Jak tu rpojeli vzpomínky na retro-lego, tak když tak vzpomínám, můj první kontakt s legem byl tento set
Bylo to pro mě tenkrát něco uplně novýho a byl jsem z toho uplně paf. Ta variabilita, "měřítko" a zpracování dílků bylo úžasné. Bylo to o celé světelné roky dál než stavebnice které jsem doposud znal, jako nař Cheva či jak se to jmenovalo..
Pak jsem dostal tohle, a to byla pecka. Ty spešl součásky jako třea to jízdní kolo... :)
Jaj to je nostalgie...
Ale zároveň s tím se mi dostal do ruky katalog lega, a to byla chyba. Psal se rok 1992, a zatímco můj starší brácha běhal za holkama, já jsem toužil po čerpací stanici :D
Ale nikdy moje tužby nebyly naplněny, místo toho jsem dostal tento:
Což ale musim říct byla slušná satisfakce:) setík to byl skvělej... ;)
Pak rodiče nějakym odkoupili od "odrostlejch" sousedů celej šuplík lega, starýho techniku
Doma se o tom tenkrát dost diskutovalo, sousedi za to chtěli nějakej na tu dobu přeci jen asi nezanedbatelnej peníz. Ale dopadlo to a já měl porci lega! :D Však se to ale tenkrát taky nejednou stalo nástrojem rodičů, jak pod pohrůžkou že lego půjde z domu mě dohnat k nějaké základní odpovědnosti... :D
Mj. tam bylo tenhle skvělej set:
A taky jsem v tom "packetu" leg měl takovej fakt olskůlovej lego motor, nebyl hranatej nýbrž oválnej, do battery packu se dávaly menší buřtíky, byl tak zakulacenej podle tvaru barerek a dost podlouhlej, což nebylo moc praktické k vestavbě do modelu. Taky tam byl jinej system kontaktů, nebylo to v teh "čudlících" jako u pozdějších, ale zasouvalo se to z boku...
MISO: Jo tyhle old kolečka jsem tam měl taky, nebyly moc dobrý, u někerejch mi později praskla ta vnitřní šedivá část..:)