• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    TABBY
    TABBY --- ---
    MVEK: Na mimina se používá bio sezamový, mandlový či meruňkový olej. Na vlhkou pokožku, samo.
    Jinak teda nevím, zda na loupání pomůže mastné, zda by nebylo lepší hydratovat. Dobrou dětskou kosmetiku dělá Weleda (jejich krém na opruzeniny nemá konkurenci). Dostupné například v DM.
    Pokud máte v rodině sklon k ekzémům, neváhej a navštiv pediatra nadplan. (Si nějak nevybavuji, že by se mi děti nějak loupaly.)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    MVEK: predne bych asi obradne spalila tuhle knihu a nebo darovat nepriteli. Ne vazne, co odbornik, to nazor a predne bych si ujasnila, jakou cestou chci jit a pokud cestou chemickou, tak asi najdu v knize partaka, pokud prirodni asi by mi nebyla moc k uzitku.

    pouzivala bych bambucke maslo a nebo detske telove maslo.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Chtěl bych se poradit ohledně mazání loupajících se částí těla u dvoutýdenního mimina.
    Odborník (MUDr.) v knize o mateřství píše:
    "Celé tělo můžete potírat slunečnicovým nebo minerálním olejem. Masti použijeme až později. Olivový olej izolovaně také nepoužíváme. Na zadeček a do oblasti plenek je podle mého názoru nejvhodnější tzv. Podolská mast s obsahem rybího tuku. Vhodný je i Panthenol."
    Pak ještě uvádí, že později po měsíci nebo víc už oleje nestačí a jet třeba sáhnout po masti a poradit se s lékařem o volbě.

    Pediatra uvidíme až za dva týdny, takže do té doby bychom rádi ošetřovali ty loupající se nárty a ruce. Na nárt asi neuškodí ani použít trochu té masti s rybím olejem, kterou nějakou udělanou z lékárny máme ještě z porodnice. Ale na ruce se ji bojím dát, zejména díky nápisu "neužívat vnitřně". Slunečnicový olej bych zkusil, ale asi nemám žádný lisovaný za studena, navíc máme už docela starý, takže ten radši na ruce taky nechci dávat, leda koupit nový.

    Ale našli bychom doma třeba bio jojobový olej (s přídavkem vitamínu E), nebo bambucké máslo a kokosové máslo.
    Poznámku o olivovém oleji v citaci výše jsem nepochopil, jako že se nemá používat samotný...?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MVEK: to je takový test netest
    já se přirozeně snadno opaluju do hněda se žlutým podtónem a letos jsem byla opálená dost už v půlce června, protože se hodně pohybuju venku, v jakoukoli denní dobu (hodiny denně) a také chodím plavat na otevřené koupaliště. Nemažu se ničím a nespaluji se. Takže pokud bych provedla test jako tenhle pán, vyšlo by, že se potřením oleji nespálím. Jenže co lidi s jiným typem pleti?

    *V půli června jsem si občas začla mazat ruce a obličej faktorem 30 (menší vybrané značky neměli), abych nebyla extrémně moc tmavá, to už není hezký.
    MVEK
    MVEK --- ---
    WITCHIE: Tohle je krásná ukázka protichůdných informací, protože jsem už před časem četl rozhovor s pánem od Salusu: https://www.certifikovana-prirodni-kosmetika.cz/rostlinne-oleje-maji-spf/ , který minimálně malinový dementuje a naopak třeba https://centrumesence.cz/testoval-jsem-prirodni-opalovaci-oleje-na-vlastni-kuzi-jak-to-dopadlo/ kde někdo tvrdí, že odzkoušel tyto oleje a fungovalo to (ale článek propaguje konkrétní výrobky ke koupi).
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    MASOO: krome malinoveho a mrkvoveho jeste rajcatovy, buriti, a karanja (ale ten se nemuze pouzit cisty, musi se michat, muze ho byt ve smesi max 80% ale spis min, a citliva kuze na nej i tak muze blbe reagovat; jinak sam o sobe ma udajne faktor az kolem 20-25)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    MASOO
    MASOO --- ---
    RASTABERRY: Arganeol od Sagrada Natura - neni citit vubec!

    ELIZHANNAH: a je nejaky olej se silenjsim UV filtrem? Nebo cim se mazat, abych se nespalila? Kdyz nechci chemii ani kremy.
    RASTABERRY
    RASTABERRY --- ---
    MART1NKA: No to mi vraveli, ze to je taka silnejsia varka - ale ona neni silnejsia - ona je , ze pepek namornik na druhu.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    RASTABERRY: já používám radši jojobový. Má nenápadný pach, oxiduje velmi velmi pomalu, navíc má i nějaký ten minimální UV filtr (asi 5), za mě dobrý.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    RASTABERRY: Ja ho mám tiež a nesmrdí. Asi je to blbá várka.
    RASTABERRY
    RASTABERRY --- ---
    Arganovy olej - nobilis tilia - 100ml intenzivne smrdi ako hnoj (ano viem tu story o kozach), v biooo mi bolo povedane, ze to je pre jeho prirodnost a teda ho nemozem vratit (kozy inac tie unescom chranene arganove stromy nicia a zaroven je takyto olej menej kvalitny). Tak len pokial nie ste ako moja babicka(, ktora milovala hnoj a museli sme sa vzdycky dakde zastavovat pri poli, aby sa nadychala,) tak toto urcite nebrat - nie som citlivka a vobec to nerozdychavam. A plus ak mate nejaky tip, co s tym ine, dajte vediet. Som blba, ze som si kupila rovno 100ml, ale vobec som to necakala. Ostatne bio arganove vonali vzdy jemne zeleno-orieskovo.
    MASOO
    MASOO --- ---
    Napatlala jsem si na hlavu bahýnko, umyla, opláchla kyselým oplachem a voilá, ono to funguje! Jsem nadšená a zároveň mám opravdu hipísácký pocit spojení se svým tělem, s přírodou, s vesmírem… Ne fakt, ten pocit, že si mohu mýt vlasy jílem a funguje to, je naprosto nepopsatelně okouzlující.

    Tak to je hlína! – Bez popelnice
    http://bezpopelnice.cz/tak-to-je-hlina/#more-480
    MASOO
    MASOO --- ---
    Pro začátek - Holky bez silikonů – domácí kosmetika, suroviny, kurzy, recepty.
    http://holkybezsilikonu.cz/
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    AUJA: Ja nedam dopustit na Olgu Nohacovou, ted nove sidli v salonu Bozsky v ulici Na Zderaze. Pouziva Nobilis. (Stranky ma tristni, ale jako kosmeticka je super) http://www.kosmetika-relax.cz/index.php/28-2/
    AUJA
    AUJA --- ---
    Ahoj, prosím o doporučení na dobrou kosmetičku na čištění pleti (ideálně Praha 2/3).
    ISCH
    ISCH --- ---
    MASOO: Hele kdyztak mi napis do posty ;)
    MASOO
    MASOO --- ---
    MOODYCAT: a taky by to mohlo zajimat meho ex-sefa, majitele World vegan, protoze od nich dost kosm. a drog. bere.... a ten narozdil od nich pristupuje k zamestnancum az mozna moc dobre
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MASOO: No ja tam obcas nakupuju kvuli vyberu zbozi, ale obecne se jim snazim vyhybat.
    Pracovala jsem tam asi tri roky, nastesti vicemen externe/z domova, ale slysela jsem toho dost.
    MASOO
    MASOO --- ---
    MOODYCAT: ne, zajima me, kde ne/nakupovat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam