• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Konečně jsem si v novém bytě vytvořil pracovní stůl a mohl jsem nafotit už starší model. Jedná se můj druhý pokus o techniku pro knightonské rytíře.

    Zdrojové sety:


    Tentokrát se jedná o R.A. Raider Trike, rychlé zásahové vozidlo s lehkým pancéřováním. Pro svou mrštnost a uspůsobení pro pohyb v terénu je s úspěchem nasazováno proti Jestrově armádě lávových příšer.









    Přední část vozidla vychází ze setu 70310 Knighton Battle Blaster, ze kterého přebírá vrhače disků a pilotní kabinu, která prošla mírným zvýšením pancéřování. Laserové halapartny z původního modelu jsou nahrazeny laserovými dřevci. U řidiče se také předpokládá užití brnění.





    R.A. Rider Trike má vzadu umístěnu plošinu, kde je možno převážet truhlici s municí. (Pod plošinou jsou umístěna také pomocná kolečka, aby v případě přetížení nedrhla náprava o vozovku.) Před plošinou je také umístěno ovládání vystřelovačů disků a boční pozice mají možnost měnit náklon.







    Zvláštností modelu je řešení podvozku. Při pozorném pohledu si lze všimnout, že celá přední náprava je přichycena k celému modelu až u zadních kol. Potřeba náklonu si vyžádala i neobvyklé spojení os - to modelu dodává mírné odpružení, které ještě víc podtrhuje off-roadový vzhled vozdila. Dvě žluté závlačky na konci spodní osy jsou přidány proto, aby při couvání nedrhla o vozovku.





    Úplná galerie modelu vystavena zde: R.A. Raider Trike
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    THOMASMORTA: Mam stejnou zkusenost :-) Elektrostaticka ocista
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Během minulých týdnů jsem se přestěhoval a mimo jiné jsem řešil, jak přestěhovat sestavené lego. Teapack i poradil chytrý trik zabalit každou sadu do samostatného igelitu/igelitky, takže když se po cestě rozpadnou, alespoň budu mít roztřízené součástky.

    Teď je vybaluji a mám pocit, že to mělo zajímavý vedlejší efekt: Zaprášené modely jsou po rozbalení výrazně méně zprášené. Je to jen můj falešný pocit, nebo je opravdu možné, že igeliťák při přenášení prach nalepil na sebe?
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    BATY: =D konečně bagr správných rozměrů =)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    SIHAJA: Pokusil jsem se zapracovat připomínky se sedačkou - Minitrex poskytnul překvapivě dost vhodných součástek, dovoluju si tedy představit Cerberus Flat Wagon Mk. III:
    Boční místa jsem se pokusil dostat z dosahu zadního kola nejprve zvednutím, ale pak překážely nákladu. Nakonec jsem tedy odstranil zadní kolo a boční místa místo toho opatřil kolečky z Minitrexu - to si vyžádalo prodloužení podvozku a definitivní rozdělení jeho přední a zadní části, ale zase to dalo víc prostoru pro náklad.
    Zadní sedadlo je stále blízko kola, ale alespoň jsem ho zvednul a přidal blatník





    Co se týče místa, tak bez problémů uveze tři truhly, dva vedle sebe jedoucí cerberové by měly zvládnout převézt králova mecha a podle videa odhaduji, že i Černého rytíře, ale mám trochu problém s převozem hoverhorse - čumákem k řidiči se vejde, potíž je v jeho specifickém spodku, který na bpevné uchycení vyžaduje dos specifickou kombinaci studů a plochých mist. Jde to vyřešit vypodložením jddou ze zbylých kostiček, ale to mi nepřijde elegantní, tak uvažuji, že speciálně kvůli plošině do toho přisipu ještě některého z modrých mixelů.

    [fun fact] často zapomínám vybít blastery, když modifikuji jeji usazení, takže mi čas od času kostička uletí zkoumat vzdálené končiny pokoje. Nicméně včera se mi podle zvuku, který se o výstřelu ozval, nejspíš podařil trefit mouchu v letu. A podle téhož zvuku to znělo, že to nesla dost těžce.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    SIHAJA: jasné to je, potíž je v tom, že kolo hned za zadkem je původní koncept z polybagu 30371 a součástky v něm obsažené mi nedovolí víc prostoru. Dát tam sedačku by v podstatě znamenalo zahodit tyhle součástky a použít jiné.
    Nicméně pokusím se promyslet, jestli by se s tím nedalo něco udělat, až přidám ten Minitrex.

    Jinak nákladní prostor má kapacitu tří truhlic a mohlo by se tam vejít i něco jiného - v současnosné podobě se tam vejde hoverhorse, když z něj odstrojíš zbraně (které mlátí do bočních figurek), případně ho můžeš postavit hlavou dozadu, pak se tam vejde i se zbraněmi. V obou případech ale přijdeš o zadní místo, přes které přečnívá. To by ale nemělo vadit, pořád zbývají dvě místa.
    Dokonce to vypadá, že dvě tyhle plošiny by dokázaly pojmout stojícího královského mecha (byť se tám maximálně využije pohyblivost kyčlů modelu). Asi bych nechtěl sedět na těch místech pod jeho trupem, ale rozhodně je to zajímavé. Bohužel nemám mecha černého rytíře, abych vyzkoušel, jestli by uvezly i jeho... No a hlavně mi chybí další tři sáčky těch motorek, abych postavil druhou plošinu:-)

    Samotného mě překvapilo, jak hodně se dá vyblbnout s motorizovanou nákladní plošinou. Skoro uvažuju, že jestli se mi podaři dodat tomu ještě trochu hezčí vzhled, tak bych s tím zkusil jít na Lego Ideas - už dlouho jsem tam neviděl žádný pěkný levný set, přitom podle pravidel nemusí soutěžit jenom obří krabice:-)
    SIHAJA
    SIHAJA --- ---
    THOMASMORTA: Varianta 2 se mi líbí víc. Jen bych se ještě zamyslela nad tím místem pro figy. Hnad za zadkem kolo, by asi nechtěl nikdo. takže bych jim za zbraněni udělala sedátko a nějak to oddělila od kol trochu líp (jestli je jasné co myslím). Nápad s truhlicí je super!
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Zdravím,
    tak jsem tu po nějakém čase s dalším výtvorem pro spektakulární Nexo Knights. Tentokrát jsem zkoušel, co lze vyrobit z divokého výběru kostek v minimalistickém polybagu 30371 Knight's Cycle. A protože jich je opravdu málo, vyšel jsem nejprve ze dvou a přemýšlel, jak pospojova osy, abych využil všechna kola. No a zároveň jsem se rozhodl, že bych rád vyřešil dlouhodobý problém knightonskými výtvory, totiž že se mi množí truhlice na munici, ale není žádný způsob, jak je efektivně převážet.

    Tak vzniknul první pokus o model, který nazývám Cerberos Flat Wagon (jméno je inspirováno pospojováním předních kol):


    Zde je možno vidět vozidlo bez posádky:




    Nicméně jsem úplne nebyl spokojený se skutečností, že vozidlo je širší než delší a nákladní prostor dost omezený, tak jsem vyrobil Cerberos Flat Wagon Mk. II, který je sestaven ze tří sáčků:



    Zde opět bez posádky:




    U druhé varianty jsem celkem spokojený s funkčností a velikostí nákladního prostoru, chtělo by to ovšem ještě vylepšit vzhled. Takže uvsžuji, že ještě přidám kostky z polybagu 30372 Robin's Mini Fortrex.
    Nicméně, sem fotky umisťuji, protože bych rád slyšel i názory někoho jiného:-) Za jakékoli připomínky budu rád.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Tak jsem se díky youtube dozvěděl o velmi zajímavé modelářské stavebnici kompatibilní s legem:
    Heureka.cz - Vyhledávání airfix quick build
    http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=airfix+quick+build

    Modely se prodávauí i u nás a tři stovky plus poštovné mě lákají k vyzkoušení.
    BATY
    BATY --- ---
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Tady jsou uniklé obrázky setů 2017
    lego: search results - 2017
    https://www.reddit.com/r/lego/search?q=2017&sort=new&restrict_sr=on&t=all
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    Prislo to v pohode.. sice za 6tejdnu, ale asi 3 nebo 4 krabice.
    CROSS
    CROSS --- ---
    KAERO: samozřejmě se můžu mýlit, ale při individuálním dovozu čehokoli celníky zajímá akorát, jestli jsi zaplatil všechny související poplatky.
    KAERO
    KAERO --- ---
    FLYBOJ: a jak je to vlastne s dovozem? nezabavi to celnici za porusovani copyrightu/autorskeznamky/cehosi?
    KAERO
    KAERO --- ---
    FLYBOJ: no ze se ani nesnazi o vlastni obrazek. u jinych aspon zmeni logo LEGO na LEPIN.
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    KAERO: Je to klon, vyslednej model je stejnej.. Cina. Da se objednat i bez krabice jeste levneji. Navody jsou pak taky totozne.
    KAERO
    KAERO --- ---
    FLYBOJ: si nemuzu pomoct, ale ten obrazek na aliexpress je uplne stejny jako na lego.com:
    Millennium Falcon™
    https://shop.lego.com/en-US/Millennium-Falcon-75105
    FLYBOJ
    FLYBOJ --- ---
    Btw: znate LEPIN (klon lega)? Kamarad objednal par setu, a tvrdi, ze kvalitou je na tom dost podobne jako LEGO.
    LEPIN Star Wars 7 Millennium Falcon Figure Toys building blocks set marvel minifigures compatible with legoe-in Blocks from Toys & Hobbies on Aliexpress.com | Alibaba Group
    https://www.aliexpress.com/...et-marvel-minifigures-magformers-compatible-with-lego/32587703166.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam