• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    MAR_TINA: Mám to hodně podobně, možná by ti mohl sedět taky Urtekram :)
    Dneska prošel zatěžkávací zkouškou (hodně zařizování a pobíhání z tepla do zimy, na závěr dne svižné prolezení dvou obchodů v kabátu a se šálou na krku) a dobrý, po nějakých 11 hodinách jsem se trošičku cítila jen při přičichnutí zblízka.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Když mi běžně nestačí dámská rexona a kupuju si pánskou, tak asi na poli hodnějších deodorantů nemusím ani zkoušet orat, co?
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    MASOO: Jj, nebo Econea ho má teď ve slevě (stejně jako všechno ostatní od Urtekramu).
    Urtekram Deodorant roll-on s růží BIO (50 ml) Z nejlepších přírodních surovin | Econea.cz
    http://www.econea.cz/urtekram-deodorant-roll-on-s-ruzi-bio-50-ml/

    a nejen růži!

    Výsledky hledání - "urtekram deo" | Econea.cz
    http://www.econea.cz/hledat?q=urtekram+deo&do=searchForm-submit
    MASOO
    MASOO --- ---
    KLARIN3TT: Ponio bude muj dalsi pokus
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    KLARIN3TT: Urtekram je ve skle, plastové je víčko a kulička.
    KLARIN3TT
    KLARIN3TT --- ---
    A co nějaké domácí patlimatli deo, nemá někdo aspoň trochu fungující recept? Zkouším koko olej, Tea tree a soda,jenže mi dost vadí mastnota oleje a ta soda štípe :(
    Tenhle Urtekram je v plastu?
    A zkoušel někdo ten od Ponio?
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    Já teď poslední dobou v přírodní kosmetice moc nejedu, vlastně mám přírodní jen péči o pleť (růžovou vodu+skvalen/šípkový olej), třeba od šamponů jsem už skoro úplně upustila, protože mým vlasům vysloveně škodí.
    ALE: objednala jsem si pár věcí od Urtekramu, mezi nimi i deo roll-on s vůní růže (ještě tam mám denní krém bez parfemace a šampon Rasul, zatím nevyzkoušené).
    Předem je třeba říct, že se potím docela dost, nejen v létě, ale i při stresu nebo ve vytopené místnosti v tričku s dlouhým rukávem. I s běžnými nepřírodními antiperspiranty se mi občas stane, že najednou úplně nevoním nebo mám vlhký flíček.
    A tohle (zatím) světe div se funguje! Voní krásně, nepotím se prakticky vůbec, jediná nevýhoda je, že je při nanášení dost mokrý a musím chvilku počkat, ale jinak jsem dost nadšená. Na léto stačit nejspíš nebude, ale na tohle období super.

    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    HELLENKA: ja ho navlhcuju
    MASOO
    MASOO --- ---
    HELLENKA: no neni to uplne hladka aplikace, ale nevadi mi to...
    Ale teda koukala sem dneska, ze ten balzam na rty mizi fakt rychle:/
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    MASOO: ten Biorythme jsem si taky poridila, ale docela mi vadi, jak je tuhej - pri aplikaci me celkem dre ./ ... tebe ne, nebo ho nejak nahrivas treba ? :)
    ANGIOLETTO: az na ten Phenoxyethanol :/
    MASOO
    MASOO --- ---
    SAT_ANN: tak lotos mi moc nevonel... ale na sobe sem ho nezkousela
    ale dik;)
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    MASOO: Pokud chceš R+E v neutrální vůni, doporučuju Indickej lotos. Jinak za mě taky žádnej zázrak co se výdrže týká, a to patřím mezi lidi co se málo potí.
    BIOOO.CZ - RaE Přírodní krémový deodorant s vůní indického lotosu 15 ml dřevěný obal
    https://www.biooo.cz/prirodni_kremovy_deodorant_s_vuni_indickeho_lotosu_rae-p-9557.html?

    Dobrou zkušenost mám se sprejema. Citronová Weleda a Sportuique - divoká růže. Oboje bohužel dost výrazně voní.
    MASOO
    MASOO --- ---
    IDENTITY: nz;)

    Ještě by mě zajímala zkušenost tady s tím krystalem
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    MASOO: Díky za report!
    MASOO
    MASOO --- ---
    další report... co jsem vyzkoušela za deodoranty



    R+E přírodní deo, velkej zázrak podle všech, máme ho v práci taky, očichala sem si testery, ale nezkoušela ho, protože bych ho stejně patlala přes jinej. Takže sem ho pak po několika neúspěšných pokusech konečně zakoupila a tedy zázrak se nekonal. Možná sem náročná, ale nefungovalo to podle mých představ. Vadil mi "mokrý" pocit, aplikace taky není z nejpohodlnějších, nevydržel funkční ani půl dne (pracuju v obchodě, takže někdy jen postávám, ale někdy dost pobíhám a je tu vcelku teplo, ale zas nijak náročný podmínky tu nejsou.... slyšela sem kolegyni, že prej "jedna slečna s ním běžela maraton" no...ehm:D)
    Taky mám problém s různými neobvyklými vůněmi, dávám přednost jednoduchým a "čistým", takže mě trochu rušila (vybrala sem vanilku a orchidej, je možný, že jiná by byla příjemnější) a tlouklo se mi to s parfémem. Ale to může být opravdu jen můj problém, dost často mi vůně voní a pak konkrétně na mě vadí.


    Biorythme - dostala sem od ID Brusinka malé balení citrónové meduňky, nejdřív sem byla nadšená, posléze nadšení opadlo a začla sem ho kombinovat s krystalem, protože ne dycky mi stačil. Ale jinak zatím nejlepší. Ovšem vlhký pocit díky kokosovýmu oleji vytváří taky. A teď mě nějak omrzela ta vůně, ale mám i bezparfémovaný a můžu se k němu vrátit.



    ten sem koupila jako první, mají ho i v DM (překvapivě dražší než třeba v Bioday v DBK na Budějovický), za mě totální propadák.
    Nevydrží, nevoní, ani s krystalem mi nestačí.



    Alverde limetka a šalvěj tuhý -
    rozmýšlela sem se dlouho, tušila sem, že asi nebudu spokojená, ty tekutý od nich mi nikdy nevyhovovaly, navíc ty vůně mi nesedly.
    Nakonec to neni tak špatný, ale používám ho jen doma o víkendu.

    Tolik můj subjektivní názor.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    LADY_MYSKA: to jsem dělala dřív taky :) 1/3 olivového oleje, 2/3 vody. Zřejmě se k tomu vrátím, jen jsem úplně zapomněla, ze jsem to delavala :D
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LADY_MYSKA: já už pár let nepoužívám na odlíčení nic jiného než obyčejný mandlový olej. ani ho s ničím nemíchám, prostě namočím obličej vodou, nakapu pár kapek do dlaní, rozmatlám po obličeji a setřu žínkou namočenou do teplé vody. Žínku hned po použití vyperu a je to, ani nepotřebuju šít žádné spešl ubrousky :)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    HUDOUS_ML: zrovna jsem se bavila s pani, ktera si na odliceni velice pochvaluje olej. Doma si nasila frote ubrousky na odliceni, do pulky lahvicky da olej ( co ma po ruce olivovy atd atd.) a doleje vodou, pred aplikaci zamicha a u ni spokojenost obrovska.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    MART1NKA: mýdlo dávám pouze na odliceni, na oči. Ale souhlas, ze je to zimou, spis me tam ale dráždí bunda/sala. Zkusím weledu, děkuji :)
    IKA
    IKA --- ---
    HUDOUS_ML: V zime si pridávam do normálneho krému trochu oleja (napríklad arganového).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam