• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    DRABICZ: Žádná další série prý nebude - Lego ukončilo spolupráci se Shellem.
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    DRABICZ: Tak další služebka a benzínka je doma. Jen z těch sporťáků je mi nejsympatičtější ta cisterna...... Počkám do další série :)
    BATY
    BATY --- ---
    THOMASMORTA: jojo, staci ten lego ovladac s tim potakem, misto toho, ktere umi jen 1/0 a uz s sebou ten nakladac pri zataceni tak neskube... ale je bych k nakladaci taky chtel casem koupit sbrick (jestli budu mit ten nakladac)...

    Pry to jde ovladat i pres internet :) To jsem nevidel, ale pisou to na strankach... Tak kdyz se budu v praci nudit, tak muzu nakladacem doma uklizet pres internet hracky :)
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    SHMADE: nebyl jsi tam i pak pres den? s nekym jsem tam kecal
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    ROENICK: Dík, ty jsem stavěl já :) Ale bylo to hrozný, 4 roboty za 4 večery, z pátka na sobotu před otevíračkou jsem nespal. A pravda, tyhle rychlostavby ani moc nedokázaly ukázat potenciál stavebnice, ale děti a asi nejen ty si celkem vyhráli. :)
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    ty mindstorms roboti se mi taky libili, ti se ovladali dobre a to jak si berou micky atd bylo pekny
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    njn, asi snižujou náklady :)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    ROENICK: Za ten půlrok, co se intenzivněji zajímám o robotiku z lega, jsem nabyl dojmu, že Lego dost vyklidilo pole s elektronikou a elektrotechnické záležitosti z velké části buď outsourcuje (existuje mnoho senzorů od třetích stran, které mají oficiální lego licenci), nebo tiše nechává na jiných - ať už jde o vylepšený operační systém EV3DEV pro novou generaci Mindstorms nebo třeba právě SBrick.
    Různých lego-kompatibilních elktronických zařízení celkem přibývá - a littleBits dokonce přišli s lego-adaptéry a násadami na motory, aby byly kompatibilní a můžeš mít vlastní LEGO/littleBits elektroniku.

    Ale časy, kdy měl technic hromadu různých elektronických součástek, čtečků čárkových kódů, zvukové kostky, trubičky s LEDosvětlením jsou momentálně minulostí.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    THOMASMORTA: dík

    THOMASMORTA: jako občas to nereagovalo vůbec, štve mě ta nutnost přímý viditelnosti...prostě jako když lítáš s vrtulníčkem za pár stovek od čongů, co je na IR :) předpokládám, že venku na sluníčku jsi v kelu :)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    ROENICK: K těm IR-recieverům: V2 je rozhodně vylepšený:

    LEGO Power Functions IR receiver V1 and V2 comparison
    https://www.youtube.com/watch?v=KCM4Ug1bPrM
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    ROENICK: Co se týče špatných reakcí Volva - Sariel to reflektoval ve své recenzi na YouTube a vypadá to, že hlavní problém je v ovladači, ne v motorech. Když vyhodíš přiložené ovladače a použiješ ten druhý, tak to reaguje podstatně lépe. Do sady ho nedali nejspíš proto, že podle oficiálních stránek byl ten vylepšený ovladač nějakou dobu stažený z prodeje, protože mu našli nějakou konstrukční chybu.

    Porovnání různých ovladačů je cca od 22:20:
    Lego Technic 42030 Volvo Front Loader Build & Review
    https://www.youtube.com/watch?v=30SzWOjPW0Y
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    ROENICK: Lego jeden čas experimentovalo s RC - to je plně kompatibilní s Power functions a podle několika videí se jim opravdu povedlo. Ale existují asi jen tři staré sady, kde se dá najít a všechny jsou drahé.
    Bojím se, že hlavní důvod, proč se Lego drží IR je ten, že je to výrazně levnější. Navíc u Bluetooth musíš zjevně řešit možnost přepnutí mezi PC/Android režimem a Mac/iPhone režimem, které jsou navzájem nekompatibilní - alespoň podle toho, že tohle musíš řešit u MINDSTORMS EV3 kostky, která bluetooth umí v základu. Také je možné, že IR má menší spotřebu baterií.

    Do SBrick rozhodně hodlám investovat hned, jak budu mít víc Power Functions.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    me se ty Shell lega ani nelibi, takze jsem mel jasno :) a to jsem byl zrovna na nekolika sluzebkach s firemni CCSkou a moznosti tankovat kdekoli :)
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    THOMASMORTA: Počítal jsem to s tankováním, jinak se to nevyplatí kupovat vůbec.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    THOMASMORTA: jsou ty V2 lepsi? hral jsem si na kidfestu s tim Volvo nakladacem a to ovladani bylo uplne z prdele, zabiralo to jak chtelo... proto asi vznikaji alternativy typu SBrick..

    proc se vubec lego drzi IR? aby nemuselo resit frekvence po svete? bluetooth je ale vsude ok ne?
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    ETHAN: 80 Kč? Pokud vím, tak Shell za to chce 299 Kč. Levnější varianty jsou za načerpání benzínu nebo hromadu jejich bodů, což znamená výrazné výdaje navíc, pokud z nějakého důvodu nejsi pravidelný zákazník Shellu.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    PETJU: On není problém ji sehnat, pokud ti nejde o to, kolik tě bude stát. Ale záskat ji za 80 Kč u Shellu je dnes prakticky nemožné.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    ACID: Cisterny nejsou už víc než měsíc skoro nikde. Přitom akce snad ještě stále jede, jen prostě už doprodávají, takže často něco není.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    STANIIIK: Ty IR přijímače v 42030 jsou V2 (jak je napsáno na krabici) nebo obvyklejší V1 (a na krabici je chyba)?
    STANIIIK
    STANIIIK --- ---
    PETJU: jj, stavel. a taky 42030. Jestli mas nejaky dotaz, tak se ptej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam