PETJU: tak se s náma potom poděl o dojmy ze stavby retro technika..
Já jsem žádnej ten novej "studless" technic zatim nestavěl. Ale jak pozoruju ty build videa, tak to na mě působí dojmem že je to prostě celkem jinde než starý technic sety.. Ale v dobrym slova smyslu.
Vlastně mi ten obrovskej rozdíl došel když jsem stavěl toho 8837... (mimochodem to pšoukání vzduchotechniky je super:) V šechno na něm funguje. Odstříhal jsem ty rozpraskaný zakončení hadic (jak to bylo 20let připojený:) a jede to parádně. Docela mě překvapilo že to i něco uzvedne. Zvedne vlastně víc než sám váží. Teda snaží se zvednout, protože se při tom překlopí na bok :D
Ale zpět k tomu co jsem chtěl říct,. Sice že mi přijde že ve starym techniku se ty study hodně využívaj a je tam spoustu klasickej kostiček. Musim říct že se mi ten kombinační styl líbí,, Třea technikový díly proložený tenkejma klasickejma kostičkama jako vymezení, a pak svázanej přez spojky napříč umístěnym technikovym dílem apod. Neuvěřitelně pevný konstrukce..
Jako na nějakej novej sofistikovanej technik jsem zvědavej, ale trošku mě mrzí že tech stuvovejch kostiček je tam dnes tak málo....
Malinko mi ten studovej vzhled chybí, jak jsem odchovanej starym legem:)
Ale když se k tomu přidaj nějaký ty extravagantní barvy, např tyrkysový technikový panely apod, tak už mě to neláká vůbec. Potřebuju prostě klasický barevný schémata, který se daj dobře kombinovat.
O takovejch tech "pologumovejch" divno součástkách bionicle ani nemluvě, to už z mýho pohledu neni vůbec lego...
Když jsem se teď ze zvědavosti zastavil u nějakejch regálů s legem, musim říct že jsem byl v rozpacích i z jinak toliko oblíbeného ninjano lega. Brrr, tolik divnejch dílků pohromadě... Už jsem z toho měl pocit takovejch tech čínskejch napodobenin lega... uff
Aspoň že to city zůstalo u klasickýho formátu lega:)