• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Ja vám všem děkuji za to, že jste mě tu hned nevyhejtovali.. jako se mi to stalo jinde. Tohle téma mi obecně přijde jako téma kojení. Tábor, co kope za NT je dost "rasisticky". Já tomu dala fakt rok, ale to praní se nedá, já už to nevydržím a chci právě nějakou jinou ekologickou variantu. Ani nevím, proč jsem se upnula na Jelena, ona to asi nebude moc velká sláva. mám ho doma, tak vyzkouším.. já právě přecházela z DMkovyho prášku za 99,-
    juknu když tak ještě po tom dm sensitive.. jinak aviváž jsem vyhodila a už jsem si zvykla, že nic nevoní. dávám místo aviváže ocet.
    sodu a ocet mám, s tím jsem se už naučila vytírat a mýt umyvadlo, prostě na úklid.. s tím nemám problém a považuji to za revoluční..dekorativku jsem zkusila od Lavery a docela dobrý..

    já s tím začala kvůli ekzému na prstech primárně a pak samozřejmě kvůli planetě a zachráněni koťátka :)) nicméně na ekzem to prínos nemělo..
    TABBY
    TABBY --- ---
    AOTEAROA: Ja mam ten tekutej zlucak pro deti, aby si mohly samy zlucovat fleky na obleceni... sama preferuju tu tuhou kostku.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    TABBY: používala jsem tuhé žlučové mýdlo a pak jsem přešla na to tekuté od Sonettu a k tuhému se nevrátila (no mám ještě dvě doma...). funguje to všechno stejně, jen to tuhé se muselo rozmydlit. do DM už téměř nechodím, jen pro toaleťák, kapesníčky a tak dvě další věci, tekuté mýdlo neznám. jo a DM prášek do myčky používáme.
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    SIMCIIQ: u alverde kosmetiky je to obecně špatný, ale prá dobrejch produktů tam je.

    Makeup/korektor, jen tenhle jedinej z nabídky, používám ho maličko, dobře kreje. Zbytek makeupů dost odpad:
    dm online shop | Vaše oblíbená online drogerie
    https://www.dm.cz/alverde-naturkosmetik-make-up-korektor-perfect-10-vanilla-p4010355262479.html

    ten transparentní pudr co zmiňovala nightfury https://www.dm.cz/alverde-naturkosmetik-transparentni-pudr-mineralni-p4010355425201.html

    Super je tenhle jelení lůj https://www.dm.cz/alverde-naturkosmetik-balzam-na-rty-cherry-p4010355261786.html

    tvářenky jsou obecně docela fajn

    Čistící peny na obličej ok, mám tuhle https://www.dm.cz/...rkosmetik-cistici-pena-sensitiv-s-bio-vilinem-bio-hermankem-p4010355181510.html

    Tenhle odličovač taky dobrý, neštípe: https://www.dm.cz/alverde-naturkosmetik-dvoufazovy-odlicovac-oci-p4010355889775.html

    deodoranty velký špatný

    šampony nic moc a kondicionér aspoň trochu slušnej tenhle https://www.dm.cz/alverde-naturkosmetik-balzam-na-vlasy-bio-trtinovy-cukr-p4010355348807.html (ale na jemný vlasy asi ne)

    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    NIGHTFURY: Pudr som uplne vyradila z repertoaru :) moj makeup sa momentalne od korony sklada zo 4 produktov (tekuty makeup, korektor, bronzer a tvarenka). Na rasenku som zacala byt brutalne alergicka. Bronzer pouzivam ako stiny a fixator korektoru v ohybe oka. Tvarenka a bronzer by sa asi dali najst nejake prirodne, skusim popatrat, ale v tekutej sekcii som zatial nasla len velky spatny. Aj u drahsich znaciek ako Alverde. So suchou pletou mineralny sypky makeup nemozem.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    MART1NKA: Z dekorativky má Alverde skvělý sypký transparentní pudr, jinak nic :D
    TABBY
    TABBY --- ---
    BRUSINKA: No, myslim, ze treba na fixy a inkoust to fungovat nebude. Ale na skvrny prirodniho puvodu je zlucak nej.

    Btw, prodejce Tierra Verde mi tvrdil, ze jejich zlucak je 3x ucinnejsi nez ten z DM (ale je taky 3x drazsi, takze zustavam u zluci z DM ;)
    TABBY
    TABBY --- ---
    Jinak teda za mne prasek z DM na barevne i bile pradlo funguje. K uterkam na vyvarku davam jeste odstranovac skvrn z DM. Misto avivaze lzice Ringa na vyplaveni zbytku prasku z pradla.

    Pouzivala jsem driv Qalt - cesky vyrobce. Ta rada balena v igelitu pere dobre (driv mela eko certifikat), s ostatnimi nemam zkusenost.

    Do mycky prasek z DM, tablety jsou podstatne mene financne vyhodne. Misto lestidla Ringo.

    Na umyvani zachoda sliz, zachody umyvam denne.

    Kosmetika vesmes z DM - sampon a kondicioner Alverde pro citilivou vlasovou pokozku, mydlo v kostce a Jessa gel na intimni hygienu. Misto kremu na oblicej mam olejicek od Saloos.



    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    TABBY: zlucovy mydlo (pouzivam tuhy) povazuju za jeden z nejvetsich objevu, jaky jsem kdy v oblasti drogerie ucinila. Zkusila jsem ho i na veci, ktery jsem mela kvuli fleku treba i nekolik let na dne skrine a bylo mi lito je vyhodit, a treba z peti, sesti kousku to nezafungovalo jen v jednom pripade.
    TABBY
    TABBY --- ---
    AOTEAROA: No mne prave prijde na likvidaci fleku s prihlednutim k ekologickemu hledisku nejvhodnejsi to zlucove mydlo. V DM maji i tekute, takze ho staci nalit na skvrnu a hotovo.

    Myslela jsem, jestli mas spis vyzkouseno, ze jsou fleky, ktere (levne a ekologicke) zlucove mydlo nebere, ale Attitude nebo Vanish jo. Ale jestli jsi tomu nevenovala kapacitu, tak nic, no.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Ja veci s fľakmi, napríklad prateľné odličovacie tampóny, namáčam v troche prášku na noc a na druhý deň vyperem. Tak to robila mama, keď som bola malá. Decká nemám, ale na bežné veci to funguje. Na mastné škvrny to isté, ale namiesto prášku tam dám Feel Eco jar.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    Jakože moje motivace u toho spreje a Vanishe asi byla taková, že na to prádlo nemusím sahat. Protože se snažím omezovat máčení rukou, obzvlášť v tak vysušujících věcech. No a zároveň ráda všechno vyzkouším, takže prostě toho mám víc, no.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    TABBY: myslíš ten sprej Attitude nebo ty Vanishe? Funguje to všechno. Jen pokud to dávám před praní, používám ten gel Sonett, pokud do pračky, dávám Vanish. Ale vlastně asi jen proto, že ten Vanish někdo na nyxu chválil a já ho chtěla zkusit. A funguje dobře. Ale dávám to spíš výjimečně a ne když mám v pračce nové věci. Těžko posoudit co je levnější, ekologičtější, lepší, přiznám se že jsem tomu nevěnovala kapacitu to řešit. Mám toho spíš zbytečně moc jako u všeho.
    TABBY
    TABBY --- ---
    AOTEAROA: A jsou teda ty odstranovace fleku v necem lepsi nez zlucove mydlo?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SIMCIIQ: s Alverde jsem byla dlouhodobě spokojená pro sebe, sprchové gely, šampony, kondicionéry, mýdla na ruce. Dekorativní kosmetiku jsem nezkoušela. Beru to jako levnou možnost mít ekologičtější nebo čistější věci (jakože třeba jsem se už 15 let vyhýbala silikonům v kosmetice a tak). Většinou příjemně voní a jsou za super cenu. Poslední dobou mi trochu vadí že jsou ty sprchové gely takové hodně naředěné jakoby, a utrácím hodně za mnohem dražší drogerii a kosmetiku, ale pokud bych chtěla ušetřit, u Alverde ráda zůstanu.
    S ekologickým praním jsem udělala podobnou zkušenost jako ty, respektive naštěstí spíš z druhé ruky, vidím jaké oblečení mají non toxic kámošky a ne děkuji. Vrátila jsem se ke komerčním pracím práškům, respektive gelum, a vybírám především podle vůně. Přestože jsem ekzematik, tak se na mě ani dětech žádná změna neprojevuje. Už několik let jsem závislá na Ariel Sensitive s mandlovou vůní a používám ho na všechno bílé prádlo. Na barevné teď gel Lenor, není předražený. Aviváže vůbec, měla jsem a ještě mám drahé prací prostředky Attitude z Kanady, mají být vhodné pro miminka a mají nádherné vůně a nemají být škodlivé, ale stejně mi po jejich aviváži přijde prádlo mnohem dříve roztahané do šířky a zkrácená délka a na to jsem při své vysoké postavě a štíhlých dětech fakt háklivá.

    S čím mám ale výbornou zkušenost jsou přípravky na ruční předeprání fleků. Nedá se nic dělat, je to prostě nejlepší řešení. Když přidávám Vanish na bílé nebo na barevné do pračky, tak to fleky vyzmizíkuje krásně, ale přijde mi to oblečení dříve takové drsné, poškozené. Takže používám především Attitude sprej na skvrny, nechám dlouho působit a téměř zázračně mizí i žlutá barva miminkovských hovínek, i barvy z ovoce. Ale vyjde vlastně docela draho. Takže lepší, akorát pro mě méně praktické kvůli nutnosti drbat to rukama s ekzémem a tedy v rukavicích, je tekuté mýdlo na skvrny Sonett. To beru jako opravdový zázrak. Namočím látku, poliju mýdlem, prodrbu a trochu napěním a nechám působit. Pak hodím normálně do pračky.

    Sorry za ně moc přírodní info v této diskuzi, ale myslím že to je odpověď jakou si ta otázka zaslouží :-)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SIMCIIQ: Ja perem v detskom Denkmit prášku (mám citlivú pleť, akákoľvek vôňa v prášku mi spôsobuje vyrážku, i esenciálne ojele). Jar mám Feel Eco z DM. Na čistenie veci od Froscha, ale ten tiež nie je 100% plant based.

    K tomu Alverde, používam od nich šampón (mandľa argan). Kondicionéry otrasné, vyhodené peniaze. Sprcháče mi moc nesedeli, momentálne mám od Natura Siberica a som spokojná, pozor ale nie všetko od nich je 100% prírodné. Inak na sprcháče mám rada Urtekram, ale ten je o cenový level vyššie ako Alverde, hoci furt nie extra drahý. Na ruky mydlo od Alterry z Rossmanna. Krém z prírodných lacnejších mandľová Weleda, často sú na ňu akcie.
    Dekoratívka tam na prírodu kašlem. Nefunguje to.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SIMCIIQ: Čo je prosím nt? Non toxic? Čím sa prosím vyznačujú toxic veci a prečo sú označené ako toxic? To 99% vyspelého ľudstva používa toxické prostriedky?
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    SIMCIIQ: být tebou, tak Jelena neberu jako vhodnou alternativu, neboť kámoška v něm pere a věci má dost zaprané. Já peru v tekutém DM jemnější prádlo https://www.dm.cz/...7721.459124456519&gclid=EAIaIQobChMIz7Ll8tzg6wIVVYjVCh1SZg1HEAQYCCABEgIIbPD_BwE
    a na povlečení, utěrky a na bílé mám tenhle https://www.dm.cz/denkmit-praci-prasek-univerzalni-p4058172180699.html, fakt pere krásně, ale ekologičnost, ani toxicitu jsem u něj raději nezkoumala, protože právě NT a jiné eko prostředky imho neperou vůbec a v tomhle u mě není prostor pro kompromis. Dětský fleky jsem dřív potírala Smacchio tutto neflekem, ten mají tuším v Tetě, teď u čtyřlěťáka s tím občas přetřu ponožky od písku, ale většinou to zvládá sám prášek.
    A u kosmetiky Alverde můžu říct to, že třeba mám ráda jejich tělový mlíka, ale s dekorativkou a s krémy na obličej jsem spokojená moc nebyla. Sprchové mýdlo doma používáme z Refillu tohle https://www.folly.cz/...rozmarynu-5-l/?gclid=EAIaIQobChMIzNaU-t3g6wIVE4jVCh3wNAuVEAQYAiABEgIns_D_BwE
    Mám ho ve všech pumpičkách, dala jsem si ho i do napěňovače, už přes rok si s ním myju obličej a tělo a je fajn, že nešrádáme plastové obaly od sprcháčů. No a co se týče složení Alverde, tak asi to nebude taky úplný terno, ale pořád lepší, než se omývat nějakým Fáčkem.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Jdu se poradit.. co říkáte na kosmetiku z DMka Alverde? Něco jsem teď na zkoušku pořídila. Snažila jsem se teď rok doma prát NT a používat NT věci, ale jsem zrovna u praní velmi zklamaná. Asi holt nejsem správná hospodyňka. Zkoušela jsem kde jakou radu, kupovala různe drahé prostředky(sonett, kokosové mýdlo, y&b levandulový gel apod) a prostě mám flekatý dětský hadry. Rozhodla jsem se tedy změnit směr. Chtěla bych ekologicky, přírodní kosmetiky, prášky.. nicméně nemusi to být striktně NT. A hlavně jsme se dostali do finanční tísně (díky koróně přišel manžel o práci a stavíme dům), takže potřebuju kvalita/cena.. Je vhodnou alternativou na praní třeba Jelen? Kosmetika Alverde? Mýdla nebo třeba Alverde sprcháč? (do teď jsem rok používala pouze tuhé mýdlo, ale měla jsem chuť zkusit zase sprcháč a objevila jsem tam nějaký sprcháč z růže)..
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MARIPOSA: Nejsou :). Před jsou fakt úplně tvrdé dráty, po jsou měkké a nejsou tam nijak znát ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam