• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    TOMG
    TOMG --- ---
    FERRENC: Nedělá. To je nějaká demence koček, že musí všude lézt a otevřená krabice je pro ně jako magnet, ale spíše je láká papírová krabice, kde si jen tak lenoší nebo usnou.
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    TOMG: ..teda ten kocour nema vubec uctu k LEGU !!.. jeste mi rekni, ze do ty bedny dela bobky.

    10KG ?? ! .. lol. tak to vazne ve svych hradech nedavam :)
    TOMG
    TOMG --- ---
    ETHAN: Když to překročilo 10 kg, tak jsem to přestal řešit a jen koumám jak to nacpat do 3+1 :)
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    TOMG: Aha, tak to máš toho lega asi podstatně víc než já, protože takovou bednu bych jedním druhem kostek nenaplnil ani z poloviny. Mám všechno pěkně roztříděno a základní kostky nemám skoro žádné. Kromě skal, pláží a podobně stejně asi moc kostky s šířkou 2 neužiju. Doufal jsem v něco s přihrádkami nebo aspoň oddělenými sekcemi. I když jedna taková bedna by se asi hodila na skály, draky, lodní trupy a podobné obrovské kusy. Zkusím si aspoň jednu sehnat.
    TOMG
    TOMG --- ---
    Přesněji používám, pokud seženu ty starší modré Lego boxy co se v nich lego prodávalo. Ty nové, případně ty čudlové jsou nepoužitelné. Stejně tak origo Lego skladovací krabice k dostání na eduxe.cz. Ty jsou pro změnu předražené.
    Viz. tohle, samozřejmě bez kočky, i když kocoura taky máme. :)

    Pak mám pár krabic, kde netuším výrobce, ale velikostně jsou stejné a nakonec několik vysokých plastových boxů z KIKY.

    Organizérů mám několik typů, na kolečka a vetší díly průhledné jen z jedné strany a na malé nebo speciální dílky mam půhledné podobně jako na obrázku, jen větší a s možností si příčné příčky naskládat dle potřeby.

    TOMG
    TOMG --- ---
    ETHAN: Basic kostky mam nekolika typech plastovych krabic rozhazene podle typu a barev. A specialnejsi dily jsou v pruhlenych organizerech podle typu a kdyz je to mozne tak i podle barev. Jak bude cas, tak to muzu nafotit.

    Synovi taky nedam vsechno lego, ale jen urcite bezne dily, co kdyz by znicil, ze se moc nestane. Sice bude snaha ho vychovavat, at to nenici, ale ne vzdy to vyjde.
    Specialni dily dostane az bude vetsi a pod dohledem. Kazdopadne to ma jednu vyhodu, kdyz koupis lego muzes to aktivne maskovat, ze je to pro dite :))

    Vaham jestli mu porizovat Duplo nebo pockat az na lego.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    TOMG: Hoď odkaz na o, v čem to skladuješ, to by mě zajímalo. Já jsem prakticky celou moderní řadu castle (kromě velkých částí jako je trup lodi nebo drak) nacpal do pouhých dvou skříněk. A právě vymýšlím, kam s většími kusy. A to nemluvím o baseplatech... nakoupil jsem jich na BL dost (modré a hlavně ta jedna plastická s rampou a skálou na námořní pevnost) a netuším, jak to skladovat.

    Děti zatím nemám, nakupuju to pro sebe. Děti budou až do určitého věku dostávat vlastní lego a až budu mít pocit, že to nerozkoušou/nepoztrácejí, tak je asi pustím ke své sbírce a budeme stavět spolu. ale to je ještě středbě vzdálená budoucnost.
    TOMG
    TOMG --- ---
    ETHAN: Pro me je to relax, kdyz na to mam cas a hlavne si to uzije syn, jak bude vetsi :)
    Skrinky mars nejsou spatne, ale na lego je nepouzivam, protoze jejich skladovatelnost neni takova jak bych potreboval.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    TOMG: Já používám na roztřídění skříňky Mars. Ale s legem jsem více než deseti letech začal vloni, takže ho opravdu moc nemám. A složené si nechávám jen 2 pirátské sety, 1 Indiana Jonese a 1 creatora. Ačkoliv ze všeho nejvíc miluju piráty, mám v zásadě jen moderní lego, které je v obchodech (castle) a díly a sety z pár nákupů na BL, aukru a eBayi a podobně. Je to drahá sranda a já zase nemám tolik peněz :o(
    TOMG
    TOMG --- ---
    ETHAN: Ja uz radeji nepocitam, kolik sem za lego utratil, ale mam ho docela hromadu, rozdelene v plastovych krabicich ci organizerech na male dily podle typu a barev, pokud to slo. Lip se s tim stavi. Ve slozenem stavu mam akorat lehce upravenou lokomotivu Santa-Fe, pak prislusnou pomocnou hnaci lokomotivu.
    Dale slozenou modrocernozlutou variaci na santafe s klasickymi okny co byla na vystave ve Svitavach a pak rozdelanou velkou nakladni scifi lod, ale nejak ted neni cas ani prachy to dodelat.
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    LEDOFREDO:..6086 je taky gut, hlavne v mini verzi :)


    ETHAN: Barracuda je krasna !! .. jeste v kombinaci s tou vojenskou, uzasna serie.

    Pokud nekdo mate nejake Castle s krabici, tak post plz... mam prip. i nejake s krabicou 2x na vymenu ,)
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    FERRENC: jako je hezkej, ale je to ze stavebniho pohledu az prilis ocividna kopie 6080ky ... to mi prijde z black knights prijde hezci (protoze originalnejsi) 6086
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    TOMG: Na BL jsme se spolubydlícím posledně nakoupili za 5000,- a jen tak objednávat zase nebudeme. Leze to fakt do peněz. Ale dneska jsem objednal Advent Calendar 2008 (castle pro mě, city pro spolubydlu). Přes kamaráda ve Švýcarsku, je fakt škoda, že S@H nefunguje u nás. A i když nejsem sběratel, tak BS Barracuda (6285) jsem si objednal, složil a asi už nerozložím. Jako dítě jsem to chtěl a nepřestal jsem, dokud jsem to nezískal :o)
    TOMG
    TOMG --- ---
    ETHAN: Na stavbu je lepsi Bricklink ci kiloware, nez shanet sety, pze castle je celkem zadane zbozi.
    TOMG
    TOMG --- ---
    LEDOFREDO: Nikdo te nepresvedcuje, jen ti rikame, ze nejsme jako ty. Ja mel v detstvi lego akorat jedno a to mi byly 4 roky a muzu te ubezpecit, ze skutecne netusim kam zmizlo.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    Když už se tu tak shání lego, přisadil bych si. Sháním staré piráty i castle. Nijak zuřivě, jsem spíš stavitel než sběratel.

    Nový středověký trh bude fajn, i když je divně barevný. Celé kuře, ryby, dalekohledy, krávy... to se do MOCů hodí. Noví piráti jsou barevně taky naprosto ujetí a navíc pokud vím na loď nejsou použity staré přídě a zádě, ale ty nové. Ale i tak to nakoupím, protože prostě piráti a středověk/fantasy stavím a tedy i sbírám.
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    LEDOFREDO: ..no tak to brzdi.. jestli uz nejaky rozkladaci, tak je nejhezci 6085... :)

    ..no jinak me jste take nepresvedcili, ze je normalni stavet si z krabic stany v desti xD. A na LEGo se pochopitelne ve svych 26ti letech nedivam uz "jenom" jako na hracku, ale jako na umelecky material pro stavitele, nebo galerii umeleckych del pro sberatele ! Set bez krabice je jako mit povesenou na zdi MonuLisu bez ramu :)
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    no nepresvedcili jste me hosi -) ... byl sem uplne normalni dite a presto jsem si chtel lego pri rozlozeni ulozit do puvodni krabice ... a nikdy sem nebyl nucen si z nich stavet stan, lol -)

    btw preview castle setu na rok 2009 "Medieval Market Village" (http://www.classic-castle.com/)
    ... stavba fajn, ale ty figurky sou naky teply -)
    TUVOK07
    TUVOK07 --- ---
    Já krabice nemám z jednoho prostého důvodu - ztratily se, zůstaly na dešti když jsem z nich dělal stan, poničila je neteř, synovec atd.... Navíc takhle mám všechna lega v jediné veeeliké kupě v šupleti pod postelí. Krabice by se tam nevešly a nevím kam bych je dával.
    TOMG
    TOMG --- ---
    LEDOFREDO: Ne kazdy je lego sberatel. Lego je predevsim hracka a pokud si chces hrat, tak je ti uplne jedno jestli k tomu mas krabice ci ne. Je to spis otrava to porad uklizet do origo krabic ci dokonce tridit podle stavebnic.

    Ja osobne krabice vyhazuju, mysleno u novych setu. Zbytecne to zabira misto. Jsem predevsim stavitel ne sberatel. U starych veci krabice nemam z jednoho prosteho duvodu, neshanim stare sety s krabici a pokud se objevi v kiloware, tak ji spis nabidku nekomu kdo to sbira. Dalsi extrem je sbirani stavebnic co jsou nejen ze neotevrene, ale jeste i zavatene ve folii ci jsou zalepene origo samolepkama.
    Ceny techto stavebnic se pohybujou uplne jinde a rikam si, je tohle jeste hracka? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam