• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    SIHAJA: Zkusím si s tím pohrát odpoledne - večer nebylo v mých silách denní světlo vykouzlit:)
    SIHAJA
    SIHAJA --- ---
    THOMASMORTA: Nafoť to na denním světle (klidně i tím tabletem), takhle je sice vidět, že je to vozidlo, ale detaily už ne.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Tak tady jsou fotky mého prvního MOC - foceno večer při umělém osvětlení tabletem, takže ať jsem se snažil sebevíc, kvalita fotek není nijak oslnivá. Budu vděčný za jakýkoliv komentář.

    thomasmorta | Nexo Knights Monster Truck – rajce.net
    http://thomasmorta.rajce.idnes.cz/Nexo_Knights_Monster_Truck/

    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    ^.^ kdo to se přidá ke stavbě tohohle?

    The Iron Man Lego ROV at Liverpool MakeFest
    https://www.youtube.com/watch?v=IeWddjYDBek
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    THOMASMORTA: obrázky klidně házej do alba na imgur.com nebo rajče apod... =) a nebo i rovnou na nyx, pokud je vhodně zmenšíš =)

    A myslím, že Lego jednu dobu mělo i generátor návodů na stavění z technika, jen si nejsem jistý, zda to bylo ofiko, nebo si to někdo udělal sám - zkus pohledat github, možná tam něco bude.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    TMA: Tak po týdnu experimentování se mi podařilo sestavit model příšeráckého trucku, který podle mě dodržuje ducha oficiálních setů Nexo Knights, přejímá funkční prvky obou modelů, ze kterých jsem vzal kostky a zároveň je podle mě dostatečně pevný (to byla asi největší překážka při hledání konečné podoby).
    Rád bych ho nafotil, jenom potřebuji poradit nějaké vhodné úložiště, odkud bych mohl adresovat obrázky. Nemáte někdo zkušenost s vytvářením návodů na sestavení?

    Nicméně jsrm došel k závěru, který nejspíš vůbec není překvapivý: U větších setů, kde je více součástek, je snadnější tvořit alternativní či kombinované sestavy, které dodržují původního ducha tématické řady. Příště vyzkouším nějaký střední set, případně kombinaci středního a malého.
    VACA
    VACA --- ---
    wow! jako přez tisíc dolarů za minifig, to už je celkem slušný skóre..

    The Top 10 Rarest LEGO Minifigures
    https://www.youtube.com/watch?v=fonxGY9zI7c
    TMA
    TMA --- ---
    THOMASMORTA: Mně popsaný experiment dal "cit pro kostku 2x2". dovedu si představit různá využití v hradní architektuře. I když přiznám, že pokud je cílem nikoli "hrad," ale "hrad jako v oficiálních setech," tak jsou možnosti spíše podpůrné. Třeba městské hradby jsou typicky mohutné - tloušťka od 155 cm, výška 3–6 metrů (Vyškov) nebo 250, výška 3–14 metrů (Polička), kdyby měly být v minifig měřítku, tak rozhodně nebudou mít sílu 1, ale spíš 4–7 a výšku 7–33. (Minifig je při těchto počtech vysoký 170–180 cm, ale i kdyby byl dvoumetrový, tak je to 3,75–6 resp. 6–28. výška).

    Ještě dodatek: původní standard pro stěnu byl dva study, stejně jako barva hradů byla žlutá, ne šedá. Nemusíš se držet toho, že oficiální sety jsou nějaké. Důležité je najít to, co se ti bude líbit.
    CROSS
    CROSS --- ---
    SIHAJA
    SIHAJA --- ---
    TOMBRIDER: http://www.ujizdimenakostkach.cz/info/6-kostkomanie

    Je to společný projekt lidí za serveru kostky.org
    Společný projekt: Mistři světového filmu
    http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=48438.0
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Rád bych někdy sestavil něco takového:


    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    TMA: Ale já chci stavět hrady a mám pocit, že všechnx budovy jsou založené na tom, že mají stěny široko jeden stud. Ale rád si nechám poradit. Je fakt, že když budu chtít postavit nějakou krajinu, tak se můžou ty široké kostky hodit:-)
    Možná je hlavni problém v tom, že se nechám omezovat měřítkem minifigů - zatím se pokouším o vlastní tvorbu tak, že nalodobuji styl Nexo Knights...
    TMA
    TMA --- ---
    THOMASMORTA: Poridil jsem si sety s velkym poctem zakladnich kostek jeste nez bylo LEGO Classic: dvakrát tento set: http://brickset.com/sets/6177-1 – 650 kostek s cenou pod 50 haléřů za jednu jsem tam prostě nemohl nechat.

    Tím jsem získal spoustu 2x2x1 kostek. Pak jsem zkoušel, co dokážu postavit jen z nich. Pokud jich máš dost, tak je to nejlepší způsob jak kostku dostat do hlavy/do ruky. Omez se jen na ni. Pak přidej nějakou jednu jinou (opět nejlépe takovou, kterou máš v hojném počtu).

    Můj stesk je naopak ten, že je 2x4x1 kostek málo. (2x2x1 jsou zastoupeny přiměřeně, ale ikonických 2x4x1 je prostě málo) :-)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    L4MA: Nevím, co si představit pod pojmem "nelegové", možná proto, že nevím,mco je "legové":-)
    Ale je fakt, že mě roboti a stroje se skrytými funkcemi baví:-) Jistá inspirace Warhammerem je v Nexo Knights vidět... A baví mě i to vymýšlení různě velkých a pokřivených démonů a příšer:-)
    Až přijdou do české distribuce nové Creatory, chci si pořídit letošní dům na stromě a upravit ho do podoby skrýše příšer... Celkově mě láká možnost postavit si nějakou lesní krajinku.

    Ale jsem naprostý začátečník ve stavění vlastních modelů a nevím, jak se vypracovat, aby moje modely k něčemu vypadaly.
    L4MA
    L4MA --- ---
    THOMASMORTA: jj, ty Creatory vypadaj skoro vsechny skvele.
    no hodne stesti pri vymejsleni, ja si nemuzu pomoct, ale na me vsechny ty Bionicly, Chimy, Nexa a podobny pusobej desne "nelegove". ale tak kdyz clovek rad stavi roboty a prapodivny konstrukce, tak si s tim asi vyhraje. :)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    L4MA: Nemyslím si, že stojej za prd, ale od devadesátých let se výrazně zvýšil počet detailů ve stavebnicích, což s sebou bohužel nese menší zastoupení základních kostek.
    Třeba střední Lego Creator je podle mě pořád velmi dobré - naopak jsem dost zklamaný ze stavebnic Lego Classic, které bohužel obsahují především kostky 2x4x1, 2x2x1 atd. a klasické jednořadé jsou málokdy zastoupené v dostatečném počtu:-(
    Jinak poslední rok jsem stavěl Lego Technic, Lego Creator, Star Wars Microfighters, jednu Chimu a Nexo Knights. Právě sety jako Chima a Nexo Knights podle mě ukazují, že ty kostky vůbec nejsou jednoúčelové - dají se použít různě, ale musíš to v tom vidět, což se mě bohužel zatím nedaří... Na druhou stranu, už jsem zjistil, že z těch hnědých úhlových spojek z technicku by se skvěle stavěly pokřivené stromy, kdybych k tomu měl nějaké kostky na vršky stromů:-)

    Na druhou stranu - ony ty alternativní modely nejsou ani u city nebo jiné klasiky... I když, jaká další klasika ještě zbyla, když jediný aktuální vesmír jsou Star Wars a klasické hrady jsou nahrazeny Nexo Knights.

    A z větších setů, kde je víc kostek, se toho dá postavit celkem dost: Třeba právě jeden modelář, který Nexo Knights dost nemá rád, na objednávku vytvořil alternativní model z obléhací věže, který vypadá jako truck:
    [MOC] Nexo Knights - Hell Truck - LEGO Action and Adventure Themes - Eurobricks Forums
    http://www.eurobricks.com/forum/index.php?showtopic=136791
    L4MA
    L4MA --- ---
    THOMASMORTA: bez urazky, ale co ocekavas ze postavis jinyho z nexo knights? vzdyt jsou to samy jednoucelovy kostky. a ze by jich bylo vic? dyt i to City stoji poslednich 10 let za starou backoru. za mejch mladejch let (zacatek 90. let) to bylo uplne o nicem jinym. imo na City a Basic z ty doby nic nema, ale uz tehda mi prislo, ze ruzny polarni pruzkumnici, mimozemstani, pirati, rytiri atd stojej za prd, a clovek si s nima uzije zabavu akorat kdyz poprve stavi navodovej model...
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Víte co mi na současných stavebnicích lega chybí? Když jsem byl malý, tak na druhé straně obalu vždycky byly nějaké alternativní stavby. Dnes to má sice víc kostiček, ale tak nějak na úkor těch základních...
    Pokoušel jsem se koupit si nejlevnější set Nexo Knihgts a postavit z něj něco jiného... A zjistil jsem, že ze samostřílu netuším, co postavit, protože je tam tak specifická směs starého a nového techniku společně s různými ninjago ozdobnými prvky, že nevím, jak to rozumě využít na něco jiného...

    Tak jsem koupil jiný set, kde je to o něco lepší - ale zase, je to katapult, jehož mechanismus je navržený pomocí technikových prvků a nevím, jak je rozumě využít jinak, aby to mělo nějakou "funkci"... Mám pocit, že si asi neumím hrát s legem:-)

    Mimochodem, není tu náhodou někdo, kdo by sbíral Nexo Knights? Mě celá ta řada hrozně baví a vůbec nechápu, proč je na ni takový strašlivý hejt na českých fórech.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Cool! Díky moc. Už se těším až jí ho dám. Auta a náklaďáky miluje.
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    TOMBRIDER: víc nevím, viděl jsem to u Luďka Staňka na Fb....zkusím se optat kde na tom byl
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam