• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    THOMASMORTA: + bych mozna dodal, ze ty total faky lidi kupuji, ze origo uz neni v prodeji a kupovat predrazeny origo s ebaye nechteji Ja bych treba chtel velkyho lego millenium falcona (101179) tech $350 bych i za nej dal, ale $5000 za to nedam, bez nejakych moralnich skrupuli si koupim fake za $175, ten mi na to, abych si ze synkem poradne zastavel a pak to povesil v pokojicku ke stropu bude stacit, parazitovani to sice je, ale lego tim o zadny penize nepripravim.
    KAERO
    KAERO --- ---
    SHMADE: abych doplnil THOMASMORTA, lego patenty vicemene vyprsely:
    "Lego didn’t file just one patent. It filed several in its first several years of modern era Lego-block business. The last of its basic patents expired in 1989. It also has patented many improvements and designs, almost 1,000 worldwide to date, and hundreds more are pending."

    Takze moralne tam vubec zadny problem neni, kostky stejneho tvaru si dneska muze vyrabet kdo chce a kolik chce. Ani to neni parazitovani, patenty nemuzou (nesmi!) trvat vecne. Pokud teda se nebavime primo o cele napodobenine lego setu, to uz parazitovani je.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    SHMADE: jednak ne každá lego-kompatibilní stavebnice je "falešné lego" - některé se zaměřují na jiné věci, než lego (třeba Flexo a Brixo), jednak existují specializované obchody maloobchody na doplňky pro lego-modeláře, které dělají malonákladové věci vysoké kvality (třeba BrickWarriors) a ta nejdůležitější odpověď: někteří lidé si kupují Sluban či Cobi, protože nabízí něco, co Lego nemá a mít nechce: modely vojenské techniky. A sem tam někdo koupí konkrétní stavebnici proto, že se napodobitelům třeba povedla mnohem víc figurka - na kostky.org se takhle řešila figurka Groota, kterou LEGO opravdu nezvládlo dobře a čínská napodobenina je prostě lepší.
    (a pak jsou samozřejmě zástupy těch, kteří chtějí prostě ušetřit, ale Ty ses ptal, proč to kupují i někteří sběratelé originálního lega)

    PS: Čistě pro doplnění uvedu, že firmy jako Mega Construx (dříve Mega Blocks) jsou už legální konkurence, protože mezinárodní soudy prohlásily tvar kostek za univerzální vzor, který nelze chránit, a licencované sady mají tito obchodníci řádně nasmlouvané s majitely práv - a když chceš Mimoně z kostek, tak Ti LEGO prostě nepomůže.
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    Poznáš nepoznáš, sedí nesedí, nevim je to jedno, za mě jsou ty kopie všechno hnus a nikdy bych si to nekoupil, je to normální parazitování... Předpokládám, že tepláky Adibas nenosíte, tak proč kupujete falešené Lego?
    KAERO
    KAERO --- ---
    HONCKA: muze byt. tech kopii lega je ted hodne, urcite to je z ruznych forem, tovaren... verim ze i v ramci jedne 'znacky' clovek najde skvele pasujici i naproste hruzy. je to jen o tom, jestli to clovek riskne nebo ne. fy LEGO je casem overena, nove firmy jsou neoverene.
    A treba nekterym to ani nevadi. synovec ma nejakou COBI nemocnici, dilky na sebe moc nepasuji - kdyz se postavi stena, tak jsou tam male mezery, ale nikomu (svagr, svagrova, synovec) to nevadi.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KAERO: kluk ma od Slubanu Merkavu a ted to ma smichany mezi ostatnim legem a pri staveni to nejde poznat
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    akorat pritelkyne je trochu nervozni :-)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    trochu se desim jak zakomponujeme tu elektriku, ale jinak jsem po 7 hodinach s tatou od pritelkyne perfektni servisni tym Le Mans :-)

    BATY
    BATY --- ---
    KAERO: Se děsim, že mi to jednou příjde z BL...
    KAERO
    KAERO --- ---
    TOOMIX: je to hnus, velebnosti. na jedne vystave lega byla staveci mistnost a par kosticek COBI bylo zamichanych mezi zbytek lega, a kluci za mnou chodili proc nemuzou spojit dohromady tyhle kostky. na pohled to nerozeznas, ale stavba je akorat na zlost.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Mátě někdo zkušenosti s těmito kopiemi lega? Jak moc to je kompatibilní s normálním legem?

    GUDI 334 pcs Airplane Toy Air Bus Model Airplane Building Blocks Sets Model DIY Bricks Classic Boys Toys Compatible With Legoe-in Blocks from Toys & Hobbies on Aliexpress.com | Alibaba Group
    https://www.aliexpress.com/...1db-ae58-e6e66e75b2c0-0&algo_pvid=63f018b0-b9df-41db-ae58-e6e66e75b2c0

    Sluban B0587 Tank DIY Block eductional Building Blocks Sets Military Army Tank Aircraft Children DIY Kids Toys Christmas Gifts-in Blocks from Toys & Hobbies on Aliexpress.com | Alibaba Group
    https://www.aliexpress.com/...-Children-DIY-Kids/32704996923.html?spm=2114.10010108.1000023.5.YmtuJn
    BATY
    BATY --- ---
    To je hezký, přesně tenhle se mi líbí:
    Tractor Dump Trailer
    http://www.youtube.com/watch?v=wpovZzPpf3o


    [MOC] Tractor Dump Trailer - LEGO Technic, Mindstorms & Model Team - Eurobricks Forums
    http://www.eurobricks.com/forum/index.php?/forums/topic/145694-moc-tractor-dump-trailer/
    BUS83DRIVER
    BUS83DRIVER --- ---
    KAERO: Koukám že i s krabicemi si hlavu nelámou.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    KAERO: To už delší dobu.
    KAERO
    KAERO --- ---
    koukam ze cinsky kopirovac Lepin uz nekopiruje jen oficialni sety Lega, ale bere i z rebrickable. Pry se da nekde sehnat Tatra 813, Avtoros Shaman, ja nasel treba tohle (snad ten divny odkaz bude fungovat i vam):
    New Lepin 23008 4380Pcs Technical Series The MOC Wing Body Truck Set 1389 Educational Building Block Bricks Children Toys Gift-in Blocks from Toys & Hobbies on Aliexpress.com | Alibaba Group
    https://www.aliexpress.com/...94-b48f-ea17ed0dd1d8-32&algo_pvid=7d00f3b3-a58f-4094-b48f-ea17ed0dd1d8
    coz je puvodne tohle od Madocca1997:
    LEGO MOC-1389 Wing Body Truck (Technic 2014) | Rebrickable - Build with LEGO
    https://rebrickable.com/mocs/MOC-1389/Madoca1977/wing-body-truck/
    ACID
    ACID --- ---
    LEDOFREDO: na narodce jsem kupoval generic minifigy, nejake zavodniky s helmou a tak, skladal jsem si i tela-nohy-hlavy podle toho jak jsem chtel, ale uz to bude 2 roky.. pokud ses neptal a jen koukal co maji, tak se zeptej
    [ ACID @ Lego - stavebnice pro vsechny generace ] ty ctyri vpravo (zavodnici + kindosi) jsou z narodky, kolik stali uz si ale nevybavim
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    BATY: to je z učebních materiálů pro Lego Education? Mám pocit, že tam něco takového používají:-)
    CROSS
    CROSS --- ---
    na ty neoriginál figurky pozor, kvalita je fakt dost různá. žena takhle pořídila nějaký ninja želvy a další komixový postavičky, něco z toho přišlo rovnou s pytlíčkem náhradních rukou ;-] a nebylo divu, protože ty ruce v tom vůbec nedržej... a tak podobně.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    LEDOFREDO: pokud to nemusí být originál lego, ale jen dětem na hraní, na aliexpressu je toho spousta za necelý dolar

    Single Super Heroes Minifigures Harley Quinn Joker Batman Catwoman Robin Poison Ivy Calendar of People Blocks Toys mini figures-in Blocks from Toys & Hobbies on Aliexpress.com | Alibaba Group
    https://www.aliexpress.com/...h_3,single_sort_3_price_asc&btsid=dee521dc-03e8-458e-83ff-e34197090dfb
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    LEDOFREDO: Byla to moc obecná otázka:-) Nebylo řečeno jak moc to spěchá jaký typ panáčků - za cenu okolo stovky se někdy vyplatí koupit spíš polybag s panáčkem a kostkami navíc (bývají v Tescu, Albertu a teď je akce v Tchibu). Generičtí minifigové se dají sehnat za trochu lepší cenu u některých prodejců na internetu.
    Samostatné figurky také mívají na http://www.legavdome.cz - vládne tomu příjemná sběratelka, ale zrovna konkrétní figurky nemívá na eshopu, tak jí spíš napiš mail.

    Nicméně: Figurky jsou sběratelský artikl a nové (ve smyslu stavu nikoli roku vydání) obyčejně neseženeš pod 70 Kč. Čím vzácnější figurka, tím víc roste cena (a figurky které vyšli exkluzivně v jednom setu se mohou přehoupnout i přes 500 Kč).
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    tak jenom pro zajimavost k te narodce, nasel jsem tam jen vybalene minifigures, jiny panacky ne a za ty vybaleny chteji 109 nebo 179 Kc dle typu, to mi prijde solidni rychta, ale asi to sberatel koupi kdyz je zoufalej ... ja sem chtel jen detem osvezit lego o dalsi panacky a az tam mi doslo, ze radsi koupim nerozbaleny balicky at to maji i s prekvapenim
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam