• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    SA_KRA_: hele ja sem ted udelala zkusenost kdyz jsme byla za morem a zkousela minimalizovat, v ramci cestovani sem proste ani nemela prostor, a i ve spolecnosti se stresem mam uz pul roku ekzem kolem oci, a prijde mi ze mi teda plezt vyschla a pribyly vrasky. takze jsem rada ze sem se vratila ke svym vecem. mam suchou a citlivou plet.
    pouzivam micelarku, krem od alverde/bb krem a na noc argan olej. jinak dekorativku od alverde (krom tohio bb kremu)
    je dobry jit cestou jednoduchosti a prirodni kosmetiky, ale uplne vynechat cisteni i krem mi prijde velmi riskantni
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    moc dekuju holky! :) vsechno projedu, chapu, ze se to musi otestovat.

    jinak me dost navedla kamaradka, co prestala pouzivat oblicejovou kosmetiku uplne a ma nejhezci plet od puberty. ale tak ... geny, hadam.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    SA_KRA_: na tenhle typ pleti se mi nejvic osvedcily hydratacni emulze s kyselinou hyaluronovou. Bohuzel znacku co pouzivam (i+m) loni Biooo vyradili ze sortimentu. Ze znacek dostupnych v CR vim ze ma ted Lavera nejaky relativne novy hydratacni krem/emulzi (videla jsem vcera v nemeckem dm tedy; zkusila bych se podivat v Biooo v Kotve a v Country Life prodejne kosmetiky v Liliove).
    Oleje mi na obliceji zpusobuji velmi nezadouci rašení. Ale na telo jsou super.

    Na vlasy (jemne, ale barvim hennou a indigem) mi dlouhodobe vyhovuji sampony Logona, konkretne prvni myti - musim samponovat 2x jinak se mi vlasy neumyji, prvni sampon mi nikdy ani nepeni - koprivovy a druhe myti Gingko reparacni).
    Jinak prima funkcni vychytavka na vlasy od Alverde je suchy sampon v prasku (kdyz clovek nestiha umyt vlasy tak den dva to umozni fungovat i bez umyti).

    Na cisteni pleti mi vyhovuje taky uz dlouhodobe Lavera cistici mleko 2in1. Pokud budes pouzivat sminky, tak myslim, ze nebude uplne mozne najit vec ktera bude vyhovovat na cisteni obliceje a zaroven na myti tela.
    Jinak z bio sminku muzu doporucit: make-up a pudry Hauschka, korektor v tuzce Sante a tekuty od Logony, stiny Lily lolo, baze pod stiny Lavera, tvarenku Logona. Pudr od Alverde mi zpusobil totalne pupinkovate celo. Nekomu dost vyhovuji mineralni make-upy Lily lolo, ja se bojim presuseni a taky slozeni se mi uplne nezda, neni to bio tak to nechci na cely oblicej (stiny mi nevadi).
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    SA_KRA_: Osobní zkušenosti až tak nemám, avšak rada by byla :) šla po recenzích s tagem "zero waste" kosmetika.
    Snacha používá žitnou mouku jako šampón a dlouhodobě je fakt spokojená, říkala mi že to zabere víc času to vymýt.
    S tím zkusit si na vzorku souhlasím. Kdysi jsem si koupila právě bezobalový tuhý šampón od Lushe a byla to naprostá katastrofa, udělal mi z vlasů slámu a to i přesto, že jsem používala kondicionér.
    Masky na pleť se dají udělat z jídla :)
    A kolegyně mi dala recept na svůj deo: po lžičce - kokosový olej, kukuřičný škrob (maizena) a jedlá soda v prášku +/- kapku esencialniho oleje. Čekám až dodělám svůj sypký z Lushe a vyzkouším.

    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    SA_KRA_: Osobne rada na vlasy pouzivam Alverde, je to jedna z mala veci od nich, co mi vyhovuje. Samony jsem mela snad vsechny, nejvic mi vyhovoval nejakej pro rust vlasu a pak pro objem.
    Olej - treba hroznovej moc nezatezuje. Z mydel od LUSH mam rada Coalface, nevysusuje zdaleka tolik jako treba Fresh Pharmacy.
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    TABBY: Alverde znam a kupu toho mam, ale tim, ze toho chci fakt minimum, nevadi mi zainvestovat a rada bych neco opravdu co nejvic prirodniho :)
    (promin .))
    TABBY
    TABBY --- ---
    SA_KRA_: Co se tyka vlasovych mydel, tak tam radim nakup maleho vzorku a vyzkouseni. Mela jsem mydlo od Naturinky, a fakt jsme si nerozumely.

    Jinak mrkni do DM, maji radu Alverde, je to pomerne kvalitni a cenove dostupna kosmetika. Uvidis, jak ti to sedne. (Osobne mam rada Weledu, ale ta je cenove dost jinde.)

    (Ta tvoje nova ikonka, ta mi dava ;)
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    cau vsem, rozhodla jsem se (po dopotrebovani) zbavit co mozna nejvetsiho mnozstvi sminek, cisticich gelu, laku na vlasy apod. a to co pouzivat mit co nejvic eko bio hippie lesana .)

    Takze ocenim tipy na nejakou cistici vec na oblicej (mastna t-zona, sussi tvare), idealne nejake mydlo, ktery muzu vzit eventuelne treba i na telo? Libi se mi peelingova od Lushe, ale nevim, jestli moc nevysusuji.Na hydrataci bych rada nejaky olej, ale zase aby neucpaval pory.
    Na vlasy mam vyhlidly Urterkram, jestli existuje neco lepsiho na jemne, barvene vlasy - sem s tim .) Nemate nekdo ta vlasova mydla od St. Terriotry?

    vim, ze je to dost dotazu, jestli to tu uz probehlo, klidne me jen odkazte. Nebo posta. Dik!
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ORIKA: Souhlas s tim od Saloosu :). Pro me pecka, Nobilisovej me umastil a ulepil. A taky mi smrdel.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MART1NKA: škoda škoda
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ORIKA: Ne :). Praha 5 či 2 :))
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    LIMONADA: měla jsem oboje a víc mi vyhovoval ten Saloos, přijde mi jakoby gelový, zatímco Nobilis vodový a ač mám pleť se sklonem k maštění se, tak po tomhle se objevily náznaky loupání..po Saloosu to bylo v pohodě
    MART1NKA: já tuhle micelárku miluju, moje pleť si po ní lebedí...ale ty asi nebudeš z Brna, že?
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    LIMONADA: zkusenost s hyal. serem mam jen od Nobilise, avsak stipe, kdyz mam nejakym zpusobem rozhasenou plet (spaleni/presuseni/odreni...) a je to prijemne serum na moji normalni-smisenou-mastnou plet. Nanasim v zasade jen vecer a nejradeji v kombinaci s olejem. Dobre mi hydratuje a zklidnuje.
    Na suchou citlivou plet, tu psala RACHEL: ze se neosvedcilo.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    LIMONADA: Ktoru micelarku mas? Ja tu mam jednu a nepouzivam ju, nevyhovuje mi. Dam ju niekomu zadarmo.

    Je to tato:
    SO´BIO Bio micelární voda čisticí aloe vera 500 ml - Lékárna.cz
    https://www.lekarna.cz/...g-69tJy84N8BEiQAffAwqgUNX-0uyis4x5ODqL9YJW41wuaqquAKIw7ZCN0x6IUaAiir8P8HAQ
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    a pak bych chtěla poděkovat za doporučení na SoBio BB cream. zakoupila jsem spolu z uz vyzkousenou micelarkou s oslím mlékem a jsem naprosto spokojena=)

    takže SoBio micelárku i BB cream vřele doporučuju (mám suchou a hodně citlivou pleť)
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    dotaz - zkušenosti s hyaluronových sérem od saloosu? koupila jsem ho, ale potom jsem našla blbý recenze, tak zvažuju jestli radši nezvráti a nezkusit to od nobilisu, který má imho trochu lepší složení

    Složení saloos: Aqua, Pentylene glycol, Sodium hyaluronate, Panthenol, Glycerol, Biosaccharide gum-1, Sodium levulinate, Sodium anisate, Glyceryl caprylate

    složení nobilis: Složení: Aqua, Sodium Hyaluronate, Panthenol, Equisetum Arvense Extract, Glycerin, Potassium Sorbate, Phenethylalcohol

    díky za info pokud se v tom někdo vyznáte, nebo máte zkušenost
    WEN
    WEN --- ---
    v neděli 16. července s Petrem Kasabovem

    Kvalitní fytofarmaka pomáhají vyléčit i nejzávažnější onemocnění.
    Petr Kasabov, Kvalitní fytofarmaka | CESTY K SOBĚ - internetová televize
    Petr Kasabov, Kvalitní fytofarmaka | CESTY K SOBĚ - internetová televize
    http://www.cestyksobe.cz/petr-kasabov-kvalitni-fytofarmaka/5336

    Aquapalace Hotel Prague - Rodinný & Wellness Hotel Praha
    http://www.aquapalacehotel.cz/
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    GRETKA: děkuji:) ahaaa to nás i napadlo..ale že to dr.nepoznala.. no tak fajn, díky, nebudu ho zbytečně matlat ;)
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    KACHITA: Dík za foto, blahopřeji ke krásnému miminku. To je typické novorozenecké akné! :) Trpí na něj cca 20% novorozenců. Hlavně nevymačkávat, nedřít, nevystavovat slunci. Je to způsobené hormonalními změnami ke konci těhotenství a mizí to samo do dvou měsíců věku.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KACHITA: jenže na to aby se usídlila potřebuje aby sebeochranná funcke pokožky byla oslabená - nemocí, stresem, používanou kosmetikou, alergií a nebo vším dohromady.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam