• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    YNZA: Jsou jiné sety, které se tam vyplatí koupit. Třeba Minecraft sety vycházejí lépe než na e-shopech (protože je asi nakupují taky tam a něco si přihodí), Palace Cinema myslím taky a možná i jiné modulary.
    YNZA
    YNZA --- ---
    jenze za to da 2400 jen aby mel darek :)
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    A ještě jedna rada: Pokud chceš další vánoční a navíc běžně nedostupné sety (spíš tedy setíky), tak objednej přímo na shop.lego.com. Od určité utracené částky je tam před Vánoci dárek. Momentálně je to prodavač stromků, za měsíc to asi bude zase něco jiného. Obvykle bývají dva jeden na říjen-listopad a další na prosinec.

    PS: Je to 10229 a ne 10299.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    KANAREK1: Kupuješ to o rok později :o) Tady je všechno, co zatím z Winter Village vyšlo - http://brickset.com/browse/themes/?theme=Seasonal&subtheme=Winter%20Village
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    Potřeboval bych radu od odborníků :) Poslední léta si kupuji vánoční chaloupky co vychází (obchod s hračkami, pekárna, pošta). Letos budu pořizovat zasněženou chalupu (10299). Při hledání nej ceny jsem narazil na další stavebnici Vánoční trh (10235). Ten trh je stavebnice, která bude patřit až k Vánocům 2014 nebo je to stavebnice pro tento rok a já si to kupuji vše s ročním zpožděním (kupuji každý rok jednu)?

    Mimochodem pokud by byl typ, kde nejlevněji sehnat stavebnici 10299, tak ho uvítám. Oproti minulým stavebnicím se cena u tohoto hodně zvedla a 100 EUR v Německu za to nedám. U nás jsem to našel nejlevněji za 1889 Kč.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Dneska se na Aukru objeví http://www.brickset.com/detail/?set=6987-1, kdyby si někdo chtěl přihodit.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    OCTOPUSS: Třeba má zkušenosti s tím, že lidé obvykle podle adresy nejsou schopni dobloudit.
    Přijdou mi cenné informace o tom, kdy máš zavolat a kde přesně máš stát - to by šlo sice vyjádřit pomocí GPS souřadnic, ale obávám se, že takhle je to pro většinu lidí přístupnější:-)

    Ale jo, je to docela vtipný:-)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Jo, to je on :)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    OCTOPUSS: A ten "kostkovaný karel lákavé lego" je totožný s Vojtěchem Pecharem, Vyžlovská 2244/38?

    Jinak zasmála jsem se moc - díky... A vsadím se, že už mu to spousta lidí pochválilo a je na to patřičně hrdý... ! :-D
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Pokoušet se od Čechů koupit cokoli okolo lega je zdá se stejný mentální znásilnění jako vlízt na Mimibazar.
    Domlouvám se na předání nějakých kostek s člověkem, co se do mailu podepisuje jako "kostkovaný karel lákavé lego", a místo odkazu na místo na mapě, případně názvu ulice, mi poslal dokumentaci k nějaký bojová hře nebo co.

    To jen tak pro pobavení.

    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MICTECH: byl jsem před pár lety v Dánsku v Billundu, a jeden den je na jakejkoliv Legoland hrozně málo. Minimálně to chce víkend
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    CROSS: My sme doma skoncili na drevenejch kolejnicich, duplu a tomhle
    Duplo to Brio converter brick by flummer - Thingiverse
    http://www.thingiverse.com/thing:14175
    CROSS
    CROSS --- ---
    KARYSLAV: ja jsem prave do Lego vlacku nikdy nedelal, zacal jsem az ted s tim Duplem, takze o tom celkem nic nevim. Mimochodem jsem typicka obet Lego marketingu -- narazil jsem na super iPad aplikaci pro malyho s Duplo vlackem, ktera obsahuje elementy ze soucasnych Duplo Train setu... syn byl nadsenej, takze dalsi vikend hura pro ten set. Vikend na to jsem na drive zminenem bazaru poridil ty starsi koleje mj. s timhle. Zejtra se chystam pro dalsi vyhybky, eskaluje to rychle. ;-] Zase lepsi, nez kdyby si syn hral s nejakejma kravinama. ;-]
    CROSS
    CROSS --- ---
    KARYSLAV: ono my to mohlo delat oboji - tzv. inteligentni kosticky (fskutecnosti placicky), co se pokladaj na koleje, prave umej tu lokomotivu zastavit, otocit, nechat zahoukat a snad jeste neco (vim o 4 ruznejch), podle aktivace 2 senzoru na spodku lokomotivy. Tohle ma 3 polohy (vpravo, vlevo, uprostred), takze prinejmensim 3 ruzny akce by to mohlo umet. Ta lokotka asi uz ma dost za sebou, takze ty senzory jsou mozna mimo provoz (cimz by se vysvetlilo, proc na to nereaguje). Jsem si prave nebyl jistej, jestli to ma mit tuhle funkci, nebo nejakou jinou (a neco k tomu treba chybi).
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    KARYSLAV:
    CROSS:

    Jo přesně jak sem říkal, všecky tři F-ce:



    Na tu žlutou kostku se dá šipka, otáčí se s tím, buď to ukazuje do kolejí - STŮJ, nebo to ukazuje po směru (průjezd) nebo proti směru (OBRAŤ).

    Je to stejný i v LEGO Monorailech..
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    CROSS: tohleto by mělo buď obracet směr jízdy, a nebo zastavovat vlak na daným místě, teď si přesně nepamatuju která z těch funkcí to je, ale mám pocit že zastavovat..
    CROSS
    CROSS --- ---
    KARYSLAV: jednu dobu jsem dost stavel Technic (teda nic jako tady pan S. s jeho trialem, jen tak rekreacne), ale dostavil se detsky paradox -- co se nam narodil syn, jenom se mi doma hromadi nerozbalene krabice. Vypada to na takovych 6-8 let pauzicku. ;-]

    Nicmene jak bylo synovi rok a pul, zacal jsem se trochu angazovat v Duplu. Coz mi pripomina... netusite nekdo, co by mela delat tahle kolejnice? Ta "inteligentni" lokomotiva, co jsem se tu na ni onehda ptal (dotaz stale plati) ma na podvozku mechanicky senzory, ktery na tohle mozna muzou reagovat [nicmene nereagujou], ale mozna to ma nejakou uplne jinou funkci?

    SHMADE
    SHMADE --- ---
    KARYSLAV: Bejvávalo... :) Teď na to nemám nějak čas...
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Z vás tady někdo nějak hodně aktivně staví?
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    Byl jste nekdo v LegoLandu v Londyne? Zajimalo by me, jestli je to na cely den nebo treba jen na pulku?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam