• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    COURT
    COURT --- ---
    Jen tak do plena...kdyby se vam doma valel krem Krasna slecna od Havlika a nesedla vam, rada odkoupim. :)
    RYBICKA
    RYBICKA --- ---
    CAMELLA: tvari se to organicky a ajurvedsky, ale asi to sem fakt nepatri :)
    ANEZAK397
    ANEZAK397 --- ---
    TAMARIX: No já ti nevím, nevěnuji se nanotechnologiím, ale když z té wiki kliknu na odkaz je to odkaz na blog Respektu a řeč je o uhlíkových nanotrubicích které vyvolaly toxicitu u myší.
    Ale pokud víš o nějaké publikované studii o problematice nebo i výhodách nanočástic v krémech sem s ni :)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    TABBY: Z Wikipedie https://cs.wikipedia.org/wiki/Nanotechnologie :

    Rizika
    Vědecké práce ukazují i na vážná zdravotní a ekologická rizika nanotechnologií. Skupina švýcarských vědců uvedla, že nanočástice snadno pronikají do lidského těla, jsou biologicky aktivnější než větší částice, mají větší měrný povrch a schopnost dlouhodobě přetrvávat v životním prostředí a hromadit se tam.

    Přestává být rozhodující chemické složení, ale rozhoduje spíše fyzická velikost a tvar. Například uhlík pak má podobné zdravotní důsledky jako křemičitany.

    Riziky nanomateriálů se zabývá nanotoxikologie. Problémem je, že v malých rozměrech (změně reakční plochy ku objemu částic) dochází ke změnám vlastností látek (reakční rychlosti atp.), takže se i látky normálně neškodné stávají nebezpečnými (jako například azbest). Navíc drtivá většina veřejnosti rizika nanotechnologií podceňuje, a také proto se více volá po zavedení testování a po regulaci.

    Americký výzkum ukázal, že nanočástice stříbra o průměru 30 nanometrů a menší se ukládají v tkáních vyvíjejících se embryí ryb a mohou vyvolat závažné malformace včetně krevních výronů do hlavy a otoků, které vedou k úhynu rybích larev.

    Americký výzkum ukázal při testu na ředkvičkách, že po vystavení nanočásticím oxidu měďnatého bylo vyvoláno dvakrát více lézí DNA než u rostlin vystavených větším částicím. Také buněčný příjem mědi z nanočástic byl výrazně větší než u větších částic.

    Nanočástice se také používají jako antibiotikum. Ovšem je zde riziko genotoxicity.
    TABBY
    TABBY --- ---
    WITCHIE: V čem tkví potíž s nanočásticemi?
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    TABBY: pardon ze odpovidam na neco jineho nez se ptas, ale neda mi to - hlavne se vyhnout tem, ve kterych jsou nano-castice. Bohuzel treba Alverde je ma i v detskych opalovakach.
    Jinak ja mam asi dva roky super opalovaky co nezanechavaji bily film ale nevim zda jsou dostupne v CR a za kolik.. musim se podivat, ted si nemuzu vybavit znacku
    TABBY
    TABBY --- ---
    Neco nového na poli přírodních opalovaku? Potřebuji přípravek, co se bude dobře rozmazávat, nebude zanechávat bily povlak, a zároveň bude cenově únosný. Tipy?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    RYBICKA: Imho není přírodní, dle toho, co jsem viděla. Což ale nic neříká o tom, jaká je, jen bude lepší se ptát v auditku o konvenční kosmetice
    RYBICKA
    RYBICKA --- ---
    Nejaky zkusenosti s kosmetkou Jafra? byla jsem u novy kosmeticky ktera mi ji hodne doporucovala (pouzila ji i behem osetreni a pusobila na me dobre. Ale zaroven ta znacka vypada trochu jako nejaky letadlo a je celkem draha...
    LULLABY
    LULLABY --- ---
    Konečně jsem našla make-up pro sebe, naprostá spokojenost! Dobře se roztírá, nezanechává mapy, redukuje vrásky, lehce kryje. http://www.sante-kosmetika.cz/kategorie/63/make-upy
    SISTA
    SISTA --- ---
    mate nekdo zkusenosti s kadernictvim v tomhle studiu? http://www.studiobio.cz/
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    _JULIE_: Tohle jsem měla a bylo to boží! S příštím tetováním budu chtít další balení, protože to byl fakt zázrak (pak mi to sebral muž na rozpraskanou pusu a taky chválil :D )
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    _JULIE_: Děkuju :) Dostala jsem instrukce a několikrát mi bylo zdůrazněno, že mazat mám opravdu tenkou vrstvu :) Asi do konce týdne dojedu s tím bepanthenem, když už jsem to na sebe plácla. Pak přejdu na kokosák, ať doma nemáme milion tub.
    _JULIE_
    _JULIE_ --- ---
    SMARTCHIN: Nebo v Praze Tattoo Supply je krém i přímo na tetování, přírodní alternativa, je sice něčím dobarvený, ale krom toho v základu OK, dávala jsem ho zákazníkům, kteří preferovali přírodní cestu a byli spokojení i já sama jsem ho používala a dobré.
    Tattoo Goo 9 g hojivá mast na následnou péči o tetování | Euro Tattoo Supply
    http://tattoo-supply.cz/cs-CZ/katalog-produktu/aftercare/621-tattoo-goo-original-mast-9-g/

    důležité ale vždy je příliš to s péčí nepřehánět, aby se tetování moc nedráždilo a když mazat, tak tenoučkou vrstvou. ( raději ještě píšu, i když na tohle ses neptala, takže pokud víš, omlouvám se za nevyžádanou radu :)
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    Ok, díky moc všem, kokosák mě nenapadnul :)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    SMARTCHIN: mazala jsem kokosákem nebo domácí konopnou mastí
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    SMARTCHIN: Kokosovej olej. A myla jsem Protex mydlem.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    SMARTCHIN: chvíli bych ten bepanthen vydržela a až se sloupou strupy, tak promazávat bambuckým máslem nebo měsíčkovou mastí
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    Napadá vás, čím mazat/mýt čerstvé tetování? Složení bepanthenu, ani těch speciálních desinfekčních krémů se mi moc nelíbí. Stejně tak ty sprcháče na to jsou samé SLS. Díky moc
    _JULIE_
    _JULIE_ --- ---
    máte prosím některá srovnání BioAroma a Havlíkova apoteka? Konkrétně mi jde o krémy.. měla jsem už několikrát od BioAromy na smíšenou pleť a byla jsem spokojená, ale ráda bych zkusila zas něco jiného, pokud to za to stojí :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam