• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    děkuju za reakce. Já jse trochu vyprchala a rozmazávat dál to nebudu na jejich fb nebo jejich nadřízeným. Ale nákupům tam se už vyhýbat teda budu.

    Ale jako mimoňky obě značný. Kupovala jsem mejdlo, barvu na vlasy a 3 sirupy Welleda s tím, že mají akci 3 za cenu 2ks, nákup asi za 930Kč. Mám v hlavě docela kalkulačku, cena se mi nezdála, ale zaplatila jsem, s tím, že jsem věděla, že tu slevu mi tam dali. Jenže mi naúčtovali ten sirup kus za 299kč místo 254Kč, jako to bylo na cenovce pod sirupem, což i se slevou dělalo skoro 100kč rozdíl na výsledným účtu a toho jsem si právě všimla. Šla jsem za to pokladní/vedoucí směny, která už stála u regálu a něco řešila s druhou, právě vedoucí prodejny. Říkám, že ta cena u sirupu nesouhlasí, že mi namarkovali výrazně vyšší, než je na regále a ta vedoucí prodejny se na mě unyle podívala a říká: a chcete, abych to řešila? (facepalm mocnej).
    tak vezmu do ruky sirup z regálu k pokladně, aby ho mohly nascanovat a zkontrolovat cenu, obě jdou na pokladnu taky, dávám jím účtenku, ony ji kontrolují a říkají, že sorry, že na regálu je blbá cena a jejich cena je opravdu 299kč. Tak říkám, že teda všechny 3 sirupy vrátím, vyložila jsem nákup na pult.
    Ony čumí na účtenku jak sůůůvy a nakonec z pokladny vytáhnout 897Kč a dávají mi je. Tady jsem zaváhala nad zjevným a jednoduchým řešením problému, protože moje morálka mi nedovolila ty prachy vzít a odejít a mít radost. Ale zasloužily by si to.
    Místo toho jsem se jich zeptala, jestli to myslí vážně. Koukaly. tak jsme jim řekla, že mají akci, 3 za cenu 2ks, takže mi asi vrací špatně. Koukaly jako sůůvy. Pak řekly, že mi teda přece vrací za 3 sirupy. Další facepalm.
    Tak jsem jim ukázala položky na účtence, že jsem platila tolik a tolik, že tam mám barvu za 250kč a mejdlo, aže teda asi ty tři sirupy nestály 897kč. Čuměly dál. Vůbec se nechytaly. Asi představa, že ony mi daly 3 sirupy a vyúčtovaly mi podle pravidel akce 2, a tudíž já jim vracím 3 sirupy, a ony mi mají dát peníze za 2, byla prostě nad jejich představivost.
    Tak jsem jim řekla, že by si měly procvičit matematiku základní školy, sčítání, odčítání a násobení, vrátila zaplacený nákup do tašky, nechala ležet peníze, sůvy čuměly dál, a odešla jsem.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    MASOO: A pracujes kde?
    MASOO
    MASOO --- ---
    MAR_TINA: jo najde..... i když už vůbec nechce dělat v obchodě:D
    A to teda máme podmínky o dost lepší.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ISCH: Ja nastesti nedelala primo v obchode, ale pracovala jsem pro web, takze to bylo o necem jinym, ale stejne jsem do toho videla bliz a veci jako “etictejsi” pristup k zamestnancum se fakt nekonaly.
    ISCH
    ISCH --- ---
    MOODYCAT: Mě to stačilo dva měsíce.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ISCH: Ja tam pracovala dva a pul roku a pristup zamestnavatelu je teda na facku. Taky mi to vzalo chut tam nakupovat.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAMARIX: tam bude mechanismus - vždycky se najde nadšenec do oboru ochotný to dělat. Narozdíl od běžného obchodu bez "přidané hodnoty".
    ISCH
    ISCH --- ---
    TAMARIX: Tak třeba se tam od dob, co jsem se kolem toho motala, něco změnilo (optimista ve mě)... Nicméně je to jeden z důvodů, proč se snažím nakupovat jinde, než v Biooo.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    ISCH: Tak to mi přijde dost strašidelný, na to jaký se v tom musí točit peníze a že by tenhle obor měl být z principu celý pojatý nějak víc eticky.. Ach jo. :-(
    ISCH
    ISCH --- ---
    MASOO: Přičti si k tomu plat asi 80 na hodinu (a ještě ne oficiálně) a už je to zralý na úvahu, jestli nejít smažit kuře do KFC.
    MASOO
    MASOO --- ---
    ISCH: dost často tam od nas posilam lidi, pro veci, co nemame a tak sem se tam byla podivat minuly týden. Dost hrozny prostredi a musejí to tam mit sileny....milion produktu, lidi, uniformy, eshop, hudba z kotvy....
    ISCH
    ISCH --- ---
    GUDRUN: Copak Ti provedla? A kdo tam byl? Ono se tam lidi dost točí (podmínky - nejen ale hlavně ty finanční - tam jsou dost na houby), včetně těch vedoucí.

    A občas tam bejvaj jako zajímavý... Lidi.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    GUDRUN: mam u nich zatim jen dobre zkusenosti, ale bezne kupuji dve nebo max tri veci, nekdy jen jednu, tak to neni az tak narocny na mozek ;)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    jsou v biooo takový ezomimoňky normálně nebo sem mela smůlu na extra dávku? přitom to byla vedoucí prodejny a vedoucí směny! az se uklidnim, tak to sepisu a poslu stížnost. myslím, ze majiteli obchodu by se vyplatilo poslat je na kurz matematiky pro základní školy.
    MASOO
    MASOO --- ---
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    ELIZHANNAH: Zkus Naturinku, ma i mensi baleni na vyzkouseni.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ELIZHANNAH: vygooglovala jsem http://www.econea.cz/friendly-soap-prirodni-mydlo-na-na-telo-i-vlasy-na-cestovani-95-g/ a http://www.econea.cz/friendly-soap-prirodni-mydlo-na-vlasy-levandule-a-pelargonie-95-g/, složení je následující:

    u prvního z těch dvou mýdel:
    Sodium cocoate, Sodium olivate, Aqua, Sodium castorate, Aloe barbadensis (aloe vera) leaf juice, Lavandula angustifolia (lavender) essential oil contains linalool, Cymbopogon schoenanthus (lemongrass) essential oil contains citral, geraniol, limonene, linalool Melaleucs alternifolia (tea tree) essential oil, Mentha piperita (peppermint) essential oil.

    a u toho druhého mýdla:
    Sodium cocoate, Sodium olivate, Sodium castorate, Aqua, Lavandula angustifolia (lavender) essential oil contains linalool, limonene, geraniol, Pelargonium graveolens (rose geranium) essential oil contains geraniol, citronella, linalool.

    Vyznáte se někdo ve složení? Může to na základě toho složení být na pokožku i vlasy OK, nebo to bude zbytečně vysušovat a z vlasů to udělá koudel?
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Hledám tuhé mýdlo, se kterým bych si mohla umýt tělo i vlasy (mám dlouhé). Existuje nějaké určené i na vlasy, se kterým byste měli pozitivní zkušenosti?
    PETRONELLE
    PETRONELLE --- ---
    VERONIKAEMA:ano, Ondrej je moc sikovnej.
    PETRONELLE
    PETRONELLE --- ---
    VERONIKAEMA: jestli beres jako okoli i Ostravu, tak Felix Atelier/Ondrej Horvath/Oway
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam