• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    THOMASMORTA: Smutné :(
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    DRABICZ: Já to zaznamenal náhodou tady, nevím jestli je něco nového v této kauze:

Rozchod po padesáti letech. Shell nabízí zřejmě poslední edici Lego - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...e-naposled-pjj-/eko-zahranicni.aspx?c=A150817_174810_eko-zahranicni_ozr

Lego po tlaku veřejnosti končí se Shellem. Nechce ničit Arktidu - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...rmou-shell-pgl-/eko-zahranicni.aspx?c=A141013_131556_eko-zahranicni_nio
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    THOMASMORTA: takže ekonacisti dostáli svého.... Škoda no, ta spolupráce tam byla od padesátých let....
    STANIIIK
    STANIIIK --- ---
    ETHAN: Shell Lego jsem kupoval na nekolika benzinkach tak, ze jsem se zeptal, jestli by nesel poly bag dostat za 80 kc i kdyz jsem netankoval benzin a nikdy nebyl problem. Pani na kase mi bud rekla, ze az nekdo natankuje 30l, tak si to namarkuje a nebo jsem mel stesti, ze zrovna nekdo natankoval plnou a nechtel lego. Takze to urcite jde.
    STANIIIK
    STANIIIK --- ---
    THOMASMORTA: Omlouvam se za pozdni odpoved, drive jsem se k tomu nedostal. V2 to podle me neni, protoze na IR prijimacich neni napsano V2.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    uprimne ty modylky Ferrari se zvukem ktery mival Shell pred lety byly stejne mnohem lepsi ;)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    DRABICZ: Žádná další série prý nebude - Lego ukončilo spolupráci se Shellem.
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    DRABICZ: Tak další služebka a benzínka je doma. Jen z těch sporťáků je mi nejsympatičtější ta cisterna...... Počkám do další série :)
    BATY
    BATY --- ---
    THOMASMORTA: jojo, staci ten lego ovladac s tim potakem, misto toho, ktere umi jen 1/0 a uz s sebou ten nakladac pri zataceni tak neskube... ale je bych k nakladaci taky chtel casem koupit sbrick (jestli budu mit ten nakladac)...

Pry to jde ovladat i pres internet :) To jsem nevidel, ale pisou to na strankach... Tak kdyz se budu v praci nudit, tak muzu nakladacem doma uklizet pres internet hracky :)
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    SHMADE: nebyl jsi tam i pak pres den? s nekym jsem tam kecal
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    ROENICK: Dík, ty jsem stavěl já :) Ale bylo to hrozný, 4 roboty za 4 večery, z pátka na sobotu před otevíračkou jsem nespal. A pravda, tyhle rychlostavby ani moc nedokázaly ukázat potenciál stavebnice, ale děti a asi nejen ty si celkem vyhráli. :)
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    ty mindstorms roboti se mi taky libili, ti se ovladali dobre a to jak si berou micky atd bylo pekny
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    njn, asi snižujou náklady :)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    ROENICK: Za ten půlrok, co se intenzivněji zajímám o robotiku z lega, jsem nabyl dojmu, že Lego dost vyklidilo pole s elektronikou a elektrotechnické záležitosti z velké části buď outsourcuje (existuje mnoho senzorů od třetích stran, které mají oficiální lego licenci), nebo tiše nechává na jiných - ať už jde o vylepšený operační systém EV3DEV pro novou generaci Mindstorms nebo třeba právě SBrick.
    Různých lego-kompatibilních elktronických zařízení celkem přibývá - a littleBits dokonce přišli s lego-adaptéry a násadami na motory, aby byly kompatibilní a můžeš mít vlastní LEGO/littleBits elektroniku.

Ale časy, kdy měl technic hromadu různých elektronických součástek, čtečků čárkových kódů, zvukové kostky, trubičky s LEDosvětlením jsou momentálně minulostí.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    THOMASMORTA: dík

THOMASMORTA: jako občas to nereagovalo vůbec, štve mě ta nutnost přímý viditelnosti...prostě jako když lítáš s vrtulníčkem za pár stovek od čongů, co je na IR :) předpokládám, že venku na sluníčku jsi v kelu :)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    ROENICK: K těm IR-recieverům: V2 je rozhodně vylepšený:

LEGO Power Functions IR receiver V1 and V2 comparison
    https://www.youtube.com/watch?v=KCM4Ug1bPrM
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    ROENICK: Co se týče špatných reakcí Volva - Sariel to reflektoval ve své recenzi na YouTube a vypadá to, že hlavní problém je v ovladači, ne v motorech. Když vyhodíš přiložené ovladače a použiješ ten druhý, tak to reaguje podstatně lépe. Do sady ho nedali nejspíš proto, že podle oficiálních stránek byl ten vylepšený ovladač nějakou dobu stažený z prodeje, protože mu našli nějakou konstrukční chybu.

Porovnání různých ovladačů je cca od 22:20:
    Lego Technic 42030 Volvo Front Loader Build & Review
    https://www.youtube.com/watch?v=30SzWOjPW0Y
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    ROENICK: Lego jeden čas experimentovalo s RC - to je plně kompatibilní s Power functions a podle několika videí se jim opravdu povedlo. Ale existují asi jen tři staré sady, kde se dá najít a všechny jsou drahé.
    Bojím se, že hlavní důvod, proč se Lego drží IR je ten, že je to výrazně levnější. Navíc u Bluetooth musíš zjevně řešit možnost přepnutí mezi PC/Android režimem a Mac/iPhone režimem, které jsou navzájem nekompatibilní - alespoň podle toho, že tohle musíš řešit u MINDSTORMS EV3 kostky, která bluetooth umí v základu. Také je možné, že IR má menší spotřebu baterií.

Do SBrick rozhodně hodlám investovat hned, jak budu mít víc Power Functions.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    me se ty Shell lega ani nelibi, takze jsem mel jasno :) a to jsem byl zrovna na nekolika sluzebkach s firemni CCSkou a moznosti tankovat kdekoli :)
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    THOMASMORTA: Počítal jsem to s tankováním, jinak se to nevyplatí kupovat vůbec.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    THOMASMORTA: jsou ty V2 lepsi? hral jsem si na kidfestu s tim Volvo nakladacem a to ovladani bylo uplne z prdele, zabiralo to jak chtelo... proto asi vznikaji alternativy typu SBrick..

proc se vubec lego drzi IR? aby nemuselo resit frekvence po svete? bluetooth je ale vsude ok ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam