ETHAN: jestli to vyznělo, že jsem nepochopil, proč jsou na krabicích ty věkové intervaly, tak to se tedy omlouvám za nejasnost. Prostě v praxi je rozdíl mezi dejme tomu 60072 Demolition starter setem a 10667 Junior Construction setem zanedbatelný. Můj přístup proto je, že jdu spíš do City a skládáme to spolu. Ve třech a půl letech je jeho schopnost samostatně sledovat návod nedostatečná i na Juniors.
KID_MCHUTT: vymejšlim něco, co by bylo dostatečně mobilní, abych to mohl přemístit i k synovi do ložnice, aby na tom měl stavební i hrací plochu a zároveň tam mohl ty stavebnice i nějak rozumně ukládat. Musí k tomu být přístup ze všech stran, ideálně by to mělo mít i solidní stabilitu. Momentálně to řeší obdélníkový stolek
Lack -- pasují na něj malé základnové desky, přesně 3 a půl, na polici jdou krabice taktéž z Ikea s materiálem. Stabilita nic moc, ale na hraní v klidu to stačí. Výhledově bych rád něco komplexnějšího, kam bych třeba vrazil i plastovou krabici s vodou na plovoucí lodě.
Na Duplo mám v plánu dva díly police
Trofast vedle sebe (tohle je navrženo jako police na zeď, ale já to mám na zemi), nahoru se vejdou základnové desky Duplo, teď z hlavy nevim, jestli 3 celé, přinejmenším 2 -- to jest na dvě police vedle sebe. Experimentuju teď jen s jedním kusem, aby si kluci zvykli ukládat materiál do šuplíků. Zatím to probíhá tak, že roztřídíme zvířátka, postavy a podobně pěkně do těch krabic, pak přijde mladší chlapeček, vytáhne to z police a vyklopí. ;-]