.....tak jsem zpět....
Pozoruju už delší dobu rozšíření i běžně dostupné nabídky nejen v DM drogeriích. Vzhledem k tomu, že sem stále nenašla deodorant, který by mi vyhovoval dlouhodobě, na všechna období a situace (lze to vůbec?;)), promýšlím, co z toho má cenu pořizovat (peníze, co sem do toho nacpala už ani nepočítám:D
Prošla sem už x fázemi včetně návratu ke konvenčnímu, se kterým ale přišel i návrat svědění v podpaží.
Občas doma už asi rok dopotřebovávám Ponio, které mi ale nevyhovuje.
Odpočinek pokožce dopřávám - vzhledem k nedobrovolně klidnější situaci - krystalem, který ale u mě nepřipadá v úvahu při akčnějším dni.
Přes léto na cestách jsem po zklamání s nepřírodní (údajně aspoň) vegan Baleou zakoupila za cca kilo až 150,-
- Love Beauty And Planet - mimóza a kokos -
který mě překvapil vůní, její snesitelností i na mě a relativní funkčností. Ale vegan deodorant od Unileveru je pro mě podobnej ne-smysl, jako dát si coby etický vegan rostlinný burger v Mekáči;) (pro ty, co to nechápou, neřešte to;))
Další pokus byl
N.A.E. Idratazione - deodorant roll-on bez obsahu hliníkových solí -
vzhledem k roušce a slušnosti jsem ho opravdu rozbalila a očuchala až doma, čímž to taky skončilo a putoval do sbírky pro Jako doma (naštěstí byl v akci za 59,-,, běžná cena je okolo kila). Tento typ vůní prostě nedávám a na mě mi voní ještě méně.
Další na bázi sody sem po bohatých zkušenostech zavrhla rovnou.
Přesto zvažuju nenavoněný Schmidt s uhlím - nějaká zkušenost?
A nebo má třeba smysl nějaká přírodní řada od zavedených značek? Otázka pak, jak je to s tou etikou....
Případně něco z lékárny?
A zkoušel jste někdo NUUD?