• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    MEI
    MEI --- ---
    BRUSINKA: Já má moc ráda skořicovou svíčku z Bioo. Minulou zimu jsem jich pár propálila a zrovna teď mi tu jedna hoří :-)

    BiOOO.cz - Kerzenfarm Přírodní svíčka Cinnamon, mléčné sklo 1 ks, 8 cm
    https://www.biooo.cz/prirodni_svicka_cinnamon_mlecne_sklo_kerzenfarm-p-6723.html?
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    BRUSINKA: yucca šampón od značky Caltha mi voní jako skořicové žvýkačky...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRUSINKA: hele skořicovej i hřebíčkovej ole je hodně argersivní - to na kůži nechceš, natož na obliče
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    Nemate nekdo tip na nejakou prima prirodni kosmetiku (je mi jedno, jestli sampon, krem, nebo neco uplne jinyho), ktera je bud skoricova, nebo hrebickova, nebo nejaka podobne svarako-vanocni? Jde mi hlavne o vuni, takze sice vyhledavam konkretni produkty pres biooo, ale pres e-shop se blbe ocichava, takze uvitam konkretni tipy, pokud nekdo mate. O hrebickovym toniku od Nobilisu vim (a miluju).

    PS. Diky Camelle za presvedcivost ohledne gelu do vlasu z lnenyho seminka, je to super! :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    Zítra je na Letné kurz výroby mýdla za studena, v Kosmetika hrou. Měla jít moje maminka, cestovat do Prahy a přes Prahu. Což jsme se domluvily, že v jejím věku není OK. Tj. Její místo je volné. Pokud by vám to některé udělalo radost a riziko považujete za rozumné, dejte vědět. Jinak kurzové propadne bez náhrady. http://www.kosmetikahrou.cz/workshopy/vyroba-mydla-za-studena-od-a-do-z/ případně poraďte pls vhodnější klub na sdílení, z mobilu jsem nenašla. díky:-)
    TABBY
    TABBY --- ---
    K proběhlé debatě o šetrných přípravcích na praní a nádobí se vám mohu doplnit, že rozbory odpadní vody, které jsme nechávali dělat z naší domácí čističky, dopadly skvěle. To znamená, že nám nejenom bude prodlouženo povolení provozovat čističku o dalších 10 let, ale také že nezávadnost DM produktů je na dobré úrovni :-)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    MART1NKA: Aqua (Water)Sodium CocoateLaureth-7Potassium citrateAlcoholSodium Laureth SulfateCoco-glucosideGlycerinDisodium Hydrogen CitratePropylene glycolPerfumePvpSorbitolMekSubtilisinAmylaseLipaseCellulaseMannanaseChamomilla recutita extractTocopherol (Vitamin E)

    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SMARTCHIN: A ty vieš aké má Frosch zloženie? Ja som ho nikde nenašla.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    MAJKA: ja v Jelenu peru a dobry, na skvrny pouzivam zlucove mydlo a kdyz nejaka skvrna nepusti, no tak mam holt deti, co rady tvori.
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    MAJKA: Teda Frosch je spíš takovej kompromis, než vysloveně eko výrobek. A to už mi v tý kategorii přijde lepší Bio-D. Opět se dá koupit ve větších kanystrech, čímž člověk ušetří jak peněženku, tak přírodu.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    SIMCIIQ: gelovej Jelen je za mě jeden z nejhorších pracích prostředků ever. Naprosto nepral a ještě po něm mělo prádlo takovej lehce divnej odér. Od chvile, kdy jsem kvuli diteti zkusila Frosch Eko baby praci gel, tak v tom peru všechno prádlo. https://www.mall.cz/..._EiwAF8yHFMxa_21HA6gTknwlQp9NehdJkuOmfmawDbDhma9-yy6aXKjjKMEjtBoCnGwQAvD_BwE- Pěkně voní, frosch dlouhodobě vyrábí z biologicky dobře odbouratelných surovin, je Eco, vhodnej i pro novorozenčí kůži a hlavně dobře pere.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    MAR_TINA: A fleky od cerveneho ovoce (jahody, rybiz...) odstranuje vrouci voda. Je to jak kouzlo, muj nejlepsi objev roku. :))
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    EZKATER: Jako nouzovka fajn, ale jak se to prodává takhle namíchaný, bývá zbytečně dražší.
    EZKATER
    EZKATER --- ---
    MART1NKA: tierra verde - puer (dm, Rohlik...)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MART1NKA: fichema, bezobalové obchody, technická drogerka ve Zlatnické...
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    MART1NKA: Jak kdy. Většinou po eshopech s nějakou objednávkou, ale údajně se dá sehnat i v drogerii. Třeba Fichema ho má. Pokud pereš na nižší teploty (pod 60), je potřeba přidat ještě TAED nebo to rozpustit v horký vodě. Já dávám do silokonovýho dávkovače, zaleju horkou vodou z kohoutku a vkládám přímo do bubnu. Taed mám taky, ale používám ho výjimečně.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SMARTCHIN: Kde to kupuješ?
    SMARTCHIN
    SMARTCHIN --- ---
    SIMCIIQ: Můžu se zeptat na to zaprané prádlo? V Sonettu peru roky a nic takového se mi neděje. Nicméně do světlého vždycky přidávám perkarbonát. Ten je mimochoddm mnohem levnější, než všechny Vanishe apod.
    Jinak mně se dost zlevnilo eko praní, když jsem začala nakupovat prací gel ve velkých kanystrech. Třeba vloni na konci roku jsem koupila 20l Sonett sensitive asi za 2.000 a nejsem ještě ani v půlce. A určitě budou i levnější varianty.
    A co se týče sprcháčů, zkus mrknout i ba yellow&blue. Zase se dá koupit třeba litrovka, která vyjde levněji.
    GALE
    GALE --- ---
    TABBY: Ale máchá si v tom ruce, pokud nepoužívá rukavice. Simciiq si stěžuje na ekzém z čisticích prostředků, takže je nejspíš nepoužívá. Sody na úklid se používá poměrně dost a zhusta velmi koncentrované roztoky. Také dost často se sype přímo na vlhký povrch a současně využívá adherze vlastních krystalků.
    TABBY
    TABBY --- ---
    GALE: Tak málokdo si dává sodu na kůži. Nebo se pletu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam