THOMASMORTA: image té SD karty mají ke stažení openroberta na svém serveru, je to trochu modifikovaný lejos, asi jen upravené menu, detaily jsem nezkoumal, protože to fungovalo napoprvé. stahneš soubor, nahraješ na kartu jako bootovací, dáš do ev3 a resetuješ, FW se nepřepisuje, z SD to nabootuje. Když SD vyndáš, nabootuje původní FW z vnitřní paměti EW3.
Do EV3 vlastní program dostaneš buď přes USB kabelem z PC nebo přes wifi dongle ze sítě. Seznam kompatibilních wifi donglů mají zase na síti, to je záležitost lejos.
Protože aplikace je webová, tak když máš podle návodu na openroberta nakonfigurovanou wifi na EV3, tak nepotřebuješ na PC nic jiného, jen si EV3 zaregistruješ podle návodu. Ze serveru kde vyvíjíš aplikaci jde rovnou do EV3 po síti. Když chceš použít kabel, potřebuješ prográmek na PC pro komuikaci s EV3, ten si stahneš z obenroberta, mají verzi pro různé win, pro linux i pro macOS. Ten se stará o komunikaci té webové aplikace s EV3. V rozhraní webové aplikace si pak jen připojíš svouEV3, buď přes wifi po zadání hesla nebo kabelem a zadáš k, který ti vygeneruje ten komunikační USB prográmek pro připojenou EV3. Je to jednoduché, po prvotním nastavení to už zvládnou používat i malé děti. Já preferuji USB kabel, připadá mi to spolehlivější a nezanáší to zbytečně prostor elektrosmogem.