. A je samozrejme otazka, co je horsi - zda vzit Clotrimazol, nebo vystavit mimino pri porodu pusobeni tech kvasinek, coz mu muze zpusobit zavazne zdravotni problemy.

    Jinak jogurt na tehotenske kvasinky - tak to mne rozesmalo. (Nezabira na to nic, NIC NIC, akorat porod ;)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    TABBY: Jojo. Nicméně když jsem byla už na předporodní kontrole v porodnici a zmínila jsem se o nich tamní doktorce, tak mi rezolutně předepsala Clotrimazol. Dobrej driák, ještě mi to tu neotevřený leží v lékárničce.. Vůbec jsou to děsný boje s doktorama v těhotenství a během kojení..
    TABBY
    TABBY --- ---
    TAMARIX: Přitom ty boraxovy globule jsou jedna z mala věcí, které jako tehu muzes...
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MOODYCAT: Mám tvářenku, pigmentovaná je až moc, nejak som sa s ňou nenaučila pracovať, tak ju nepoužívam. Dám jej ešte jednu šancu a potom ju pošlem ďalej.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    MOODYCAT: radost!
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MOODYCAT: ne, ale uz jsem ji hodnekrat obdivovala :) hlavne ty mineralni makeupy
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Co mi to delas!!
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    TAMARIX: nediv se, par vterin to stipe, ale hned to prejde.
    Moje gynekolozka mi to schvalila i na dlouhodobe uzivani, po odezneni problemu dvakrat trikrat tydne maznout nebo po navsteve bazenu nebo tak.
    EETEE
    EETEE --- ---
    TAMARIX:
    BEBERA: Díky...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Zkousel uz nekdo z vas dekorativku Zao?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    EETEE: Zkusila bych před výrobou, jestli vůbec snese to samotné bambucké máslo. Syn snesl ze všeho možného vyzkoušeného jen modrou indulonu...
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    EETEE: Bambucký máslo mi přijde v pohodě. Mám teď od známeho včelaře propolisovou mast právě z bambuckého másla a je to moc příjemný. Bambucký máslo se dobře vstřebává, takže od toho není člověk upatlanej, a samo o sobě dobře působí na kožní problémy (vyzkoušeno). Po letmém hledání na netu vyjela spousta návodů na konopné bambucké mazaní domácí výroby i na kupovaný přípravky, kdy je tam zdůrazňováno, že je to dobrý právě proti ekzémům.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    LADY_MYSKA: a nacpat si tam ten chemicky belenej tampon? :) nee, jasny, jsou i eko veci
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    MOODYCAT: No právě, proto tam zdůrazňuju, že je to spíš takový povzdechnutí nad stavem věcí.. V každém případě mi přijde úlet, když na krabičce s mastí je přímo napsáno, že parabeny mohou způsobovat podráždění. Prostě vyhánění čerta ďáblem.. Naštěstí se dneska dají najít od lecčehos alternativy..

    CMLKA: Jasně, ale ono je to jedno s druhým a kde můžu, tak se tomu prostě vyhnu.

    RACHEL: Tyjo, super. Díky za typ na ten gel! Navíc co koukám do příbaláku, tak to má prý i antikoncepční účinky (resp. to snižuje aktivitu spermií), fajn bonus. :-)) Jinak kokosák i ten jogurt LADY_MYSKA mi moc nezabírá, i když to úplně nezavrhuju.

    Takže díky za postřehy všem a z toho gelu mám vyloženě radost! :-)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    TAMARIX: a pritom staci na tampon napatlat "zivej" bilej jogurt a sup s nim dovnitr
    Nekdo poporucuje i vice bilych jogurtu v jidelnicku.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    TAMARIX: jako první pomoc používám kokosový olej, a v poslední době mám nejradši toto, je to dražší, ale nenašla jsem ve složení žádný paraben ani silikon, ale možná mě nějací chemici opraví, že je v tom něco opravdu špatného

    Multi-Gyn ActiGel 50ml - sLeky.cz | Internetová lékárna
    http://www.sleky.cz/multi-gyn-actigel-50ml

    Složení: Galactoarabinan Polyglucoronic Acid Crosspolymer*, Xanthan Gum, Glycerin, Caprylyl Glycol.
    * 2QR: patentované bioaktivní polysacharidy
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    PETUL_KA: jak rika RACHEL: hlavne to porad masirovat
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    TAMARIX: hmm no jo, to ani neresim vidis...ale tak on je taky rozdil, kdyz neco pouzijes narazove a neco systematicky dlouhodobe nekolik desitek let denne...asi jako radon, sice muzes jet do lazni a pomuze ti, ale v baraku plnym radonu bydlet nechces :)
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    PETUL_KA: měsíčkovou mast, v té od doktora popova je sádlo, jinak měsíčkovou od weledy, kokosový olej a bambucké máslo taky fajn, jde hlavně o to promašťovat a masírovat jizvu. čerstvá zkušenost s dětma po neštovicích
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam