• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LEJIMADA:

    1. rozčesávat jedině za mokra, ne za sucha. A to hřebenem se širokými zuby. Za sucha jedině prsty. Když je to moc zacuchané, tak namočit, dát kondicionér, rozčesat, spláchnout a nechat uschnout. A nebo používat nějaký bezoplachový, jen to namočit, napatlat, rozčesat a nechat uschnout.

    2. po každém mytí hydratovat nějakým superhydratačním kondicionérem. Použít ho dostatečné množství a nechat na té hlavě alespoň 10 minut. Ale klidně i déle. Opatrně rozčesat, když je na tom ten kondicionér.

    3. použít kyselý oplach a ideálně poslední splachování provést studenou vodou. U toho ovšem malé dítě může dost protestovat, protože kyselé štípe v očích a studená je studená.
    4. do mokrých vlasů do konečků vetřít kokosový olej a nebo nějaký bezoplachový balzám a pak ještě jednou rozčesat a nechat uschnout.

    Pokud budou vhodnou péčí dostatečně hydratované, nebudou se cuchat a vážně je nebude potřeba kartáčovat dvakrát denně.

    Extrémně šikovný kadeřník, který opravdu umí stříhat kudranté vlasy (v našich končinách jich moc není) umí udělat takový střih, který úpravu zjednoduší. Určitě to chce pravidelně odstříhávat nejpřerušenější konce.

    V ideálním případě chceš udělat nákupní výlet do země, kde je daleko více lidí s hodně kudrnatými vlasy a nakoupit kosmetiku tam.

    Nějaké české tipy zde http://dlouhevlasy.cz/top-tema/top-tema-vlnite-a-kudrnate-vlasy.html

    no a pak chceš na youtube hledat videa s klíčovými slovy kids a natural hair

    KIDS QUICK Natural Hair BRAID OUT + NIGHT ROUTINE | Naptural85
    https://www.youtube.com/watch?v=FNXsASBQ2Ms&list=PLPQHcQrUS6BsABIsBgszenGNKBLArQsji


    Detangling Curly Hair After a Few Days of it Being Out | Curly Hair Care
    https://www.youtube.com/watch?v=xmXi0LhqxzI

    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    TAk ještě jednou a celé:
    Dr.Hauschka CZ/SK
    Náš dárek pro vás

    to je 20% sleva na veškeré běžné přípravky Dr.Hauschka včetně dekorativní kosmetiky jak v našem eshopu www.yinyang.cz, tak i v prodejně Dr.Hauschka Store + Studio v Praze, kde můžete vše vyzkoušet a nechat si poradit.

    Sleva platí od pondělí 5. do soboty 10. listopadu.
    Pro objednávky v eshopu je podmínkou platba bankovním převodem a magické číslo "20", které uveďte při objednávce do poznámek.

    Přejeme Vám příjemné vybírání
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    MARIPOSA: omlouvám se, jejich eshopu, stránky www.yinyang.cz a nebo také v jejich kamenné pobočce v Praze (revoluční ulice myslím) :) koukni na jejich facebook tam je toho více :)
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    LADY_MYSKA: Diky moc, ta akce prichazi jako na zavolani, potrebuju doplnit zasoby :D
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    Ahoj, Dr. Hauschka má 20% slevu od 5 - 10. 11 :)
    TABBY
    TABBY --- ---
    GRETKA: Barvené vlasy, jakož i šedé vlasy osidlují zcela v pohodě. Vyzkoušeno za tebe. :-)
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    SMARTCHIN: nejvíc moc díky.. od nich jsme měli několik kosmetik, než jsem ji začala páchat sama a přestala tudíž kupovat.. alespoň udělám po letech objednávku na econee :)
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    LEJIMADA: Prijde mi prima sprej Morning Haze od Urtekram, ale je to drazsi zalezitost.
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    GRETKA: já taky pracuju s dětmi a tak si už po těch letech o vších nedělám iluze ohledně jejich netečnosti k obarveným vlasům/teatree olejíčku za ucho/staženým vlasům etc.. Jsou to mrchy odolný :D
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    LEJIMADA: Nevyžádaná rada, ale třeba ji oceníš. Pracuji s dětmi a od kolegyní jsem se dozvěděla, že vši nemají rády barvené vlasy. Tak jsem googlila a našla, že stačí i bezbarvá henna. Takže možná jí chceš obarvit vlasy bezbarvou hennou a pak udělat dredy :)))
    Jinak u afrických vlasů u dětí, co jsem právě v práci viděla, to většinou řeší copánky, což je takový mezistupeň mezi culíkem a dredy.
    TABBY
    TABBY --- ---
    LEJIMADA: Foto, prosím! My, co máme na hlavě pár rovných chlupů, bychom si potom takové senzační vlasy přestali přát. :)
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    TABBY: no právě.. dvakrát denně nastříkat a rozčesat.. nesnese mít sebemenší culík a nosí je rozpuštěné v délce cca na ramena.. je to pro mě trochu očistec.. už jsem ji jednou ostříhala ze zlosti nakrátko, ale to dorůstání a nezkrotitelnost krátkého účesu bylo šílené. Poté, co používáme nějaké šílené neeko gliskuuury s keratinem, je alespoň na pár okamžiků upravíme do snesitelné zacuchanosti :) Nechodit do vesnické školky s pravidelným výskytem vší, tak ji nechám udělat dredy :D
    TABBY
    TABBY --- ---
    LEJIMADA: Obávám se, že to, co popisuješ, je důvod, proč černoši nosí buďto cornfield nebo ježka ;) aby prostě nemuseli rozčesávat tu kouli na hlavě.
    Děti mají na rozčesávání nějakou tu princeznovskou řadu z dm. Přírodní to úplně není, ale použijou to jednou za uherák. Mrkni, zda nemá obdobný produkt Alverde.
    (Mám bylinkový rozčesávač od známé, která vyrábí kosmetiku. Funguje, ale je drahý. Na vlasy, jaké popisuješ, by sis na něj musela vzít hypotéku.)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    RACHEL: Taky děkuju za recenzi! :-)
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    ahoj, potřebovala bych poradit nějaké bezoplachové sérum na rozčesávání vlasů ve spreji na každodenní používání... Pro dcerku, která má neskutečné množství hrubých silných a pevných cuchavých vlasů. Bez rozčesávacího spreje není nikdo schopný to roští jakkoliv upravit. Představte si zkřížené černošské vlásky s takovou tou western koulí valící se vybydleným městem...
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    RACHEL: ten vypada zajimave!
    Dik za tip!

    Jink potvrzuju vysokou olejnatost novyho mejdla. Vcera jsem si s nim holila nohy,naschval nenamazala a nohy jsou heboucky a bez supinek. Takze doporucuju na jiny pouziti nez na vlasy:-))

    Je to tohle https://www.biooo.cz/mydlo_tuhe_olivove_zelene_knossos-p-1160.html?
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    já jsem spokojená s tím tuhým od alverde, oranžový, pění, mám ho tří týdny, meju obden, skoro neubyl a hlavně na mé rovné rychle se mastící vlasy je to něco, co dá objem, vlasy jsou pevnější (ne rozlítané chmýří) a někdy se suchým šamponem vydrží pěkné i tři dny, ale to je maximum, pak bych nemohla mezi lidi. Používám ho asi ty tři týdny a zatím žádné vysušování nepozoruju, na konečky dám občas kondicioner a rozčešu v pohodě. Ale pokud má někdo kudrnaté, spíš suché vlasy, tak by mu to nemuselo sednout.
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    TORUVIEL: Lush je fuj chemicky koktejl. Sampuky vyrabi i skutecne prirodni znacky, treba Ponio. Ale cena je ponekud vyssi, nez u mydla.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam