• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    WITCHIE: jo, já pár holek znám :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MASOO: zkoušela jsi tu mouku? Smývá se mnohem lépe než jíl, pokud bych měla jít do no-poo na cesty, tak asi do ní :)
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    A vy znate osobne nekoho, kdo by s timhle dlouhodobym nemytim mel fakt hezke, (idealne leskle), ciste pusobici (dlouhe) vlasy? Ja tedy ne, vse co jsem videla bych na hlave mit nechtela
    MASOO
    MASOO --- ---
    mouku ani nahodou, jsem na cestach
    jil sem zkousela a byl to opruz
    sodu sem mela
    zkusila sem to na odmasteni, slovo detox mam odsud
    „No poo“ | jinovysvet.cz
    http://www.jinovysvet.cz/prirodni-krasa/no-poo/
    a uprimne mi to zcela nevyhovuje, takze zkusim proste vodu, vodu, vodu, cekat, cekat.... a snad se srovnaj samy

    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ZUZKAOU: ale fakt žitnou a dobře vymýt, jinak hrozí kousíčky těsta ve vlasech i po usušení a rozčesání vlasů.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LADY_MYSKA: tak zrovna z vlasů se dá omýt co se na nich usazuje :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MASOO: když už, tak jíly a nebo žitnou mouku. Soda dost narušuje prostředí pokožky hlavy a vysušuje vlasy.
    AZTEC_MIA
    AZTEC_MIA --- ---
    GUDRUN: Dzoudy by mel mit, ma i eshop (maji eo Nobilis), tak se to da objednat na jistotu.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    nemáte tip, kde koupím na trase Nám bří synků - Flóra aromaolej geranium? myslela jsem, že mám, ale je to ylang ylang, co tu mám :-/ několik obchodů mě napadá, ale sotva se valím, tak nechci naslepo (zdravá výživa Herba u Nuselské radnice, Bioobchod na Nuselské, Country Life na Vinohradské, čajovna u Džoudyho a pak je jedna nějaká alternativní prodejna hned u zastávky tramvaje Muzeum - netušíte, kde by to mohli mít? )
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    MASOO: proc jsi volila tuhle cestu? Na co je dobry detox pro vlasy?
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    MASOO: detox, achjo
    MASOO
    MASOO --- ---
    tak sem najela na "no poo" metodu.... zacla sem jedlou sodou a octem na detox, uvidime, jak to bude vypadat s ubiranim sody
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    vím, že už tu loni i předloni byl podobný dotaz, ale máte nějaké "nové" zkušenosti s kosmetikou Hristina? Konkrétně třeba s parfémy?:
    Přírodní parfém frey pro ženy 30 ml | Hristina - přírodní kosmetika
    https://www.hristina.cz/-parfem-frey-pro-zeny-30-ml-e101208.htm

    TABBY
    TABBY --- ---
    Dočítám starší čísla časopisu DOBROTY, který vydává Countrylife. V loňském letním vydání mají několik stránek o olejích, jak v kuchyni, tak v kosmetice. Na str. 36 - 37 vysvětlují, jak to je s ochranným faktorem u rostlinných olejů a tamtéž se vyjadřují k zápachu u arganového oleje. Vřele doporučuji prostudovat (celé číslo lze stáhnout jako PDF).
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GRETKA: dekuju za vysvětlení. mám rafinovaný mandlovy máslo, který mi moc vyhovuje na mazání pro me. a mám i bio mandlovy olej, ale ten pouzivam jen jako příměs do krémů třeba s bambuckym nebo kakaovym máslem, protože oleje mi nejsou tak příjemný při aplikaci. ale pro mimino teda lépe ten bio mandlovy holt, i když teče. když bude potřeba :-)
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    GUDRUN: V olejich jsou dve zakladni chyby co se daji udelat - pouzivat ten za studena lisovany - "panensky" = virgin - olej na smazeni a nebo zase ten za studena lisovany ve studene kuchyni, ale v nebio kvalite. Proc? Protoze, kdyz ho pouzijes na smazeni tak se ti prepali a misto toho aby ti prinesl jen plno nutritivne zajimavych prvku, tak ti prinasi i rakovinotvorne latky. A kdyz vezmes ten nebio tak si lejes na salat nebo na chleba i ty pesticidy. Kdyz se rafinuje, prijdes o nektere ty nutritivne zajimave prvky, ale vycistis ho a muzes s nim i smazit (cca do 200°C), takze rafinace je zajimava. Hlavne kdyz chces pouzivat jen jeden olej. Ted pisu o klasickych olejich typu repka, olivac ci slunecnice.
    Kdyz se zacnes zajimat o oleje, dojde ti, ze je mnohem zajimavejsi pouzivat vicero oleju, s tim, ze kazdy ma jine vyhody. Kdyz chces smazit na panenskem oleji tak jde pouzit kokosak, palmac, nebo arasidovy, co panensky se mi jeste nepodarilo sehnat. Ve studene kuchyni jsou zajimave vlassky, lneny, liskovy, ale pro chut i treba pistaciovy ci mandlovy.
    U maleho mimca, je kuze dost propustna, keratinizace je jen castecna. Takze kdyz na nej lejes olej, tak to trosku je, jako by jsi mu davala najist. Tudiz nejlepsi je pouzit za studena lisovany z ekologickeho zemedelstvi. Kdyz ho nemas po ruce, respektive mas hluboko do kapsy, tak z meho pohledu je lepsi pouzit rafinovany nebio.
    U dospelaka to hraje mensi roli, protoze tvoje kuze uz je naprosto bezpecne keratizovana = ma na sobe ochranou vrstvu & bakterie co nam pomahaji se chranit infekcim kuze. Takze toho projde mnohem mnohem mene a efekt je hlavne "ve vrchni vrstve kuze" jak vsude ze zakonu pisou.
    Kdyz koupis bio a zaroven rafinovany, tak je to non sense. Kupujes neco co melo vynikajici kvalitu na zacatku a bylo to poniceno pro vetsi teplotni stabilitu.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GRETKA: prosím, moc nerozumim te části, ze rafinovaný bez loga eko je OK. Co je rafinace jako taková vim, ale co se v případě rafinace tehle olejů odstraní a co zůstane, to nevím. mám nakoupeny mandlovy rafinovaný, mazu se tím dost, tak bych mela rada představu. diky
    MVEK
    MVEK --- ---
    GRETKA: Jasně, zatím myjeme jen řepíkovým "čajem" a případně bychom použili jen nějaké to "přírodní" mýdlo, co má ve složení základní suroviny (např. saponifikovaný olivový olej, mořská sůl, voda).
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    MVEK: a proc to pises tady a nejdes radeji za doktorem. Jsi na internetu
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    MVEK: Jo, bud rafinovany z normalniho zemedelstvi nebo za studena lisovany z eko. Autor to nejspis mysli tak, ze ten olivovy muzes smichat s tim slunecnicovym nebo mineralnim. ;) Avsak uplne jasne to nenapsal :)
    Jinak jeste bych dodala, ze oleje staci i po mesici, hlavne kdyz se vyhnes drijakum typu myci gel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam