• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    BATY: Na osvětlení a otevírání motoru a druhého prostoru máš přímo návod, protože se to kombinuje z tou PF sadou. A na motorizaci kol je návod na Youtube. Já bych do toho pak chtěl objednat S-Brick.
    BATY
    BATY --- ---
    THOMASMORTA: to neni formule :)
    ale zrovna 2 dny zpatky, jsem koukal na youtube na motorizovane verze... a osvetlene...
    BATY
    BATY --- ---
    OMNIHASH: vidis, tak ja to mam zas presne obracene, bavi me hlavne technic a city, hlavne stavebni stroje, hasici, vlaky atp... Neco co jezdi a da se s tim hrat...

    Zase nemam rad, chima, friends, elves, ninjago atd... Myslim, ze kazdy si asi najde svoje...
    BATY
    BATY --- ---
    THOMASMORTA: jakou formuli?
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    OMNIHASH: Bohužel jen za předpokladu, že Ti sbírku neseberou a nerozdají vnoučatům (která ji poztrácí a ožvýká).
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    JOPS: neboj, čas hraní si s legem příjde s nástupem stařecký demence a v domově důchodců budeš král minimálně celýho patra!
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    JOPS: U mě to částečně lapač prachu je, ale třeba právě Star Wars použijeme nejspíš při hraní RPG ze stejného světa.
    Potom, co jsem dostavěl v jeden večer buldozer z techniku a velkou Chimu, tak jsem si v noci opravdu hrál s legem na dece na zemi:-)
    A když jsem dostavěl technic 42005, tak to bylo po mnoha letech (možná desetiletích), co jsem si vzal lego do postele:-)

    Safra, já bych vážně chtěl tu formuli, abych ji mohl motorizovat a jezdit s ní po bytě.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    OMNIHASH: Já si proto koupil přímo EV3 robota a těším se na vánoční dovolenou, až ho zase rozeberu a budu se mu po nějakém půlroce věnovat.
    Merkur stihla sestra poztrácet, než jsem se k němu mohl dostat, tak jsem si od dětství hrál s legem a chevou. Ale přijde mi, že technic v posledních letech celkem úspěšně konkuruje merkuru, i když tu jsou jisté překážky v podobě standardizované velikosti dílků a vlastností plastu, ze kterého je vyrobený. Na velkých modelech technicu se mi líbí, jak ukazují fungování některých mechanismů - formule má přepínání mezi dvěma funkcemi ovládanými jedním motorem, vrtulník 2016 bude mít dokonce přepínání mezi čtyřmi funkcemi.
    JOPS
    JOPS --- ---
    THOMASMORTA: no ja nevim jak vy, ale ja lego postavim a mam z toho lapac prachu :) Fakt si s tim nehraju, me bavi stavba a vic neresim, mam to v polickach a ano, chyta to prach, ale od toho to lego mam :))))

    pred dvaceti lety jsem to mel po celym pokoji a fakt jsem stavel az do zblbnuti :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    THOMASMORTA: je to pěkná dekorace pro lidi, co maj rádi architekturu? Já zas nikdy moc nechápal to stavění bagrů a robotů v technicu, co ve výsledku zvládly kroutit volantem a schodit náklad z korby, na to mi přišel daleko promakanější merkur.

    THOMASMORTA: eh, v podstatě všemu mezi duplem a technica.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    JOPS:+ONDRASEEEK: Na Architecture jsem také koukal, ale musím se přiznat, že tomu nerozumím. Vidím v tom jenom lapač prachu - hezký, chápu, že si lidé užijí stavění... Ale to je vše, co v tom vidím. Tak jsem doufal, že najdu někoho, kdo mi vysvětlí, proč je tahle řada tak úspěšná.

    OMNIHASH: čemu říkáš System-sady?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ONDRASEEEK: tenhle pocit má ze současnejch system sad. Na počet kostek to vypadá dobře, ale je pravda, že jsou asi oproti normálním sadám všechny prťavý. Daj se koupit za rozumno po čechách, nebo je lepší e-bay?
    ONDRASEEEK
    ONDRASEEEK --- ---
    OMNIHASH: jo mam jich dost... osobne si myslim, ze je to pekny, ale predrazeny...
    JOPS
    JOPS --- ---
    OMNIHASH: mam Eiffelovu vez a je to krasne :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PETJU: srabe!

    Nejhorší je, že moje lego putuje už ke třetím skorosourozencům, takže z něj zbylo okousaný nic, skoro začínám přemejšlet, že bych je zase začal dokupovat po e-bayi, já byl vždycky zaseklej na Robinovi Hoodovi, posbírat celou tu serii by bylo fajn.
    Btw. má tu někdo architekturu, stojí to za to?
    ACID
    ACID --- ---
    SIHAJA: mel jsem do Brna cestu o vikendu, tak jsem neodolal a zatahl tam i pritelku, nakonec se to libilo i ji, hlavne teda hrady a mesta. Za me jednoznacne T813 :)
    Bohuzel jsme vlezli dovnitr cca hodinu pred zavirackou a k GBC jsem se dostal tesne po tom, co ho vypnuli.. Pokud o uvazujete o navsteve a radi se kochate detaily, doporucuju si na to nechat vic casu.
    ACID
    ACID --- ---
    PETJU: Porad jsem si rikal, ze ten Lego Arocs ma moc male kola, ze jsou v nepomeru.. Dneska jsem vedle nej stal na krizovatce a jsou az maketove presne (male) :)
    ACID
    ACID --- ---
    VACA: postaveny 8043 jsem rozebral a poskladany je B model.. U 42006 o tom ani neuvazuju, 8265 jsem mel postaveny A, pak B, ted zas A... Urcite se chystam na B model legendarniho 8868, ale asi to nebude v tehle petiletce...
    VACA
    VACA --- ---
    PETJU: mámm nutkání se zeptat jestli se občas pustíte do přestavby na nějaký varianty modelu co se ze setu dá udělat...
    Á nebo jestli se dokonce někdy v budoucnu najde odvaha to všechno smísit a podniknout nějakej velkej alternativni projekt... ať svůj, nebo internetovej...
    ale je mi jasný čo tahle možnost bude mít už fakt velký nároky na čas...:)
    ONDRASEEEK
    ONDRASEEEK --- ---
    ONDRASEEEK: jinak k hlave... reseni asi pomohlo, ale porad to podle me neni idealni... je to ale prevazne tim, ze hlava je strasne tezka na jeden kulovy spoj... ono je pravda, ze i ten samotny krk pod kloubem ma problem hlavu unest...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam