• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    BATY
    BATY --- ---
    KAERO: Jsou silná podle toho, jaký čas zvolíš na foťáku ;) Ale jo, nepřijdu mi špatná. Líbilo by se mi, mít ještě jeden pár na střeše, ale nějak nevidím možnost jak je tam nacpat, pokud bych tu střechu nechtěl kompletně předělávat...
    KAERO
    KAERO --- ---
    BATY: vypada ze ty svetla jsou silna
    KAERO
    KAERO --- ---
    BATY: motorizovat arocse. teda tedkom model B, zrusil jsem nakladaci rameno a udelal jednu napravu zvedaci, a chci pridat najedove rampy. na vanoce mam slibenou sbrick...
    BATY
    BATY --- ---
    KAERO: A co budeš stavět?
    Já mám v plánu objednat 3x M motor, 2x receiver a 2 ovladače... To mám tak za 2 tisíce...
    KAERO
    KAERO --- ---
    BATY: hm. pockej, promyslim si to.... jeste moment... hm. neco se mi na tom nelibi, takze je mi to lito kamo, ale ne :)

Jsem si objednal z lego shopu servo motor a xl motor a pribalili mi zdarma tohle. A ted nevim jestli si to stavet sam nebo to dat neteri :)
    BATY
    BATY --- ---
    KAERO: Tak ho můžeme vzít napůl. Já si vezmu tlumiče, ramena, černý a šedivý technic dílky a zbytek si můžeš nechat :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    premyslim ze bych si koupil formula offroader:
    42037-1: Formula Off-Roader | Brickset: LEGO set guide and database
    http://brickset.com/sets/42037-1/Formula-Off-Roader
    za chvili ho stahnou z prodeje, a je tam spousta dobrych dilku jako ramena, pruziny, kola...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    BATY: Že. Zvlášť pokud máš kolem sebe někoho kdo předloni vášnivě gumičkoval a teď má zásoby :D
    BATY
    BATY --- ---
    AXTHEB: ten nápad s tou gumičkou taky není k zahození :)
    BATY
    BATY --- ---
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    BATY:
    BrickLink - Part 14149 : Lego Technic, Link Tread Attachment, Double, Rubber [Technic, Link] - BrickLink Reference Catalog
    https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?P=14149#T=C&C=5
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    BATY: aha, tak mozna vyzkoumat jestli nejdou nahradit za ty gumovy, prijde mi, ze by to mohlo sedet, ale neumim to 'zmerit'.
    BATY
    BATY --- ---
    CHILDINTIME: normálně technic plastový BATY
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    BATY: mam u mindstorms ev3 tyhle pasy: https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?P=x1681&idColor=11#T=C&C=11 a jedou mi na plovouci podlaze dobre, mozna by ti vyhovovali? nebo jaky mas pasy?
    BATY
    BATY --- ---
    Nevíte, jestli přímo lego dělá nějaký gumový dílek, který se dá nastrkat do pásů, aby třeba bagr jezdil i na povrchu, kde nemá grip, např. po plovoučce? Zkusil jsem hledat "Rubber" na BL. Něco to najde, ale nevím jestli něco z toho je ono...
    KAERO
    KAERO --- ---
    BATY: zena rika, ze to je lepsi nez kdybych chodil do hospody. a lepsi kdyz si hraju s klukama s hrackou co bavi i mne, ne jen je. tak to zkus pouzit jako argumenty :)
    BATY
    BATY --- ---
    KAERO: To máš dobrý, u nás to nechápe ani manželka :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    NOIK, BATY: teda vy se mate. ja si uhajil na narozky Arocse, a hadam ze to je posledni lego na delsi dobu. A mam pocit ze zbytek rodiny furt nechape, proc stary chlap chce hracky. Aspon ze zena to chape.
    BATY
    BATY --- ---
    NOIK: Ne, ale přinese to taky Ježíšek.
    NOIK
    NOIK --- ---
    hele a už někdo stavěl toho Claase? ...mně ho přinese Ježíšek tak se docela těšim
    BATY
    BATY --- ---
    Jinak Volvo EW160E maj v Bambuli za 1999 Kč, jestli nad nim někdo uvažoval... Normálně stojí 2600.
    BATY
    BATY --- ---
    THOMASMORTA: taky mě napadlo koupit třeba černé a polepit to žlutou samolepkou nebo tak něco :)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    BATY: Kdybys měl nálepky, tak černé lemování se k žluté hodí (výstražné pruhy jsou žluto-černé) - minimálně ty díly, které jsou na rameno si můžeš dovolit barevně trochu posunout. Na samotnou věž by byly žluté lepší, pokud už nějaké máš.
    BATY
    BATY --- ---
    BATY: Tak jsem to propočítal a pokud bych rozebral 42006 (včetně 8293 Power Functions Motor Set) a 42030 (tady ušetřím hlavně na PF, kterých má Volvo hodně), tak pokud bych 8043 stavěl ve:
    žluté: tak to vychází na 3386 Kč a 3x poštovné
    červené: tak to vychází na 2110 Kč a 2x poštovné

Fakt super funkce na tom Rebrickable a taky Bricklink se nějak vylepšil a umí pěkně hledat tak, abych dostal všechno co potřebuji s co nejméně objednávkami a ještě co nejlevněji.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    BATY: no..."Lego"...
    BATY
    BATY --- ---
    THOMASMORTA: To vím. Na druhou stranu, když mám 42006 a 42030, tak mám celkem dost žlutých dílků, ale ty panely zrovna nemám...

Tzn. že mám dilema, jestli teda koupit panely, 2x 5 panelů za 1500 Kč :) a nebo koupit všechny potřebné dílky pro 8043, které jsou ve žluté barvě např. v červené. Žlutý bagr jsem viděl, červený taky. Bílý nebo černý asi ne, proto bych volil asi tu červenou jako alternativu. A tam ty panely stojí jeden 20 Kč a ne 130 Kč, jako ty žluté...

Až budu mít čas, tak to propočítám, co vychází levněji, jestli dokoupit případně žluté dílky k tomu co už mám a nebo prostě všechny koupit znovu, ale červené.
    BATY
    BATY --- ---
    JVMLOK: Kdo my?
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Lego přestane inzerovat v bulváru Daily Mail, vadí mu šíření nenávisti - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...t-v-daily-mail-dvr-/eko-zahranicni.aspx?c=A161113_174727_zahranicni_ekl
    Dobre my :-)
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    OMNIHASH: u nas je to rozlozene podla typu (placate / klasicke kocky / specialne / auto_suciastky / postavicky / okna_dvere / etc) a vcelku sa to drzi :)
    kazda kategoria ma zvlast krabicu, plus jedna vacsia na hotove veci. komplet sa tie krabice zmestia pod stol, takze ak sa s tym nikto nehra, zasunie sa to tam a nezavadzia to.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam