• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    VACA
    VACA --- ---
    Bylo by mozny ze bych se k vam eventuelne taky pripojil?
    Taky praha.
    Jeste to teda musim promyslet, vecer ne to taky kouknu. Ale zrovna nejakej ten kompletni diff/ nebo dva, by se mi taky hodil.
    V pripade ze bych do toho sel, tak bych penize poslal predem na ucet.
    CHIX
    CHIX --- ---
    Večer si k tomu Sednu.
    KAERO
    KAERO --- ---
    ech, skoda, mel jsem tu vic psat. delal jsem ted na bricklinku 3 vetsi objednavky na planetostroj. pouceni pro priste... :(
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    CHIX: Tak sepiš, co bys chtěl a zkusím najít místo, kde to má jeden obchodník a pak se nějak domluvíme. A taky napuš, jestli chceš new a nebo riskneš used.
    CHIX
    CHIX --- ---
    THOMASMORTA: ahoj Praha a jako nespecha. A vůbec nevím za kolik by to vlastně bylo.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    CHIX: Jak moc to spěchá a odkud jsi? Já objednávám každou chvíli, ale někdo další by mi mohl pomoct dosáhnout na nákup v obchodech s vysokým minimálním nákupem...
    CHIX
    CHIX --- ---
    Zdravím dobré duše
    Mám prosbu na někoho kdo bude objednávat z bricklinku a pod. Jestli bych se mohl připojit. Konkrétně ozubené kola a klec diferenciálu Klec
    Dikec
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    KAERO: Zkus to naimportovat z LDD do Stud.io a pak upravit neznámé díly. mám pocit že Stud.io je občas jemnější a rozlišuje díly, které LDD považujr za ekvivalentní. Ale nemám žádné extra závratné zkušenosti.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    KAERO: Hodně mi to připomíná postrprocesory v CAM pro CNC mašiny ... naimportuješ výrobek, polotovar, nalinkuješ tomu dráhy a strategie, vygeneruješ dráhy, naimportuješ do mašiny, mašina zařve že je něco blbě a jede se od začátku, často včetně modifikací postProcesoru ... :-/
    KAERO
    KAERO --- ---
    uf.
    chtel jsem postavit tohle:
    LEGO MOC-4477 Earth, Moon and Sun Orrery (Technic 2016) | Rebrickable - Build with LEGO
    https://rebrickable.com/mocs/MOC-4477/JKBrickworks/earth-moon-and-sun-orrery/#bi
    ale vadilo mi ze to nema naklon osy zeme. a ejhle, nasel jsem tohle:
    LEGO MOC-9044 Planet Orrery (Technic 2016) | Rebrickable - Build with LEGO
    https://rebrickable.com/mocs/MOC-9044/sidebook/planet-orrery/#comments
    vynikajici!

    ale zas jsem si rekl, ze cervene slunce je divne, a ta svetle hneda zakladna je sice pekna, ale zbytecne zakryva cca 10 ozubenych kol. tak jsem stahnul lego digital designer (LDD) a jal se to upravovat. super.

    ale ouha, po upravach to chci naimportovat do bricklinku abych mohl koupit dily, a ono to nejde. bricklink si stezuje na ono a tohle a tyhle dily nezna (i kdyz jdou snadno dohledat) atd. proste problem. export do rebrickable taky zadira. tak jsem to zkusil naimportovat do leocad a udelat export odtamtud. bricklink opet zadira, ale rebrickable uz si s tim celkem poradil. akorat behem prevodu LDD do leocad se pokazilo par dilu, nektere barvy atd. tak to opravim, pak jeste upravim par veci podle rebrickable, proste iterace: uprava v leocadu, import do rebrickable, shlednuti seznamu, dohledani problemu, uprava v leocadu, import do rebrickable atd.

    posledni tri vecery zabite hledanim cesty. navic v leocad se dily hledaji podle jmena, rebrickable je pojmenovava trochu jinak, cisla dilu nekdy sedi, nekdy ne, bricklink to ma vsechno jeste jinak, ale nastesti prevod rebrickable do bricklink je bez chyby.

    hruza. co program/server, vlastni cislovani a pojmenovani dilu, uplny babylon.

    delal jsem neco spatne nebo to je obecna zkusenost?
    MANCINI
    MANCINI --- ---
    DEEJAYY: ano ):-p
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    MANCINI: tohle?

    Millennium Falcon™ - 75192 | Star Wars™ | LEGO Shop
    https://shop.lego.com/cs-CZ/Millennium-Falcon-75192
    ACID
    ACID --- ---
    NOIK: genialni napad. Uz ted u nekterych dilku resim jestli je to cerna, nebo ktery odstin sede, predstava ze cely navod bude cernobily... Diky ne.
    MANCINI
    MANCINI --- ---
    OMG, mám novýho Falcona a po pár hodinách o víkendu jsem asi v 10 % buildu. Je to fantastickej kit!
    NOIK
    NOIK --- ---
    VACA: no takovej "matný recyklovaný papír" bývá většinou o dost dražší než ten hajzlpapír na kterým jsou ty návody vytištěný ..snížit náklady by ovšem mohl černobílej tisk, potřebná barevnost by byla vyřešena legendou u palety, takže člověk by si plánek musel nejdřív vybarvit a pak teprv stavět

    ..snížené náklady + dvojnásobná zábava = profit na obě strany!:))
    VACA
    VACA --- ---
    Me osobne by nevadilo mit navody v "horsi jakosti" treba na matnem recyklovanem papiru, ale je fakt ze cist to z papiru je mnohem prijemnejsi nez display, pred kterymi clovek dnes ma spis tendence utikat, treba k prave k Legu...
    KAERO
    KAERO --- ---
    JVMLOK: anebo to je snaha o snizeni ceny, neboli katovani kostu (kdyz uz jsme u te anglictiny :) )
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Planet promise. Možná si to spousta lidí neuvědomuje, ale jak prolisy na díly a přechod k prepackům, tak další věci, jako třeba digitalizace některých možných verzí setu souvisejí s výrazně zelenou snahou firmy o minimalizaci dopadů na životní prostředí.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    RUSSIANBLUE: hlavne to 10703 je urceny pro maly deti a hodne lidi, co znam nechce pujcovat tablety predskolnim detem a tisknout je to celkem neprakticky.
    RUSSIANBLUE
    RUSSIANBLUE --- ---
    BALAENA: tak jsem to zadal, způsob identifikace chybějících dilku je opravdu snadny...

    @all:me spis vadi ten tred, jsem prostě staromilec. Vadí mi, že je kracici je X postavenejch věcí a navod je X-3. Navic me nebaví čučet na screen, chci koukat na papir..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam